Kenmerken
Revaleiland, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
Prijs
 • € 175,-
 • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
 • Per maand
Oppervlakte
 • Kantoor oppervlakte: 228 m2
 • Kantoor in units vanaf: 228 m2
Parkeren
 • 12 overdekte parkeerplaats(en)
 • € 2.400,-
Aanvaarding
 • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 228 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de begane grond.

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in huidige casco staat, schoon en ontruimd, met onder andere de volgende voorzieningen:

 • zelfstandige entree;
 • vrije hoogte van ca. 3,80 meter;
 • ruwe betonvloer;
 • meterkast voorzien van aansluiting op stadsverwarming, elektra, water en kabelnetwerk;
 • ventilatieroosters in gevel;
 • afzuigkanalen luchtbehandeling;
 • mogelijkheid tot plaatsen van airco-installatie.

Huurprijs kantoorruimte
€ 175,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Huurprijs parkeerplaats
€ 2400,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
Pro memorie.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van stadsverwarming/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte, maatschappelijke dienstverlening en consumentverzorgende dienstverlening van toepassing.

Monumentale status 
Niet van toepassing.

Energielabelklasse
Na afbouw van het gehuurde door de huurder zal in opdracht van verhuurder het energielabel worden opgesteld.

Betalingsverplichting
Per maand bestaat de betalingsverplichting van huurder uit de huurprijs plus de servicekosten, beide te vermeerderen met btw en te voldoen bij vooruitbetaling.

Huurder geeft een machtiging tot automatische incasso af.

Huurtermijn
Vijf jaar met eenmalig een verlengingsperiode van vijf jaar. Daarna wordt deze vervolgd voor een periode van onbepaalde tijd.

Huuringangsdatum
In nader overleg. Verwachtte oplevering medio april 2023.

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Plattegrond
Revaleiland, Amsterdam
Documenten
Revaleiland, Amsterdam
Locatie
Revaleiland, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Pontsteiger 343,
1014 ZP Amsterdam

Café Pontsteiger

In het meest spraakmakende gebouw van de stad vind je Café Pontsteiger, een gezellig buurtcafé dat alles in huis heeft om een dag te vertoeven, te dineren of on the go mee te nemen. Hoge plafonds en oneindige ramen met een weergaloos uitzicht over het IJ.  Heerlijk ontsnappen aan de drukte van de stad en eindeloos turen over het IJ doe je hier in stijl

02
Adres
Haparandadam 50,
1013 AK Amsterdam

Pont 13

Een oude veerboot omgebouwd tot restaurant doet dienst als buurtcafé alwaar je heerlijk kunt borrelen en dineren. Het menu biedt vlees- en visgerechten klaargemaakt op een echte houtskoolgrill. Op het terras geniet je van een heerlijk ambachtelijk biertje of wijntje in de zon, terwijl je de boten voorbij ziet varen op het IJ. Geen zonneschijn? Het interieur van Pont 13 met zijn ruige en industriële karakter, nodigt uit om je heerlijk over te geven aan de service van de bemanning.

03
Adres
Spaarndammerstraat 49,
1013 ST Amsterdam

Compatir

Bij Compartir in Amsterdam-West kun je genieten van een gezellige borrel of een uitgebreid diner. Het knusse restaurant is tevens een wijnbar, waarbij kleine en middelgrote gerechten worden gedeeld. Er is keuze uit heerlijke kazen, oesters en flammkuchen, maar je kunt ook voor een compleet hoofdgerecht gaan, zoals opperdoezer met trompet de la mort, oxalis en gerookt knoflook beurre blanc.

04
Adres
Haparandadam 45-2,
1013 AK Amsterdam

REM Eiland

Op 22 meter hoogte boven het water dineren in een voormalig piratenradio en -televisiestation. Dit restaurant biedt een prachtig uitzicht over het IJ, de Minervahaven en de nieuwe architectuur van de Spaarndammerhout. Chef Bobby Rust (o.a Ron Gastrobar, Librije, Oud Sluis) zwaait hier de scepter. Volkskrant culinair recensent Hiske Versprille beoordeelde het restaurant onlangs met een 8,5.

