Hallo, mijn naam is Annabelle Hinam. Ik ben 24 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben in juli 2021 afgestudeerd aan de toneelacademie in Utrecht en op dit moment werkzaam als acteur, schrijver, voice over en kok. Naast dat ik werkzaam ben in de culturele sector (en niet alleen in de toneelwereld) bezoek ik ook graag andere vormen van kunst. Musea, films, tentoonstellingen, lokale buurtinitatieven en meer. Vanaf nu zal ik elke maand een reeks tips opschrijven waarvan ik denk dat het de moeite waard is om te bezoeken. Vragen? Mail me! Dat kan via: hinamannabelle@gmail.com. Onderaan mijn tip staat altijd de website en/of Instagram van de plek voor meer informatie.

Kunstagenda Juli

De maand juli is net begonnen en dit geeft wellicht voor sommigen van jullie ook een soort zomervakantie gevoel. Gelukkig houdt de kunst in de stad nooit écht zomervakantie en zijn er enorm leuke dingen deze maand die je kan zien, horen of ervaren. Jong talent en oude meesters in een nieuw jasje. Er is veel buiten te doen, op festivals, maar ook fijne films om een avondje bij te komen. Mijn tip voor deze maand is sowieso een bezoekje aan het Over het IJ festival te brengen. Je vindt hier van alles wat en laat je een kant zien van Amsterdam Noord die je misschien minder goed kende. Veel leesplezier!

Musea en tentoonstellingen

World press photo, vanaf 4 juli – De Nieuwe Kerk Amsterdam
Vanaf maandag 4 juli strijkt de bekende internationale persfoto wedstrijd weer terug in de hoofdstad. Je kunt hier prijswinnende foto’s van grote internationale persfotografen zien in de prachtige Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Website & tickets:
www.worldpressphoto.org/
www.nieuwekerk.nl/

This Art Fair 2022, donderdag 7 t/m zondag 10 juli 2022 de Kromhouthal, Amsterdam
Deze zomer keert kunstbeurs This Art Fair terug naar de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Meer dan 120 kunstenaars tonen hun werk tijdens de beurs, waaraan zij individueel, zonder afhankelijkheid van een galerie, deelnemen.Je kunt een zeer divers aanbod verwachten. Onder de deelnemers bevinden zich een aantal oude bekenden van de beurs, maar het merendeel van de kunstenaars, zowel jonge talenten als gevestigde namen, toont voor het eerst werk op This Art Fair.
Website: www.thisartfair.com

Fabrique des Lumières, open zondag t/m donderdag – De Zuiveringshal, Westergasfabriek
Een unieke digitale kunstervaring. In de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam zit sinds 22 april 2022 Fabrique des Lumières. De muren zijn 17 meter hoog en het vloeroppervlak 2800 m2 wat de ruimte perfect maakt voor deze unieke digitale expositie. In Fabrique des Lumières maken ze gebruik van state-of-the-art technologie om exposities te creëren met een totaalervaring. De meest beroemde artiesten uit de geschiedenis passeren hier de revue. Vanaf 22 april tot en met 22 december 2022 is Gustav Klimt hier te zien. Naast grote beroemde meesters uit de geschiedenis bezichtigen is er ook ruimte voor experiment en jong talent. De moeite waard dus!
Website: www.fabrique-lumieres.com
Instagram: @fabriquedeslumieresFacebook: https://www.facebook.com/fabriquedeslumieres 

Theater, dans, opera 

The Damned, 5 juni tot en met 23 juli – ITA in het Amsterdamse Bostheater
In het openlucht theater in het Amsterdamse Bos programmeren ze elk jaar naast het Boslab Festival in de zomer een grote zaal productie. Vorig jaar stond in het magische bos toneelgroep Oostpool en dit jaar staat Internationaal Theater Amsterdam op de door boom omgeven planken met hun voorstelling ‘The Damned’. Geregisseerd door Ivo van Hove en gespeeld door het ITA Ensemble. Een prachtige voorstelling over het kwaad, wat macht met je doet en afgespeeld in de tijd van nazi Duitsland. Van tevoren kan je bij het Bostheater een hapje eten, of zelf een eten meenemen en picknicken op de tribune van het Amsterdamse Bostheater voordat de voorstelling begint. Een ideaal zomeravond uitje!
Website & tickets: www.bostheater.nl/events/the-damned/
Instagram: @bostheater 

