De Michelangelostraat is een ruim opgezette straat met woningen in een klassieke bouwstijl. Een rustige straat in een fijne buurt met om de hoek een speelpleintje, op vrijdag de biologische markt bij het Minervaplein, de ruime keuze aan lagere – en middelbare scholen. En de Beethovenstraat met een divers aanbod aan winkels e.d. op vijf minuten loopafstand.
Het charmante dubbele benedenhuis van circa 168 m² is een perfect familiehuis door de maatvoering, heerlijke tuin en stijlvolle karakter.
Rondleiding
Vanaf de straat heeft de woning haar eigen privé entree, men komt binnen in de vestibule waar de originele tegels nog mooi in tact zijn gebleven. De vestibule gaat over in de hal, de hal heeft een prettige breedte en als pronkstuk de prachtige trap met gedetailleerd snijwerk naar de eerste etage.
De woonkamer omhelst een groot deel van de begane grond waardoor er een riant zit- en eetgedeelte is. Bij het zitgedeelte is er een fraaie schouw in een ingetogen kleur, uitgevoerd in travertin. De plafondhoogte hier is 3,04 m. De ruime keuken grenst aan de tuin, de nette hoekkeuken heeft een natuurstenen werkblad en diverse inbouwapparatuur. Op de vloer ligt leisteen, een klassieke vloer wat aansluit bij de uitstraling van de keuken.
De verzorgde tuin is gelegen op het zuidoosten en ruim 11 meter diep. De zon schijnt in de zomer tot circa 16.00 uur in de tuin.
Er is een mogelijkheid om de woonverdieping te vergroten door het plaatsen van een uitbouw, zo creëer je onder andere een open keuken. Zie alternatieve plattegrond.
Middels de luie trap komt men op de slaapverdieping. Deze etage heeft vier slaapkamers, twee aan de voor- en twee aan de achterzijde. Eén van de slaapkamers aan de voorzijde heeft een speelse ronde erker met zicht over de straat. De badkamer is centraal op deze etage en bereikbaar via de overloop en ouderslaapkamer. De badkamer is ingetogen en heeft een douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Ook hier is een alternatieve indeling gemaakt indien er een wens is voor twee badkamers.
Er is een ruime kelder aanwezig, deze wordt momenteel gebruikt als wasruimte en als opslag. Uiteraard ook een perfecte ruimte voor extra speelkamer of voor een wijnopslag.
Buurtgids
Nog dagelijks genieten de Beethovenbuurt bewoners van de stedenbouwkundige stempel die architect Berlage in de vorige eeuw op de wijk heeft achtergelaten. Zijn ontwerp voorzag in lanen , groen en gevarieerde bebouwing. Van villa’s, appartementblokken tot herenhuizen: kenmerkend voor deze jaren ‘30 wijk, die bijna geheel wordt omringd door water, zijn de ruim opgezette woningen in de Amsterdamse School-stijl. Ook de gevelstenen en brugsculpturen van Hildo Krop, aan wie de eretitel Stadsbeeldhouwer van Amsterdam is toegekend, geven de buurt cachet. In de Beethovenstraat en de winkels op Olympiaplein geven de koffiebars en verscheidende lunchplekken en restaurants de wijk inmiddels een jong en dynamisch karakter. Daarnaast heeft deze straat een kwalitatief aanbod van bakker, vishandel, slager, patisserie tot wijnwinkel. Op het Olympiaplein bevindt zich de bakker Le Fournil, Fromagerie L’Amuse en sinds kort ook Coffee District. Op de Marathonweg is slagerij Zikking op vijf minuten afstand gevestigd. Op vrijdag is er een verfijnde biologische markt op het Minervaplein. De brede lanen en het groen van het Beatrixpark, met z’n moderne beelden en oude bomen, creëren een gevoel van ruimte en zijn ideaal om te sporten en ontspannen. De buurt staat bekend om z’n goede basis- en middelbare scholen en ook om de gunstige ligging ten opzichte van de Ring en station Amsterdam Zuid.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 168 m²
• Souterrain van circa 34 m²
• Achtertuin op het zuidoosten van circa 95 m²
• Drie balkons
• Erfpacht is afgekocht tot 15-01-2052
• Reeds overgestapt naar eeuwigdurende erfpacht (AB 2016), er is gekozen voor canonbetaling
• ( € 5387,16 – indexering)
• Energielabel D
• Verduurzaamrapport aanwezig
• VvE – 2 leden
• Achterzijde recent geschilderd
• Dakwerkzaamheden in 2016 uitgevoerd
• Rijksbeschermd stadsgezicht
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Michelangelo 47
De Michelangelostraat is een ruim opgezette straat met woningen in een klassieke bouwstijl. Een rustige straat in een fijne buurt met om de hoek een speelpleintje, op vrijdag de biologische markt bij het Minervaplein, de ruime keuze aan lagere – en middelbare scholen. En de Beethovenstraat met een divers aanbod aan winkels e.d. op vijf minuten loopafstand.
Het charmante dubbele benedenhuis is een perfect familiehuis door de maatvoering, heerlijke tuin en stijlvolle karakter.
Wat mij de eerste keer opviel was de ruime hal met de prachtige trap naar de slaapverdieping, één van de bijzondere kernmerken van dit huis.