05
Adres
Van Diemenstraat 408,
1013 CR Amsterdam

BAK

Voormalig pop-up restaurant BAK heeft nu een eigen vaste plek aan de Van Diemenstraat in Amsterdam. Gelegen aan het water in de Amsterdamse Houthavens stelt BAK dagelijks menu’s vast met ingrediënten die op dat moment het beste zijn. Je kan gaan voor wine airing en dat is zeker aan te raden. Het wijn assortiment van BAK is groot en van hoge kwaliteit. De bediening is goed en het eten is ook fantastisch. BAK is een absolute aanrader voor de echte eet en restaurant liefhebber.

06
Adres
Spaarndammerstraat 424,
1013 SZ Amsterdam

Restaurant Freud

Restaurant Freud is meer dan alleen een goed restaurant. Het restaurant is een leerwerk-bedrijf en onderdeel van de sociale onderneming Roads. Dit houdt in dat Restaurant Freud zich ontfermt over psychisch 'kwetsbare' mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Naast aandacht voor het eten - geïnspireerd door de mediterrane keuken - is er ontzettend veel aandacht en zorg voor mensen: zowel voor het personeel als de gasten. Eenzelfde zorg gaat naar de producten die het restaurant uit kiest, op basis van criteria die "goed zijn voor samenleving en milieu". Mocht je geen tijd hebben om met het bedrijf langs te gaan op de Spaarndammerstraat is er gebruik te maken van de catering of cadeaubonnen voor het restaurant.

07
Adres
Westerdoksdijk 715a,
1013 BX Amsterdam

Café Westerdok

Café Westerdok was oorspronkelijk een havencafé. Tegenwoordig moet je er zijn als je van bier houdt. Ze schenken wel 86 verschillende soorten.

08
Adres
Zandhoek 14,
1013 KT Amsterdam

De Gouden Reael

‘Alsof je een Franse woonkeuken binnenloopt met allerlei keukenattributen, kookboeken en houten tafels met daarop een linnen servet. Om de twee weken is er een nieuw menu. Maar er zijn ook klassiekers, zoals oesters en pâté de campagne. Vol en diep van smaak, pure comfort food. Subliem is de vijgentaart met pâte sucrée, marmelade en sorbet van reine claude, zoals je ze alleen in Frankrijk tegenkomt. Franse bistro op z’n best, een nieuwe telg van en typisch voor de familie Caron.’

09
Adres
Danzigerkade 179,
1013 AP Amsterdam

Lars Amsterdam

Lars Amsterdam is het geesteskind van Lars Scharp en Floor Wiggers. Afkomstig van tweesterrenrestaurant Aan de Poel vond het tweetal het tijd voor een eigen restaurant.  Je kunt er terecht voor een lunch of diner op niveau (1 Michelin ster). In de zomer geniet je op het terras van een weids uitzicht over het IJ.

10
Adres
Ms. van Riemsdijkweg 306,
1033 RD Amsterdam

Contrast

Basken hebben een diepe band met de zee, eeuwenoude connecties die teruggaan tot de tijden van ontdekkingsreizigers.  Een restaurant aan het water, uitkijkend over de Amsterdamse haven en vrachtschepen die de oceaan oversteken is dan ook logisch voor een Basque chef. Contrast combineert kunst en eten en bouwt op duurzaamheid zonder misbruik van het woord. Chef Inaki kookt sterrenniveau eten met uitsluitend groenten en vis. Hier krijg je elk deel van de vis geserveerd, van geblazen blaas tot staart of kop.

11
Adres
T.T. Neveritaweg 59,
1033 WB Amsterdam

Pllek

Pllek ligt dichtbij het NDSM-werf in Noord aan het water. Alles wat ze serveren is zo lokaal mogelijk. Het heeft een grote binnen en buitenruimte. In de zomer kan je dan ook lekker chillen aan het water met blote voeten in een strandstoel of liggend in een zitzak ervaar je een eilandgevoel. De keuken is de hele dag open voor ontbijt, lunch en diner. Neem bijvoorbeeld de gestoomde makreel met dille-mierikswortel, zoetzure groenten en gefrituurde kappertjes of ga voor een groente tajine met herfstgroente, parelcouscous, harissa, dukkah, zhug en een rodekoolsalade. Geregeld zijn er bij Pllek yogasessies, live muziek optredens en andere evenementen.

