Kenmerken
Pieter Baststraat 19H, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 95.000,-
  • Per jaar
Servicekosten
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 270 m2
  • Kantoor in units vanaf: 270 m2
Aanvaarding
  • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 270 m² VVO kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

- souterrain: circa 80 m² VVO;
- begane grond: circa 108 m² VVO;
- tuinhuis: circa 82 m² VVO;

Tevens is er een tuin van circa 90 m².

Na afronding van de verbouwing zal een NEN2580 meetrapport worden opgesteld om de exacte VVO metrage vast te stellen. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in hoogwaardige en gerenoveerde (turnkey) staat, onder andere voorzien van de navolgende aanwezige voorzieningen:

- gezamenlijke representatieve entree met marmeren en hardstenen vloer; 
- nieuw aangelegde stadstuin inclusief automatische besproeiing en verlichting; 
- videofooninstallatie met elektrische deuropener; 
- vloerafwerking (in overleg); 
- CO2 gestuurde klimaatinstallatie; 
- warmtepompen;
- nieuw schilderwerk; 
- gestuukte wanden en plafonds; 
- Maretti design LED verlichting; 
- databekabeling en wifi spots; 
- glasvezel;
- luxe keuken met kookeiland in de kantoorruimte;
- luxe sanitaire ruimten voorzien van een douche in de kantoorruimte;
- luxe pantry met inbouwapparatuur in het tuinhuis; 
- luxe toiletten in het tuinhuis.

Huurprijs
€ 95.000,- per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
Er worden kosten in rekening gebracht voor het onderhoud van de tuin (vier keer per jaar) en onderhoud van de gebouwgebonden installaties. Vanwege de bewuste keuzes voor zeer duurzame installaties (klimaat, warm water, verlichting) is de verwachting dat de servicekosten minimaal zullen zijn. 

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van water/elektra en eventuele overige voorzieningen. 

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing. Dit geldt eveneens voor het tuinhuis.

Monumentale status
Niet van toepassing.

Energielabelklasse
Na voltooiing van de renovatiewerkzaamheden zal een nieuw energielabel worden aangevraagd. Tijdens de verbouwing zijn bewuste keuzes gemaakt om het gebouw te verduurzamen waardoor verwacht wordt energielabelklasse A+ of A++ te behalen. 

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.

Huuringangsdatum
In nader overleg. Verwachte oplevering is 1 mei 2023.

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Plattegrond
Pieter Baststraat 19H, Amsterdam
Documenten
Pieter Baststraat 19H, Amsterdam
Locatie
Pieter Baststraat 19H, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Roelof Hartplein 1,
1071 TR Amsterdam

Café wildschut

Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.

02
Adres
Johannes Vermeerstraat 52,
1071 DT Amsterdam

Café Loetje

In 1977 werd café Loetje opgericht als biljartcafé door Ludwig 'Loetje' Klinkhamer, maar het duurde niet lang voor men het biljart inruilde voor de ossenhaasbiefstuk die werd geserveerd. Meer dan veertig jaar later is Loetje een gigantische keten en is het oorspronkelijke 'Café' een begrip in Amsterdam. De smakelijke biefstuk wordt geserveerd met huisgemaakte frietjes en zwemt in verse jus - om je vingers bij af te likken!

03
Adres
Van Ostadestraat 1,
1072 SL Amsterdam

Sjefietshé

Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!

04
Adres
Ceintuurbaan 49,
1072 ET Amsterdam

Sora Sapporo

Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.

05
Adres
Albert Cuypstraat 31,
1072 CL Amsterdam

Restaurant Floreyn

Restaurant Floreyn, aan de Albert Cuypstraat, biedt fine dining in een Nederlands jasje. De eigenaar van restaurant Floreyn wil zijn gasten laten kennismaken met "écht goed Nederlands eten". Met verse producten van Nederlandse bodem stellen de chefs van dit restaurant de meest verfijnde menu's samen. Het restaurant heeft een fijne ontspannen sfeer en een prachtig modern interieur. De gerechten die worden geserveerd zijn stuk voor stuk verbluffend. Het restaurant is misschien iets aan de prijzige kant, maar het is het geld zeker waard.

