Ideale mogelijkheid voor een ieder die graag naar eigen wens en inzicht een invulling wilt geven aan haar/zijn nieuwe woonplek. Dit sfeervolle benedenhuis heeft een woonoppervlakte van circa 124 m² met een atelierruimte achter in de tuin van circa 18 m². De huidige eigenaar heeft ruim 35 jaar met veel plezier hier gewoond en nu is het tijd voor een nieuwe bewoner.
Judith de Jong | Makelaar Broersma Wonen



Gelijkvloers wonen op circa 124 m² met heerlijke tuin in een rustige en brede straat in Zuid. Dit benedenhuis biedt een mooie kans om naar eigen wens een royaal en charmant appartement te creëren. Zie ook de alternatieve plattegrond voor eventuele mogelijkheden*.
Het appartement maakt deel uit van een jaren ’30 complex en kenmerkt zich door hoge plafonds en een prettig uitgewerkte plattegrond.




Living
Het appartement heeft een royale living van 11 meter diep met openslaande deuren naar de tuin. Kenmerkt voor de bouwstijl zijn onder andere de hoge plafonds van bijna 3 meter. De dichte keuken grenst aan de woonkamer en er zou eventueel een open keuken kunnen worden gecreëerd.
Zie alternatieve plattegrond voor de (uitbreidings-)mogelijkheden*.






Slapen & co
Er zijn drie slaapkamers in het appartement, waarvan twee aan de voorzijde en één aan de tuinzijde. De badkamer heeft een ligbad, wastafel en tweede toilet. Tevens is er een separaat gastentoilet.






Tuin
De groene tuin van circa 94 m² is een van de favoriete plekken van de eigenaar. In de middag schijnt de zon vanaf het westen heerlijk de tuin in. Achter in de tuin staat een atelier (berging) van circa 18 m², de perfecte plek voor ieder die graag aan huis wilt werken. Het atelier is voorzien van verwarming, water, electriciteit en telefoon/internet aansluiting.







Plan Zuid is het stedenbouwkundig plan voor de uitbreidingswijken ruwweg ten zuiden van de Ceintuurbaan en de De Lairessestraat, en tussen Amstel en Schinkel: de Nieuwe Pijp, Stadionbuurt, Apollobuurt en Rivierenbuurt.
Aan de basis van Plan Zuid lag geometrie, met vooral driehoeken en vijfhoeken. Daarmee wilde Berlage eenheid bereiken: alle delen gelijkwaardig, met ruimte voor monumentaliteit op centrale plekken. In het oostelijk deel werd de structuur bepaald door de Y van Vrijheidslaan, Churchilllaan en Rooseveltlaan. In het westelijk deel moest de Minervalaan de centrale as worden. Tussen de verkeersaders bedacht Berlage vele rustige straten en pleinen.
Als reactie op het rationalisme staat er begin 20e eeuw een groep architecten op die zich meer kunstzinnig wil uitdrukken. Dit leidt tot een expressionistische bouwstijl: de Amsterdamse School. Alles draait hierbij om de uiterlijke vorm, die stevig en massief is. Kenmerkend zijn de ladderramen: vensters die door een groot aantal roeden verdeeld zijn.
De Vereniging van eigenaren is nummer 14 t/m 36, 25 appartementen. In 2021 is het schilderwerk aan de voor- en achterzijde uitgevoerd. De VvE wordt professioneel beheerd.

Voor de boodschappen is er de Beethovenstraat, met een rijk aanbod aan speciaalzaken en diverse supermarkten, waaronder een grote Albert Heijn. En ook het Olympiaplein met onder andere Marqt, Le Fournil en L’Amuse op loopafstand. Voor een fijn kopje koffie, lunch of diner is er een ruime keuze in de omgeving. Voor een wandeling is zowel het Vondelpark als het Beatrixpark een goede optie. Een omgeving met uitgebreide voorzieningen op het Olympiaplein onder andere Marqt, ambachtelijke “Franse” bakker Le Fournil, restaurant Spaghetteria en diverse winkels.
Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de Beethovenstraat, Zuid-WTC en op loopafstand van station Amsterdam-Zuid.




Wat de bewoonster gaat missen
De Milletstraat is een zeer prettige straat om te wonen, een buurtje op zich. In de omgeving is een rijk aanbod van goede scholen, veel dierbaren woonden in deze buurt en in het atelier achter in de tuin heb ik jaren in alle rust kunnen werken. En niet te vergeten, ik ga de heerlijke Franse bakker Le Fournil missen.