12
Adres
Pazzanistraat 8,
1014 DB Amsterdam

Cantine de Caron

Cantine de Caron in Westerpark is alweer het vierde restaurant van de bekende chef Alain Caron en zijn zonen. Het restaurant begon een paar jaar geleden als pop-up Grand Caron op het Westergasterrein, maar het werd al snel duidelijk dat ze konden blijven onder de naam Cantine. Binnen deze voormalige fabrieksruimte bevindt zich een brasserie die een warm welkom biedt, of het nu gaat om een snelle lunch of een uitgebreid diner. Of je nu binnen plaatsneemt aan een van de tafels of buiten op het zonovergoten terras met uitzicht over het Westerpark. Op de menukaart ontdek je vertrouwde Franse gerechten met een mediterrane sfeer. Terwijl de wijnkaart schittert met wijnen uit vooraanstaande regio's in heel Frankrijk.

13
Adres
Werfkade 14,
1033 RA Amsterdam

Loetje aan ’t IJ

In de kop van het havengebouw van Amsterdam Marina ligt Loetje aan ’t IJ. Loetje bestaat sinds 1977 bestaat en heeft alleen in Amsterdam al zes vestigingen. Loetje staat vooral bekend om de ossenhaasbiefstuk. Verder bestaat de menukaart ook grotendeels uit vlees- en visgerechten, maar zijn er ook vegetarische gerechten te krijgen. In de jachthaven bij de NDSM-werf kan je op het prachtige houten terras eten of in het met licht overgoten restaurant.

14
Adres
Pazzanistraat 39,
1014 DB Amsterdam

Espressofabriek

De Espressofabriek heeft meerdere vestigingen in Amsterdam; bij de Westergas, IJburg en bij Zeeburgereiland. Bij de Espressofabriek kun je de lekkerste koffie, cappuchino, en natuurlijk espresso halen. De uitstraling is hip en industrieel en je kunt zowel binnen als buiten heerlijk zitten. Wat extra leuk is aan deze zaak is dat zij ook een eigen koffiebranderij hebben. In de winkels verkopen zij ook hun eigen producten zodat je ook thuis van een kopje verse koffie kan genieten.

15
Adres
Van Limburg Stirumplein 10 A,
1051 BE Amsterdam

Chez Nina

Chez Nina is het gelijknamige restaurant van de Zweedse chef-kok en bestsellerauteur Nina Olsson in Amsterdam. Nina Olsson brengt haar populaire kookstijl naar een nieuwe hotspot in het hart van Amsterdam. Bij Chez Nina kan je binnenkomen voor lunch of  een diner in het restaurant. Hier wordt nooit saai vegetarisch gekookt. Overdag serveren ze salades, sandwiches en bowls of goodness en in de avond een a-la-carte menu om te delen.
Interieur
16
Adres
Oostzaanstraat 10,
1013 WK Amsterdam

The Modern

The Modern is een eigentijdse interieur en design boetiek in Amsterdam. De architecten, interieurontwerpers en stylisten zijn gepassioneerd over eclectische en tijdloze interieurs met meubels die gemaakt zijn om een leven lang mee te gaan. Bij The Modern kun je tijdloze meubels vinden, zowel klassieke (vintage) designmeubelen met een lange geschiedenis als meubels met unieke moderne ontwerpen.

Kunst & cultuur
17
Adres
Oostzaanstraat 45,
1013 WG Amsterdam

Museum het Schip

Museum het Schip is een museum over de Amsterdamse school; een kunst- en architectuurstroming uit de vroege 20ste eeuw. Deze stroming is bekend vanwege de sterke woonidealen waarmee zij verbonden is. Het woonblok waarin het museum is gevestigd is misschien wel net zo speciaal als het museum zelf. Bijzonder is het originele postkantoor in het gebouw; het enige postkantoor in heel Nederland dat sinds de jaren 20 onaangetast is gebleven. De sierlijke stijl van architect Michel de Klerk is door het hele gebouw heen te herkennen. In zijn ontwerpen is nagedacht over elk detail.

18
Adres
Planciusstraat 7,
1013 MD Amsterdam

Galerie Onrust

Galerie Onrust werd in 1986 opgericht door Milco Onrust en is tegenwoordig gehuisvest aan de Planciusstraat 9. De lichte en ruime galerie legt de nadruk op de hedendaagse schilderkunst. Boudi Eskens is de huidige eigenaresse en de meeste kunstenaars die zij vertegenwoordigen zijn al vele jaren bij hen, met wie zij talloze prachtige tentoonstellingen en publicaties hebben gemaakt.

