Over Cornelis Anthoniszstraat 39-3, Amsterdam
- € 538.000,- Kosten koper
- In overleg
- 2 kamers
- 1 slaapkamers
- Intern: Uitstekend
- Extern: Uitstekend
- Frans balkon
- Mechanische ventilatie
- Natuurlijke ventilatie
- Tv kabel
- Vloerverwarming geheel
- Cv ketel
- Geen tuin
- Dubbel glas
- Volledig geisoleerd




1071 DT Amsterdam
Café Loetje
In 1977 werd café Loetje opgericht als biljartcafé door Ludwig 'Loetje' Klinkhamer, maar het duurde niet lang voor men het biljart inruilde voor de ossenhaasbiefstuk die werd geserveerd. Meer dan veertig jaar later is Loetje een gigantische keten en is het oorspronkelijke 'Café' een begrip in Amsterdam. De smakelijke biefstuk wordt geserveerd met huisgemaakte frietjes en zwemt in verse jus - om je vingers bij af te likken!

1071 XL Amsterdam
Hot&Hot
De naam van het restaurant is uiteraard geïnspireerd op de essentie van hotpot, maar daarbij gaat het zowel om het eten eten als dat ons lichaam voortdurend warm moet blijven tijdens de maaltijd. Bij dit restaurant neem je plaats aan een tafel met ingebouwde, goudkleurige bakken. Je kiest zelf allerlei ingrediënten uit van de kaart. Ook is er een sausbar aanwezig waar je je eigen sausjes met lente-ui, sesamolie, sojasaus en meer samenstelt.


1071 TR Amsterdam
Café wildschut
Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.


1072 CL Amsterdam
Restaurant Floreyn
Restaurant Floreyn, aan de Albert Cuypstraat, biedt fine dining in een Nederlands jasje. De eigenaar van restaurant Floreyn wil zijn gasten laten kennismaken met "écht goed Nederlands eten". Met verse producten van Nederlandse bodem stellen de chefs van dit restaurant de meest verfijnde menu's samen. Het restaurant heeft een fijne ontspannen sfeer en een prachtig modern interieur. De gerechten die worden geserveerd zijn stuk voor stuk verbluffend. Het restaurant is misschien iets aan de prijzige kant, maar het is het geld zeker waard.

1071 BG Amsterdam
Brasserie van Baerle
De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de – overwegend Franse – brasserie-keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten (ook veg&vegan). In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er – zowel voor lunch als diner – een wisselend 3-gangen keuzemenu. Dat is sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’ onderscheiden voor de excellente prijs/kwaliteit-verhouding. Brasserie van Baerle heeft zich ook altijd onderscheiden met een hoogwaardige maar overzichtelijke wijnkaart van ‘Oude wereld’-wijnen, overwegend Frans. Deze kaart heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar kwaliteit, toegankelijkheid en wijn/spijs-adviezen. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.


1072 CT Amsterdam
Sababa
De eigenaar van Sababa wilde goede, perfecte falafel. Ze zijn verschillende combinaties gaan uitproberen, producten gaan proeven en zo ontstond hun perfecte falafel broodje. Geïnspireerd op de Israëlische keuken, heerlijk voor een snelle hap of om uitgebreid te eten met een biertje erbij.


1072 ET Amsterdam
Sora Sapporo
Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.


1072 SL Amsterdam
Sjefietshé
Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!


1072 BV Amsterdam
Maris Piper Brasserie
Het begrip brasserie vindt zijn oorsprong in de Elzas en serveert over het algemeen wat luxere gerechten dan een bistro. De Breda Group heeft met Maris Piper is een eigentijdse versie neergezet. Hier kun je traditionele vis- en schelpdierengerechten, vlees en seizoensfavorieten bestellen. Denk aan Denk aan oesters, artichoke en piepkuiken.Wil je je laten verrassen, dan kan je kiezen voor de Chef's Table, een dertiengangenmenu dat veranderd per seizoen. Voor een gezellige sfeer en een goed gevuld bord is dit restaurant in De Pijp zeker het bezoeken waard.


1072 GE Amsterdam
Tapi 'n Bowls
Bij Tapi 'n Bowls bieden ze Braziliaanse gerechten met een moderne jonge twist. De specialiteiten zijn Tapiocas en exotische smoothie bowls. De smoothie bowls worden geserveerd met meer dan 200 verschillende soorten vruchten met verschillende kleuren en smaken. De tapioca is een gerecht van cassave zetmeel, wat erg populair is in het noorden van Brazilië. De Tapioca heeft een knapperige buitenkant en is zacht van binnen. Daarbij is het ook erg gezond omdat het geen geen gluten, vetten, lactose of suiker bevat.

1072 CB Amsterdam
La Dilettante
Eigenaren Olivier von Grumbkow en Hans Vervoort openden de deuren van La Dilettante. La Dilettante is open voor lunch en wijn. Bij de natuurwijnen worden hapjes geserveerd als quiches, tarte tatins, patés en rillettes. Een van die natuurwijnen die de mannen schenken heet La dilettante. Dat is niet de enige verklaring voor de gekozen naam. Het woord heeft verschillende betekenissen. Een daarvan is: iemand die iets doet uit liefhebberij.