Designvisie
De straat is in eerste instantie tussen 1927 en 1939 bebouwd met luxe wooncomplexen, vooral in de stijl van de late Amsterdamse School en het Nieuwe Bouwen. De architect van Michelangelostraat is Jacques Bot, hij combineerde destijds architectuur en politiek. Bot (Amsterdam, 1892) begon op 12-jarige leeftijd te werken als timmermansleerling. Hij volgde avondlessen aan de middelbare school voor bouwkunde en vestigde zich in 1921 als architect. Voor de Tweede Wereldoorlog bouwde Bot onder meer woningbouwcomplexen in de traditie van de Art Déco en de Amsterdamse School in Amsterdam, Amstelveen en Utrecht en hij ontwierp winkels voor de keten Au Bon Marché.
Op de hoek met Gerrit van der Veenstraat zijn in 1928 twee tufstenen hoekbeelden met portretten van Michelangelo in de gevels verwerkt. Op Michelangelostraat 29 door Anton Rädecker, op Michelangelostraat 27 door Jaap Kaas.
Als reactie op het rationalisme staat er begin 20e eeuw een groep architecten op die zich meer kunstzinnig wil uitdrukken. Dit leidt tot een expressionistische bouwstijl: de Amsterdamse School. Alles draait hierbij om de uiterlijke vorm, die stevig en massief is. Kenmerkend zijn de ladderramen: vensters die door een groot aantal roeden verdeeld zijn.




Entree
Vanaf de straat heeft de woning haar eigen privé entree, men komt binnen in de vestibule waar de originele tegels nog mooi in tact zijn gebleven. De vestibule gaat over in de hal, de hal heeft een prettige breedte en als pronkstuk de prachtige trap met gedetailleerd snijwerk naar de eerste etage.
Wonen en koken
De woonkamer omhelst een groot deel van de begane grond waardoor er een riant zit- en eetgedeelte is. Bij het zitgedeelte is er een fraaie schouw in een ingetogen kleur, uitgevoerd in travertin. De plafondhoogte hier is 3,04 m.
De glas in loodramen, houten sierlijsten en paneeldeuren geven deze ruimte de stijlvolle jaren ’30 sfeer.
De ruime keuken grenst aan de tuin, de nette hoekkeuken heeft een natuurstenen werkblad en diverse inbouwapparatuur. Op de vloer ligt leisteen, een klassieke vloer wat aansluit bij de uitstraling van de keuken.
Er is een mogelijkheid om de woonverdieping te vergroten door het plaatsen van een uitbouw, zo creëer je onder andere een open keuken. Zie alternatieve plattegrond.
Kelder
Er is een ruime kelder aanwezig, deze wordt momenteel gebruikt als wasruimte en als opslag. Uiteraard ook een perfecte ruimte voor extra speelkamer of voor wijnopslag.






Slapen en baden
Middels de luie trap komt men op de slaapverdieping. Deze etage heeft vier slaapkamers, twee aan de voor- en twee aan de achterzijde. De hoofdslaapkamer is aan de achterzijde met haar eigen balkon, inbouwkasten en deur naar de badkamer. Eén van de slaapkamers aan de voorzijde heeft een speelse ronde erker met zicht over de straat en de andere twee franse balkons met een gietijzeren hekwerk.
De badkamer is centraal op deze etage en bereikbaar via de overloop en ouderslaapkamer. De badkamer is ingetogen en heeft een douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet.
Ook hier is een alternatieve indeling gemaakt indien er een wens is voor twee badkamers.







Buitenruimte
De tuin is middels de openslaande deuren vanuit de woonkamer of de deur vanuit de keuken te betreden. De tuin is gelegen op het zuidoosten en ruim 11 meter diep. De zon schijnt in de zomer tot circa 16.00 uur in de tuin.
Op de slaapverdieping zijn er diverse balkons, prettig om een deur te kunnen open zetten op een warme dag en een extra ruimtelijk gevoel.




Buurtgids
Nog dagelijks genieten de Beethovenbuurt bewoners van de stedenbouwkundige stempel die architect Berlage in de vorige eeuw op de wijk heeft achtergelaten. Zijn ontwerp voorzag in lanen , groen en gevarieerde bebouwing. Van villa’s, appartementblokken tot herenhuizen: kenmerkend voor deze jaren ‘30 wijk, die bijna geheel wordt omringd door water, zijn de ruim opgezette woningen in de Amsterdamse School-stijl. Ook de gevelstenen en brugsculpturen van Hildo Krop, aan wie de eretitel Stadsbeeldhouwer van Amsterdam is toegekend, geven de buurt cachet.
In de Beethovenstraat en de winkels op Olympiaplein geven de koffiebars en verscheidende lunchplekken en restaurants de wijk inmiddels een jong en dynamisch karakter. Daarnaast heeft deze straat een kwalitatief aanbod van bakker, vishandel, slager, patisserie tot wijnwinkel. Op het Olympiaplein bevindt zich de bakker Le Fournil, Fromagerie L’Amuse en sinds kort ook Coffee District. Op de Marathonweg is slagerij Zikking op vijf minuten afstand gevestigd. Op vrijdag is er een verfijnde biologische markt op het Minervaplein. De brede lanen en het groen van het Beatrixpark, met z’n moderne beelden en oude bomen, creëren een gevoel van ruimte en zijn ideaal om te sporten en ontspannen. De buurt staat bekend om z’n goede basis- en middelbare scholen en ook om de gunstige ligging ten opzichte van de Ring en station Amsterdam Zuid.
Bereikbaarheid
De uitvalswegen naar A2/A4/A10 zijn zeer goed bereikbaar. Openbaar vervoer is op loop- of fietsafstand te vinden. De tram 24 of Bus N84 op het Minervaplein zijn enkele minuten lopen. Station Zuid is op 5 minuten fietsafstand. Daarmee is ook Schiphol zo te bereiken.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 2.2).
Met een parkeervergunning voor Zuid 2.2 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 177,08 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied geen wachttijd. Een tweede parkeervergunning kost € 442,71 per 6 maanden. (Bron: Gemeente Amsterdam, november 2023).