06
Adres
Ceintuurbaan 238,
1072 GE Amsterdam

Tapi 'n Bowls

Bij Tapi 'n Bowls bieden ze Braziliaanse gerechten met een moderne jonge twist. De specialiteiten zijn Tapiocas en exotische smoothie bowls. De smoothie bowls worden geserveerd met meer dan 200 verschillende soorten vruchten met verschillende kleuren en smaken. De tapioca is een gerecht van cassave zetmeel, wat erg populair is in het noorden van Brazilië. De Tapioca heeft een knapperige buitenkant en is zacht van binnen. Daarbij is het ook erg gezond omdat het geen geen gluten, vetten, lactose of suiker bevat.

 

07
Adres
Albert Cuypstraat 20H,
1072 CT Amsterdam

Sababa

De eigenaar van Sababa wilde goede, perfecte falafel. Ze zijn verschillende combinaties gaan uitproberen, producten gaan proeven en zo ontstond hun perfecte falafel broodje. Geïnspireerd op de Israëlische keuken, heerlijk voor een snelle hap of om uitgebreid te eten met een biertje erbij.

08
Adres
Van Baerlestraat 158,
1071 BG Amsterdam

Brasserie van Baerle

De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de – overwegend Franse – brasserie-keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten (ook veg&vegan).  In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er – zowel voor lunch als diner – een wisselend 3-gangen keuzemenu. Dat is sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’  onderscheiden voor de excellente prijs/kwaliteit-verhouding. Brasserie van Baerle heeft zich ook altijd onderscheiden met een hoogwaardige maar overzichtelijke wijnkaart van ‘Oude wereld’-wijnen, overwegend Frans. Deze kaart heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar kwaliteit, toegankelijkheid en wijn/spijs-adviezen. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.

09
Adres
Ceintuurbaan 256,
1072 GH Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Bij Happyhappyjoyjoy waan je je in het verre oosten, zowel qua smaak als beleving. Fris, kruidig, pittig of hot, ze serveren het allemaal. Ze hebben vier locaties, waarvan één in West. De zaak is heel kleurrijk ingericht en geeft een beetje het streetfood gevoel als in Azië. Op het menu staat een verscheidenheid aan rijstgerechten, verschillende soorten pad thai en fingerfood. Ze serveren ook verschillende buitenlandse biertjes en Aziatische frisdranken.

10
Adres
Ruysdaelkade 251,
1072 AX Amsterdam

KID

Levy Byron, Joshua Styns en Steven Mamahit begonnen tijdens de pandemie. Het concept begon als pop-up en heeft nu een vaste locatie op de Ruysdaelkade.  Het menu is inmiddels fors uitgebreid. Yakitori van kip met kaffir lime en chillies. Chickenwings gevuld met een tartaar van garnaal en een saus van shi-take. Geroosterde kool met gefrituurde ui en een hollandaise saus. En natuurlijk de inmiddels beroemde kip-sandwiches in allerlei varianten zoals bijvoorbeeld de Sichuan spiced firied chicken met pickles en knoflookmayonaise geserveerd op een sake kasu bricohe broodje. KID schenkt er cocktails, bier en een kleine selectie wijn bij.

11
Adres
Dusartstraat 53 h,
1072 HP Amsterdam

En Japanese kitchen & Sake bar

En Japanese kitchen & Sake bar opent in 2015 zijn deuren. Chef Ken Osawa en Ryuji Ikemizu (restaurant manager), die voorheen bij Yamazato werkten, brengen de originele Japanse keuken in zicht.  Iedere maand maakt chef Ken Osawa (geboren & opgegroeid in Hokkaido) een nieuw menu in 3, 6 of 8 gangen met oog voor de seizoenen. Manager Ikemizu paart deze aan de mooiste sakes. De sashimi en sushi zijn allebei van top kwaliteit en het wordt altijd mooi geserveerd.