19
Adres
Planciusstraat 9-A,
1013 MD Amsterdam

Galerie van Gelder

Van dinsdag tot zondag zijn de deuren van Galerie van Gelder geopend en tonen ze, bij voorkeur, concept gerichte kunst. Jonge en oude, bekende en opkomende kunstenaar zijn in het tentoonstellingsprogramma te vinden, dat bestaat uit tekeningen en objecten maar ook film, performances en installaties.

20
Adres
Pazzanistraat 4,
1014 DB Amsterdam

Het Ketelhuis

Het Ketelhuis is een filmtheater dat gevestigd is op het Westergasterrein. Het werd gesticht als broedplek en vertoningsplek voor de Nederlandse filmindustrie in 1999. Er worden zowel artistieke als commerciële speelfilms vertoond, maar ook documentaires en korte films zijn er te bekijken. Het ketelhuis heeft een gezellig en sfeervol café-restaurant waar ze alleen maar vegetarische gerechten serveren. Ze hebben een voordeelmenu als je lunch of diner combineert met een film en in de zomermaanden is er ook een terras.

21
Adres
Westerdok 824,
1013 BV Amsterdam

The Ravestijn Gallery

The Ravestijn Gallery werd in 2012 in Amsterdam opgericht door Jasper Bode en Narda Van 't Veer met een focus op onderzoekende en provocerende benaderingen van hedendaagse fotografie. En daarin zijn ze geslaagd. De galerie vertegenwoordigd verschillende nationale en internationale experimentele kunstenaars die het vermogen van fotografie op allerlei verschillende manieren laten zien. Deze moderne benadering van de hedendaagse fotografie maakt de tentoonstellingen van De Ravestijn Gallery zeer interessant. Maar, daarnaast zijn de kunstwerken ook een groot esthetisch plezier om naar te kijken en misschien zelfs een goede inspiratiebron voor de aankleding van een nieuw huis?

22
Adres
Tussen de Bogen 91,
1013 JB Amsterdam

Elliott Gallery

Als je van fotografie houdt dan ben je bij ElliotHalls aan het goede adres. Het hele jaar door houdt deze galerie uitgebreide tentoonstellingen met het werk van historische en hedendaagse fotografen. Hun selectie van kunstenaars omvat internationaal bekende namen wiens werk regelmatig te zien is in grote musea en bedrijfscollecties. De galerie heeft ook een Prentenkabinet waar klanten, fotografie-experts en liefhebbers op afspraak hun collectie kunnen bekijken. ElliottHalls Gallery laat je kennis maken met een een grote maar ook diverse groep van veelgeprezen fotografen uit de internationale fotografiegemeenschap.

Boodschappen
23
Adres
Pazzanistraat 7,
1014 DB Amsterdam

Sunday Market

Elke eerste zondag van de maand is er Sunday Market Westergas. Een hippe funky shopping plek voor veel verschillende dingen. Art, fashion, design, vintage & deli, eten uit alle werelddelen, muziek en nog veel meer. Het Westerpark is door sommigen tot het leukste park van Amsterdam genoemd, en mede dankzij deze markt snappen wij waarom. Tip: in de lente staat de bloesem hier prachtig in de bomen, de moeite waard om te gaan kijken!

24
Adres
Haarlemmerplein,
1013 HS Amsterdam

Boerenmarkt Haarlemmerplein

De boerenmarkt Haarlemmerplein is er elke woensdag van 10:00 tot 17:00. Ze verkopen verse producten. Op de markt worden voornamelijk verse producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak de mensen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Dat maakt de markt even net wat anders en ook nog eerlijker. Als je vragen over voedsel of de productie ervan hebt, kan je deze meteen aan de experts stellen wat een bezoekje aan de Boerenmarkt Haarlemmerplein, net wat specialer maakt!

Deze nieuwbouw kantoorruimte in de plint van gebouw ‘Lariks’ in de Houthaven aan de westkant van Amsterdam is maar liefst 228 m² groot. De casco ruimte is gelegen op de begane grond en is voorzien een breed front met veel grote raampartijen waardoor er een optimale daglichttoetreding is. In de parkeergarage onderdeel uitmakende van gebouw Lariks zijn parkeerplaatsen beschikbaar.  