1071 AP Amsterdam
L'Entrecôte et les Dames
L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.


1072 GG Amsterdam
Ikkoku
Bij Ikkoku izakaya serveren ze individuele traditionele en bijna niche izakaya-gerechten met hun eigen kijk op sake, wijn en cocktailpairing. De twee eigenaren begonnen tijdens covid in 2020 Sushi Fanatics en opende daarna omakase shigure. Ikkoku is een nieuwe uitdaging omdat ze nog dieper de niche en onbekende wereld van de Japanse keuken ingaan. De individuele à-la-carte gerechten variëren van echt traditionele izakaya-gerechten tot Japanse gerechten die je in Europa niet vaak tegenkomt,

1072 LM Amsterdam
Toko Ramee
Midden op de Ferdinandbolstraat vind je Toko Ramee. Zoals al vermeld staat op de buitenkant van de toko is er een scala aan authentieke Indonesische en Aziatische producten. Het is een toko die aansluit op het familiare gevoel van de traditionele Indische en Chinees-Indische keuken, waar er voor iedereen iets te vinden valt. De toko is gevuld met geïmporteerde hapjes en drankjes en ook met kookgerei om zelf dingen thuis te maken. Van een complete rijsttafel tot huisgemaakt spekkoek: Toko Ramee neemt je maar al te graag mee in het proces om een heerlijke maaltijd samen te stellen. Mocht dat niet genoeg reden zijn om naar de toko toe te komen, vrees niet – toko Ramee heeft ook een catering service paraat!

1072 NE Amsterdam
Mana Mana
Wie houdt van de Israëlische keuken moet zeker een keertje langsgaan bij Mana Mana in de Pijp. Dit restaurant bereidt dagelijks heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten. Naast de kruidige humus en gerookte aubergine serveren ze ook frisse drankjes, zoals cocktails en sangria. De specialiteit van dit restaurant is de bloemkool. Dat verklaart ook hun slogan: 'In cauliflower we trust".

1072 GH Amsterdam
Happyhappyjoyjoy
Bij Happyhappyjoyjoy waan je je in het verre oosten, zowel qua smaak als beleving. Fris, kruidig, pittig of hot, ze serveren het allemaal. Ze hebben vier locaties, waarvan één in West. De zaak is heel kleurrijk ingericht en geeft een beetje het streetfood gevoel als in Azië. Op het menu staat een verscheidenheid aan rijstgerechten, verschillende soorten pad thai en fingerfood. Ze serveren ook verschillende buitenlandse biertjes en Aziatische frisdranken.

1072 BT Amsterdam
Van 't Spit
Zoals je waarschijnlijk wel verwacht staat hier de gegrilde kip in halve of hele portie centraal. De kip is sappig, goed gemarineerd en heeft een perfecte grillsmaak. Deze is te combineren met diverse sauzen zoals de rode-uienchutney en piripiri. Klassieke bijgerechten als friet, maïs, koolsalade en aardappelpuree zijn beschikbaar. Van 't Spit heeft een ongedwongen, warme sfeer en biedt royale porties voor een zeer goede prijs.


1072 HP Amsterdam
En Japanese kitchen & Sake bar
En Japanese kitchen & Sake bar opent in 2015 zijn deuren. Chef Ken Osawa en Ryuji Ikemizu (restaurant manager), die voorheen bij Yamazato werkten, brengen de originele Japanse keuken in zicht. Iedere maand maakt chef Ken Osawa (geboren & opgegroeid in Hokkaido) een nieuw menu in 3, 6 of 8 gangen met oog voor de seizoenen. Manager Ikemizu paart deze aan de mooiste sakes. De sashimi en sushi zijn allebei van top kwaliteit en het wordt altijd mooi geserveerd.

1072 LB Amsterdam
Onigiri YA!
De meeste mensen die door de Pijp struinen voor Japans komen niet veel verder dan het denken aan sushi en bubble tea (ook al komt dit oorspronkelijk uit Taiwan). Bij Onigri Ya staat dan ook specifiek op de deur vermeld dat deze items hier niet te koop zijn. In plaats daarvan is Onigri Ya een authentiek Japans restaurant en daarnaast ook een kruideniers- en delicatessenwinkel. Zoals verwacht zijn de Onigri’s een specialiteit: gekruide Japanse rijstballen in verschillende vormen, bedekt met nori en met vullingen van vis tot fruit. Voor eenieder die wel eens naar animé kijkt, Onigri Ya brengt het voedsel wat eenieder zo doet watertanden van het beeldscherm naar een lief klein winkeltje in de Pijp. Simpelweg een must-go.