 

12
Adres
Frans Halsstraat 76 HS,
1072 BV Amsterdam

Maris Piper Brasserie

Het begrip brasserie vindt zijn oorsprong in de Elzas en serveert over het algemeen wat luxere gerechten dan een bistro. De Breda Group heeft met Maris Piper is een eigentijdse versie neergezet. Hier kun je traditionele vis- en schelpdierengerechten, vlees en seizoensfavorieten bestellen. Denk aan Denk aan oesters, artichoke en piepkuiken.Wil je je laten verrassen, dan kan je kiezen voor de Chef's Table, een dertiengangenmenu dat veranderd per seizoen. Voor een gezellige sfeer en een goed gevuld bord is dit restaurant in De Pijp zeker het bezoeken waard.

13
Adres
Eerste Jan Steenstraat 85H,
1072 NE Amsterdam

Mana Mana

Wie houdt van de Israëlische keuken moet zeker een keertje langsgaan bij Mana Mana in de Pijp. Dit restaurant bereidt dagelijks heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten. Naast de kruidige humus en gerookte aubergine serveren ze ook frisse drankjes, zoals cocktails en sangria. De specialiteit van dit restaurant is de bloemkool. Dat verklaart ook hun slogan: 'In cauliflower we trust".

14
Adres
Saenredamstraat 37,
1072 CB Amsterdam

La Dilettante

Eigenaren Olivier von Grumbkow en Hans Vervoort openden de deuren van La Dilettante. La Dilettante is open voor lunch en wijn. Bij de natuurwijnen worden hapjes geserveerd als quiches, tarte tatins, patés en rillettes. Een van die natuurwijnen die de mannen schenken heet La dilettante. Dat is niet de enige verklaring voor de gekozen naam. Het woord heeft verschillende betekenissen. Een daarvan is: iemand die iets doet uit liefhebberij.

15
Adres
Ferdinand Bolstraat 74,
1072 LM Amsterdam

Toko Ramee

Midden op de Ferdinandbolstraat vind je Toko Ramee. Zoals al vermeld staat op de buitenkant van de toko is er een scala aan authentieke Indonesische en Aziatische producten. Het is een toko die aansluit op het familiare gevoel van de traditionele Indische en Chinees-Indische keuken, waar er voor iedereen iets te vinden valt. De toko is gevuld met geïmporteerde hapjes en drankjes en ook met kookgerei om zelf dingen thuis te maken. Van een complete rijsttafel tot huisgemaakt spekkoek: Toko Ramee neemt je maar al te graag mee in het proces om een heerlijke maaltijd samen te stellen. Mocht dat niet genoeg reden zijn om naar de toko toe te komen, vrees niet – toko Ramee heeft ook een catering service paraat!

16
Adres
Ferdinand Bolstraat 158,
1072 LT Amsterdam

Gs

Gs is de ideale plek voor een Amerikaanse brunch. Naast de klassieke eggs benny hebben ze bijvoorbeeld ook een chicken waffle burger. Probeer daarnaast een bloody marry van hun speciale bloody marry menu. Hierop bieden ze wel 13 verschillende soorten bloody marry's.

17
Adres
Ferdinand Bolstraat 37,
1072 LB Amsterdam

Onigiri YA!

