Kenmerken
Demmerik 7, Vinkeveen
Prijs
 • € 1.375.000,- Vrij op naam
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 4 kamers
 • 3 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Uitstekend
 • Extern: Uitstekend
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 226 m2
Inhoud: 644 m3
Voorzieningen
 • Balansventilatie
 • Zonnepanelen
Verwarmings soorten
 • Warmtepomp
Buitenruimte
 • Achtertuin
 • Voortuin
 • Zijtuin
Milleu
 • Volledig geisoleerd
Plattegrond
Demmerik 7, Vinkeveen
Locatie
Demmerik 7, Vinkeveen

Demmerik 7 | halfrvijstaande villa

Deze zomer al genieten van De Vinkeveense Plassen met je eigen kleine boot, kano of sup? De bouw is al vergevorderd, naar verwachting zijn de woningen klaar voor het einde van de zomer van 2023.

Demmerik 7 heeft een woonkamer van ruim 12 meter breed, met heel veel licht door de ramen aan drie zijden. Bijzonder bij deze woning is ook de plafondhoogte op de begane grond, die is maar liefst circa 3 meter. Dat geeft een ruimtelijk gevoel.
Er is ruimte voor een terras aan de voorzijde en naast het huis bij het water. Bij het huis hoort ook een heerlijk stuk grond achterin op het perceel. Een soort eiland in het weiland: veel vrije ruimte, voor een eigen moestuin of om heerlijk te spelen.
Voor het huis is ruimte om twee auto’s te parkeren.
Via de voordeur aan de zijkant van de woning kom je de ruime entree binnen. Dubbele deuren geven toegang tot de woonkamer, met ramen aan drie zijden. Dat zorgt voor veel licht op deze verdieping. De woonkamer en keuken staan in open verbinding met elkaar. Vanuit de keuken kijk je uit over het water en het weiland achter De Veenhoeve. Openslaande deuren geven toegang tot het terras naast en voor het huis. De tuin is ook te bereiken via de bijkeuken, waar de opstelling voor de wasmachine en droger is. De berging is vanuit de woning te bereiken.
Op de eerste verdieping worden drie slaapkamers gerealiseerd. De hoofdslaapkamer van circa 19 m2 heeft ruimte voor een flinke inloopkast en een eigen badkamer en suite. De twee overige slaapkamers hebben een dakkapel, die zorgt voor extra ruimte en licht.
Met een vlizotrap kom je op de bergzolder, waar veel ruimte is om spullen op te slaan die niet dagelijks nodig zijn.

De Veenhoeve, wonen tussen water en weide
Op een perceel aan de Demmerik, omzoomd door water, wordt De Veenhoeve gerealiseerd. Drie villa’s met een woonoppervlakte van ruim 200 m2 , ieder op een groot perceel. Met een kleine boot, kano of sup vaar je zo naar de Plassen. Wonen in De Veenhoeve is kiezen voor lekker buiten wonen, met ruimte om je heen en met Amsterdam en Utrecht op 20 minuten rijden.

De drie villa’s
De architectuur is gebaseerd op de boerderij die hier ooit heeft gestaan. Met landelijke accenten, zoals de ramen met roedeverdeling, de donkere rand onderaan de gevels en de dakkapellen. Het tuinhuis dat hoort bij Demmerik 7A doet denken aan een hooiberg. De villa’s worden zeer energiezuinig gebouwd met triple glas, zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Vloerkoeling zorgt ook in de zomer voor een aangename temperatuur in huis. 

Wonen in Vinkeveen
Van oudsher een dorp in een polderlandschap, nu bekend om de Vinkeveense Plassen en de unieke structuur van de legakkers waarop ooit de turf te drogen werd gelegd. Een gedeelte van de polder Demmerik is nu ingericht als ‘wetlands’ natuurreservaat, waar het land geleidelijk overgaat in water en weidevogels alle ruimte krijgen. 
Boodschappen doe je dichtbij, bijvoorbeeld bij een van de lokale landwinkels. Ook zijn er bijzondere plekken, zoals koffietentjes of terrassen, waar je als buitenstaander niet snel komt. Op donderdag naar de markt in Abcoude of op zaterdag naar landwinkel Lindenhoff in Baambrugge. Vinkeveen heeft drie lagere scholen, kinderopvang en een middelbare school.

De beste koffiezaken van Amsterdam

‘Rijkszicht’, een elegant dubbel bovenhuis in het museumkwartier

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis. “Je kunt geur als vierde dimensie zien in een ruimte.”

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?