Recht op de hemel door Collectief Blauwdruk, nog tot en met 17 juli op het Stenen Hoofd
Een nieuw jong theater collectief begon twee jaar geleden op het Boslab Theaterfestival. Ze bewerkten toen radicaal Gijsbrecht van Amstels Op Hoop van Zegen. Vorig jaar namen ze Vondels Lucifer onder de loep en maakte dit oude stuk tot iets compleet nieuws. De tekst is een mix van hedendaagse taal gemengd met futuristische barok achtige volzinnen en stel kritische vragen hoe de mens van nu omgaat met zijn privileges. Een spannend nieuw locatie theaterstuk met uitzicht op het IJ. De voorstelling duurt een uur en is grappig, slim, kritisch en met volle overgave gespeeld.
Kaartverkoop: https://www.theaterbellevue.nl/agenda/3772/Collectief_Blauwdruk/Recht_op_de_hemel
Website: https://www.collectiefblauwdruk.nl
Instagram: @collectiefblauwdruk

Dansers van morgen, 5 – 6 juli – Nationale Opera & Ballet
De eindvoorstelling van de Nationale Balletacademie is sinds een paar jaar een traditie in de Grote Zaal van de Nationale Opera & Ballet. De dansers presenteren fragmenten uit onder andere klassieke balletten, moderne dansen en ook nieuwe creaties. Ze worden begeleidt door het Balletorkest die onder leiding is van chef-dirigent Matthew Rowe.

Festivals

Over het IJ festival, 8 tot en met 17 juli – NDSM werf, diversen locaties in Amsterdam-Noord
Een locatie kunst festival, die altijd in verband staat met thema’s over het leven in de stad. Behalve nieuwe jonge makers die in zeecontainers nieuwe stukken laten zien, staan er ook gevestigde kunstenaars op dit festival. Ook hoort het jaarlijkse Noorderpark festival en het Eendrachtspark festival bij het Over het IJ, georganiseerd door en voor de buurt. Kortom, op het Over het IJ is er voor ieder wat wils.
Website & kaarten: https://overhetij.nl/festival 

Muziek

Modest Mouse 15 juli – Paradiso
Indierock filosoof wordt de frontman Isaac Brock ook wel genoemd. Ze hebben drie fantastische platen uitgebracht die inmiddels bekend zijn in de rock geschiedenis. Ze schrijven nummers over thema’s van nu, technologie, mobiele telefoons en het kleine plaatsje in Amerika waar ze vandaan komen. 15 juli staan ze in Paradiso, en daar klinkt elk muziekstuk op zijn best. 

Chieko Donker Duyvis Ensemble 7 juli, Muziekgebouw aan ’t IJ
Klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek worden hier met elkaar verweven door dit nieuwe jonge ensemble.
Website & kaarten: https://www.muziekgebouw.nl/agenda 

Canto Ostinato voor twee piano’s, Piano Duo Scholtes & Janssens 23 juli, Muziekgebouw aan ’t IJ
Minimalistische meditatieve muziek van Simeon ten Holt.
Website & kaarten: https://www.muziekgebouw.nl/agenda 

Films in diversen filmhuizen 

Ali & Ava
Britse film waarin alleenstaande moeder Ava en de getrouwde Ali een bijzondere vriendschap ontwikkelen. Het decor is de voormalige industriestad Bradford, waar regisseur Clio Barnard schoonheid laat zien in de alledaagse dingen. Fantastisch geacteerd en een prachtige soundtrack. 

Hit the Road
Iraanse roadmovie, debuut van de regisseur Panah Panahi. Een familie gaat op stap, ouders, twee broers en een hond. Gaandeweg komen we erachter waar de reis naar toe gaat. Ondanks dat er zware onderwerpen worden besproken blijft de film ook licht en met humor. Knap gespeeld. 

Elvis
De speelfilm die over het leven van Elvis Presley gemaakt is. Elvis gespeeld door Austin Butler en een glansrol voor Tom Hanks. Geregisseerd door niemand minder dan Baz Luhrmann die al een een heleboel geweldige muziek films zoals Moulin Rouge, The Great Gatsby en Shakespeare’s Romeo + Juliet op zijn naam heeft staan. Beloofd een muziek spektakel te worden. 

Schrijf je in voor meer inspiratie via onze nieuwsbrief

Schrijf je in
High Voltage, een voormalig onderstation ontworpen door de Dienst Publieke Werken

High Voltage, wonen in een voormalige onderstation van de Gemeentelijke Energiewerken, ontworpen door de Dienst Publieke Werken

Een selectie van mooie interieur winkels in Amsterdam

Een selectie van mooie interieur winkels in Amsterdam

Template (Collecties) – eerst dupliceren voor gebruik

Zie de prachtige collectie woningen.

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?