De meeste mensen die door de Pijp struinen voor Japans komen niet veel verder dan het denken aan sushi en bubble tea (ook al komt dit oorspronkelijk uit Taiwan). Bij Onigri Ya staat dan ook specifiek op de deur vermeld dat deze items hier niet te koop zijn. In plaats daarvan is Onigri Ya een authentiek Japans restaurant en daarnaast ook een kruideniers- en delicatessenwinkel. Zoals verwacht zijn de Onigri’s een specialiteit: gekruide Japanse rijstballen in verschillende vormen, bedekt met nori en met vullingen van vis tot fruit. Voor eenieder die wel eens naar animé kijkt, Onigri Ya brengt het voedsel wat eenieder zo doet watertanden van het beeldscherm naar een lief klein winkeltje in de Pijp. Simpelweg een must-go.

18
Adres
Albert Cuypstraat 91 H,
1072 CP Amsterdam

Pho 91

Dit kleine restaurant serveert traditionele Vietnamese pho (noedelsoep). De menukaart is bewust klein en verfijnd om de dagelijkse kwaliteit en versheid van het eten te garanderen. De meeste gerechten zijn gluten-, ei- en zuivelvrij en er is een uitgebreide selectie van spannende keuzes voor vleeseters, vegetariërs en veganisten. Als je geen zin hebt in soep, probeer de rund en noedels salade (Bun bo Xao Sa). Oftewel er is voor elk wat wils!

19
Adres
Ferdinand Bolstraat 36 H,
1072 LK Amsterdam

Takumi Ramen Kitchen

Takumi is het zuster Restaurant Umaimon ramen op het Leidseplein. Het restaurant is intiem met uitstekend vriendelijke bediening. Takumi biedt een klein, maar heerlijk aanbod. Je hebt de keuze uit shio (zout), shoyu (soyasaus) of miso ramen met gevarieerde toppings en smaken.

 

Boodschappen
20
Adres
Albert Cuypstraat 62,
1072 CV Amsterdam

Épicerie Jean & Marie

In 2020 openden eigenaren van Auberge Jean en Marie een delicatessenwinkel in Amsterdam. naast het door Gault&Milau en Guide Michelin bekroonde restaurant Auberge. Je hebt hier voornamelijk gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken, maar ook broodjes conserven en veel meer. Alles wat met de Franse gastronomie te maken heeft, kun je hier vinden; zowel huisgemaakte patés en terrines als debefaamde rillettes van eend en soepen.

21
Adres
Van Baerlestraat 67,
1071 AR Amsterdam

Renzo’s Delicatessen

Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s allerlekkerste klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan hier voor alles terecht wat je wil, van boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of blijf rustig zitten voor een diner. Je kan Renzo’s ook kennen van de foodtruck waarmee ze allerlei evenementen door het hele land afgaan.

22
Adres
Gerard Doustraat 60 HS,
1072 VV Amsterdam

'T Kaasboertje

’T Kaasboertje op de Albert Cuyp markt is een fenomeen onder de bewoners van de Pijp. Daarnaast is het ook een bekende spot voor toeristen, omdat mensen die graag kennis willen maken met het Nederlandse assortiment aan kazen hier vaak naartoe worden doorverwezen. Het familiebedrijf staat bekend om een vriendelijke service, waarbij er de tijd wordt genomen voor klanten met persoonlijk advies. Hoe druk het ook is, het personeel assisteert graag in het kiezen van de perfecte dessertplank tot een heerlijke kaasfondue. Naast kazen worden er ook wijnen, allerlei soorten tapende en andere bijpassende borrelhappen verkocht. Het is een duidelijk voorbeeld van een zaak met aandacht voor de kwaliteit van de producten die worden verkocht, als een zaak waar de klant koning is. Een overduidelijke aanrader voor degene die de boodschappen in moeten slaan voor het hosten van de weekendborrels!