1072 AX Amsterdam
KID
Levy Byron, Joshua Styns en Steven Mamahit begonnen tijdens de pandemie. Het concept begon als pop-up en heeft nu een vaste locatie op de Ruysdaelkade. Het menu is inmiddels fors uitgebreid. Yakitori van kip met kaffir lime en chillies. Chickenwings gevuld met een tartaar van garnaal en een saus van shi-take. Geroosterde kool met gefrituurde ui en een hollandaise saus. En natuurlijk de inmiddels beroemde kip-sandwiches in allerlei varianten zoals bijvoorbeeld de Sichuan spiced firied chicken met pickles en knoflookmayonaise geserveerd op een sake kasu bricohe broodje. KID schenkt er cocktails, bier en een kleine selectie wijn bij.

1071 AR Amsterdam
Renzo’s Delicatessen
Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s allerlekkerste klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan hier voor alles terecht wat je wil, van boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of blijf rustig zitten voor een diner. Je kan Renzo’s ook kennen van de foodtruck waarmee ze allerlei evenementen door het hele land afgaan.

1072 CV Amsterdam
Épicerie Jean & Marie
In 2020 openden eigenaren van Auberge Jean en Marie een delicatessenwinkel in Amsterdam. naast het door Gault&Milau en Guide Michelin bekroonde restaurant Auberge. Je hebt hier voornamelijk gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken, maar ook broodjes conserven en veel meer. Alles wat met de Franse gastronomie te maken heeft, kun je hier vinden; zowel huisgemaakte patés en terrines als debefaamde rillettes van eend en soepen.


1072 SN Amsterdam
Galerie Fleur & Wouter
Galerie Fleur & Wouter werd in 2019 opgericht door Fleur Feringa en Wouter van Herwaarden. De galerie heeft als missie jongeren te betrekken bij kunst, hen vertrouwd te maken met galerieën en aan te moedigen om kunst te verzamelen. Deze toegankelijke en inclusieve filosofie weerspiegelt zich in alle activiteiten. Ze streven naar begrijpelijke communicatie en heldere verhalen.

1072 SN Amsterdam
GoMulan Gallery
In 2018 opende GoMulan Gallery haar deuren als een pop-up galerie, opgericht door Mulan Go (1998). Slechts drie maanden later vestigde de galerie zich permanent als een artistieke ruimte. Het voornaamste doel van deze galerie is het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars. De galerie toont zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars en creëert zo een sterke inhoudelijke brug tussen verschillende generaties.


1071 AP Amsterdam
Cosentino
Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.









































Cornerstone Suite 39 No. III
Deze woningen bevinden zich allemaal op een hoek, wat betekent dat er aan twee zijdes grote ramen zijn die zorgen voor een overvloed aan daglicht. De woonkamer is heeft aan de ene kant twee ramen, en aan de andere kant drie ramen die uitkijken op de open keuken. De keuken is voorzien van een handig barretje en uitgerust met luxe inbouwapparatuur van Siemens, waaronder een combimagnetron en een Quooker. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van bestek en servies tot potten, pannen en zelfs een Nespresso-apparaat.
In de hoek van de woonkamer is een gezellige zithoek gecreëerd. Aangrenzend aan de woonkamer bevindt zich een eethoek. De slaapkamer heeft op maat gemaakte kasten die voldoende opbergruimte bieden voor al je kleding en persoonlijke bezittingen. Via de slaapkamer betreed je de en suite badkamer, die een inloopdouche, een luxe wastafel en een toilet heeft. De badkamer is prachtig afgewerkt met hoogwaardige materialen en tegels.
Op de vierde verdieping bevindt zich een appartement met sfeervolle dakramen die zorgen voor een unieke ambiance. Met ongeveer 38 m2 biedt deze ruimte een intieme en knusse sfeer. De overige appartementen hebben een oppervlakte van circa 40 m2 en zijn net zo stijlvol en functioneel.
In de hele woning ligt een pvc-vloer, wat zorgt voor een moderne uitstraling en makkelijk te onderhouden is.
Omgeving & hotspots
Duivelseiland en de Pijp hebben in het een kosmopolitische uitstraling met een mix van culturen, wat bijdraagt aan de diversiteit en levendigheid van de buurt. Het is een geliefde plek voor bewoners als bezoekers. Tips van een buurtbewoner: We starten de dag met brunch bij Little Collins, een trendy restaurant met Australische invloeden. Daarna snuffelen we rond op de Albert Cuyp waar we een haring eten en wandelen door het Sarphatipark. In de oude bioscoop, waar nu CT Coffee & Coconuts is gevestigd, stoppen we voor een koffiepauze. Dan wandelen we richting het Museumplein, voor wat culturele inspiratie. We sluiten de dag af dichtbij huis, voor de lekkerste biefstuk van de stad bij Loetje, aan het einde van onze straat.
Lees alles over Cornerstone Suites op www.cornerstonesuites.nl. Meld je daar aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht zodra de verkoop van start gaat.
Bijzonderheden
- Luxe verbouwd, turn-key
- Ready-to-move-in: stijlvol interieur met accessoires
- 1 slaapkamer
- Gelegen op eigen grond
- Professionele VvE
- Nieuwe fundering

Cornerstone Suite 39 No. III
Amsterdam