De kantoorruimte is uitermate geschikt voor een creatieve kantoorgebruiker, sportschool of praktijkruimte voor medische dienstverlening die veel waarde hecht aan eigen identiteit, goede bereikbaarheid en parkeren. Daarnaast is de ruimte ook geschikt voor consumentverzorgende dienstverlening, zoals een kapper, nagelstudio of schoonheidssalon.

Over Lariks
Lariks’ bestaat uit een woongebouw van Woonstichting Lieven de Key met een commerciële plint van Lieven de Stad. 

Lariks’ bestaat voornamelijk uit semi-zelfstandige jongerenwoningen, een woonconcept dat betaalbaar en comfortabel is. Het woongebouw omvat naast woningen twee grote inpandige fietsenstallingen voor bewoners, een gemeenschappelijke wasruimtevoorziening en een binnentuin. Op de begane grond komen aan twee zijden bedrijfsruimten die worden aangeboden door Lieven de Stad en aan de andere twee zijden woningen. Centraal in het blok zit een parkeergarage. Het gebouw heeft twee hoofdingangen voor de toegang tot de bovenwoningen. Deze woningen liggen als een krans om de gemeenschappelijke binnentuin op de eerste verdieping heen. In deze tuin kunnen de jongeren elkaar ontmoeten, samen tuinieren en ontspannen.

Op het Revaleiland, één van de eilanden in de Houthaven, worden naast gebouw ‘Lariks’ ook nog drie andere gebouwen (Afzelia, Mahonie en Meranti) gerealiseerd naar ontwerp van Het Amsterdamse Architectenbureau M3H en vernoemd naar houtsoorten. Op deze plek losten vroeger vrachtschepen uit de hele wereld hun boomstammen. De naam doet eer aan de rijke handelsgeschiedenis die deze plaats kent.

De moderne interpretatie van de Amsterdamse Schoolstijl is terug te zien in de baksteenarchitectuur van het pand, met bijzondere motieven en terugvouwende metselwerk vlakken. Kenmerkend voor het gebouw is het universele karakter met vier voorgevels. 

Buurt en hotspots 
Het Revaleiland maakt onderdeel uit van een van de zeven unieke eilanden die de wijk Houthaven kent. Deze nieuwe duurzame woonwijk in Amsterdam West is direct aan Het IJ gelegen. De eilanden zijn autoluw ingericht, voorzien van groen en omgeven door veel water. De gebouwen op deze eilanden krijgen hooguit 4 of 5 verdiepingen en hebben ieder een eigen karakter dat tot uitdrukking komt in de architectuur. Er is veel variatie in bebouwing, bestemming en bewoning. Naar verwachting is in 2025 de vernieuwde Houthaven gereed. 

Aan de voet van het Revaleiland is het nieuw aangelegde Houthavenpark en op de kop ligt een groot waterplein. Door het fraaie uitzicht over de haven, de goede bereikbaarheid en de aanwezige horeca is het plein een fijne ontmoetingsplek. Op vijf minuten loopafstand is ook de Spaarndammerstraat gelegen met vele voorzieningen en horecagelegenheden.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer vanaf zowel de snelweg als vanuit de binnenstad. Dit laatste dankzij de in 2018 geopende Spaarndammertunnel. Vanaf de Ringweg A-10 West is middels afslag 1 (Amsterdam-Hemhavens) via de S101 de kantoorruimte te bereiken. Via de tunnel is ook de centrumring S-100 te bereiken. 

Op loopafstand is aan de Spaarndammerstraat de bushalte van de lijnen 22 en 48 gelegen die een directe verbinding met het Centraal Station geven. Op fiets- en/of loopafstand is tevens de Pontsteiger gelegen. Hiervandaan vertrekken veerdiensten F5, F6 en F7 naar opvolgend het Centraal Station, naar de Distelweg aan de overzijde van het IJ en naar het NDSM terrein eveneens in Amsterdam Noord. Per fiets is het Centraal Station in 10 minuten te bereiken. 

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk in de parkeergarage onderdeel uitmakende van gebouw ‘Lariks’. Momenteel zijn er 12 parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar. 

‘A Modern townhouse’

Uitgelicht; een heerlijk licht en slim ingedeeld appartement aan het Valeriusplein in Oud-Zuid

Waar drinken we de lekkerste wijnen in Amsterdam? Een selectie van wijn barren én restaurants met een bijzondere wijnkaart

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?