23
Adres
Gerard Doustraat 66,
1072 VV Amsterdam

Pacomer traiteur

Pacomer traiteur is een zaak in de Pijp, gespecialiseerd in de verkoop van Spaanse delicatessen. Binnen in de winkel staat een grote tafel waar je de heerlijke huisgemaakte paella, broodjes of tapas kan eten. Daarnaast is er buiten een klein terrasje, waar je – mocht je geluk hebben – ook plaats kunt nemen. Alle gerechten kunnen worden meegenomen en zijn dus ook ideaal om in bijvoorbeeld het Sarphatipark te nuttigen, onder het genot van een glas rioja, sidra of cava op een picknickkleed. De traiteur doet ook aan catering, waarbij het mogelijk is om je eigen borrel en/of tapas plateaus samen te stellen. Heb je niet genoeg gasten voor een catering, maar wil je wel graag lekker Spaans borrelen met jezelf of je vrienden? Pacomer levert met liefde een groot deel van de tapas aan huis, van broodjes pata negra of tortilla, tot paella’s en Spaanse kaas en vlees plateaus!

24
Adres
Ceintuurbaan 320,
1072 GP Amsterdam

Bakkerij Mater

Zuurdesembakkerij Mater is niet zomaar een bakkerij. Ex-bankier Willem opende deze echte, eerlijke en duurzame bakkerij op zijn 65e toen hij de bankwereld omruilde voor brood. Het is ondertussen een familiebedrijf geworden waar passie, eerlijkheid en de natuur centraal staan. Over alles is hier nagedacht. Het graan komt van speciaal land dat niet geploegd is dat zorgt voor een betere bodemkwaliteit en de bakkerij is van het gas af. Je kunt hier alles op basis van zuurdesem kopen, van heerlijke broden tot knapperige croissants.

Interieur
25
Adres
Van Baerlestraat 39-43,
1071 AP Amsterdam

Cosentino

Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.

De Kattenbak Centrale’ is een kantoorruimte van circa 270 m² gelegen aan de Pieter Baststraat in Amsterdam Zuid. De kantoorruimte wordt hoogwaardig gerenoveerd en zeer duurzaam verbouwd, naar ontwerp van architect Jan Loerakker, waardoor deze aan alle moderne maatstaven die een kantoorgebruiker wenst voldoet.

Kenmerkend is het open karakter van de ruimte op de begane grond in combinatie met de fraaie plafondhoogte met glazen sheddak waardoor en veel daglichttoetreding is. De ruimte is voorzien van een nieuwe souterrainbak en aanbouw. Hierbij is rekening gehouden met daglichttoetreding door middel van een wolfskuil aan de voorzijde en een koekoek aan de achterzijde van de ruimte. Het hele kantoor wordt voorzien van de meest moderne CO2 gestuurde luchtbehandelingsinstallaties die de kans op virusbesmetting aanzienlijk verkleinen. In combinatie met warmtepompen en vloerverwarming draagt dit bij aan het verwachtte energielabel A+ of A++.

Aan de achterzijde is een mooie nieuw aangelegde stadstuin met riant tuinhuis welke ook ingericht wordt als kantoor. Voor een kantoorgebruiker die veel waarde aan comfort hecht, een luxe uitstraling wenst en zich graag wil vestigen in dit prestigieuze woon- en werkgebied is dit een unieke mogelijkheid.

Historie
Het gebouw stamt uit 1905 en heeft sindsdien meerdere verbouwingen ondergaan. Het bijgebouw stamt uit 1926 en is in 1937 verbouwd tot ‘De Kattenbak Centrale’ naar ontwerp van de bouwkundige C. de Groot. 

De zogeheten kattenbakcentrale was in de jaren `30 een servicedienst voor mensen die katten hielden. Iedere dag werden hier gebruikte kattenbakken schoongemaakt en schone bakken weer naar de mensen toegebracht. Vandaar dat op de blauwdrukken spoelgelegenheden te zien zijn. 

Om deze geschiedenis te eren wordt er een gevelsteen met de afbeelding van een kat, naar ontwerp van natuursteenwerker Tobias Snoep, geplaatst. 

Indeling
Via een representatieve entree, welke voorzien is van marmer en hardsteen, is de kantoorruimte toegankelijk. De entree wordt gedeeld met de bewoners van de bovengelegen woningen. De kantoorruimte op de begane grond is groot genoeg voor minimaal 12 werkplekken. Bij de ingang van de kantoorruimte op de begane grond is de speciaal ontworpen stalentrap, in de kleur zwart-groen, naar het souterrain. In het souterrain wordt een ruime keuken met lunchruimte geplaatst met toiletten en een doucheruimte. Tevens is het mogelijk om een afgesloten vergaderruimte te creëren. 

Aan de achterzijde van de kantoorruimte op de begane grond is de tuin te betreden via openslaande deuren. Via de tuin is het tuinhuis te bereiken welke tevens beschikt over een pantry en toiletten. Deze riante ruimte kan op verschillende manieren gebruikt worden. Er zijn mogelijkheden om een vergaderruimte te creëren maar het is ook denkbaar om deze ruimte als een artistieke presentatieruimte in te richten.  

Interieur design
Met veel zorg en aandacht is het ontwerp voor het interieur tot stand gekomen zodat er een optimale werkbeleving en sfeer ontstaat in de kantoorruime. Het ontwerp en de realisatie daarvan is naar de hand van architect Jan Loerakker. Deze zeer talentvolle architect is woonachtig in Kopenhagen en komt uit een echte architectenfamilie. Zo heeft zijn grootvader het voormalig kantongerechtsgebouw aan de Zuidas ontworpen. Dit wordt momenteel onder leiding van het team van Rem Koolhaas, waar Jan Loerakker onderdeel van uitmaakt, verbouwd tot het nieuwe Zuidasmuseum.

De keuken in het souterrain is van het hoogwaardige Deense merk Kvik en wordt ingericht inclusief een kookeiland, Quooker en wijnkast. Het model VEDA in de kleur ‘green’ is greeploos met een ‘touch systeem’ en wordt voorzien van een extra breed beuken laminaat werkblad. Het inbouwapparatuur (vaatwasser, koelkast/vriezer en combi magnetron) is van het merk Bosch.

De pantry in het tuinhuis is eveneens van Kvik en het type VEDA green greeploos met hetzelfde werkblad. De pantry wordt voorzien van een Zanussi (inbouw)koelkast, Bosch vaatwasser en Quooker.    

De zorgvuldig gekozen kleuren voor het interieur design geven een gevoel van rust, warmte en eenheid. RAL 6012 is een elegante zwart-groene kleur die wordt aangebracht op de kozijnen van de glazen deur bij de entree, bij het koekoek raam en bij de daklichten in het tuinhuis. Ook het frame van de glazen scheidingswand van de garage krijgt deze mooie kleur. De wanden worden allen gestuct en geschilderd met Keim gebroken wit.  

Voor het sanitair is gekozen voor de elegante meubels van Villeroy & Boch. Het tegelwerk van het Franse merk Winckelmans heeft de kleur ‘dark green’. De ruimtes worden voorzien van verlichting van het moderne merk Maretti. Er is gekozen voor zwarte railsystemen met spots. In overleg met de huurder worden de vloeren afgewerkt met een Forbo Eurocol BetonDesign vloer of duurzame Forbo Eurocol LiquidDesign betonlook gietvloer.

Het interieur design kan aangepast worden naar de wensen van, en op kosten van, de huurder. De renders met inrichting zijn slechts ter indicatie. 

Duurzaamheid
Bij de huidige verbouwing staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De kantoorruimte is optimaal geïsoleerd. Tevens wordt het gebouw gasloos en voorzien van warmtepompen. De plaatsing van nieuwe kozijnen met HR+++ glas zorgt voor een goede isolatie. Tevens wordt er vloerverwarming aangelegd en een luchtverwarmingsinstallatie geplaatst. Dankzij deze aanpassingen is de verwachting dat minimaal energielabelklasse A+ wordt gerealiseerd na afronding van de verbouwing.  

Het belangrijkste thema van het renovatieplan, gemaakt in Corona tijd, is ventilatie en klimaat. Het verwarming-/ventilatieplan is ontworpen door de ingenieurs van Amstelius. De hoogwaardige Mitsubishi/OC Verhulst CO2 gestuurde luchtbehandelingsinstallatie zorgt voor een optimaal klimaat en prettige atmosfeer met een zeer laag CO2 gehalte. Dit draagt bij aan het comfort en de arbeidsproductiviteit. De zichtbare CO2 meters maken de waardes inzichtelijk. Wanneer er meer mensen in de ruimte aanwezig zijn zullen de systemen harder draaien en dus meer lucht verplaatsen en zuiveren. Dit zorgt ervoor dat er minder virus overdracht plaats vindt. 

Het luchtbehandelingssysteem bestaat uit een WTW-unit en een systeem voor koeling/airconditioning. Hiermee is de temperatuur per ruimte apart in te stellen. Ondanks de zware eisen aan deze systemen zijn de berekeningen voor het energieverbruik zeer gunstig. Rapportages met verbruiksberekeningen zijn op aanvraag beschikbaar. 

Techniek
De kantoorruimte wordt voorzien van circa vijftien dubbele data-aansluitingen op de begane grond en circa acht dubbele aansluitingen in het souterrain. In het tuinhuis worden eveneens circa acht data-aansluitingen geplaatst en circa twee enkele aansluitingen. De inbouwbekabeling van het tuinhuis is geschikt tot 10 GB. Alle ruimtes worden voorzien van acces points en de patchkast wordt ingebouwd in de technische ruimte in het souterrain.
 
De buitenruimte 
Het tuinontwerp is gemaakt door Buro Mien Ruys tuin- en landschapsarchitecten. Hierbij is rekening gehouden met de schaduw van de monumentale kastanjeboom in de achtergelegen tuin van Hobbemakade 79. De tuin is gelegen op het oosten waardoor van de ochtendzon genoten kan worden. Gedurende de dag draait de zon langzaam uit de tuin weg.

Tegen de kantoorruimte en het tuinhuis aan wordt een grint strook geplaatst. De tuin wordt bestraat met 60x60cm tegels. Aan de zijkanten komt een nieuwe schutting met voorlangs kleine boompjes en bodembedekkers zodat de tuin mooi groen wordt. Er wordt tevens een plateau met vogelbad geplaatst. 

De tuin is circa 90 m² groot en wordt voorzien van automatische besproeiing en vier buitenlampen.

De omgeving
De kantoorruimte ligt in de kleinste buurt van Amsterdam. Duivelseiland is onderdeel van het Museumkwartier in Amsterdam Oud-Zuid, nabij de Roelof Hartstraat en het Roelof Hartplein. Hier bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants, zoals Café Wildschut en de vestiging waar ooit Café Restaurant Loetje is ontstaan.

Daarnaast bevinden zich op loopafstand het Museumplein met het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. De winkelstraten Van Baerlestraat en de Beethovenstraat in Zuid zijn nabijgelegen, evenals de Ceintuurbaan in De Pijp. Voor gezelligheid is winkelstraat Cornelis Schuytstraat met haar diverse horecagelegenheden een aanrader. Hotspots hier zijn Restaurant Oud-Zuid, Sardegna Amsterdam en
Brasserie Van Dam.

Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt deze locatie zich ook als een werkgebied waar diverse representatieve bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

De bereikbaarheid
'De Kattenbak Centrale' is zowel met eigen vervoer vanaf de Ringweg A10 (afslag S109) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Tramlijnen 3, 5, 12 en 24 stoppen bij de tramhalte aan het Roelof Hartplein. Deze tramlijnen rijden door de Roelof Hartstraat en geven een directe verbinding met Centraal Station, Westergasfabriek en VUmc. Op zes minuten loopafstand is metrohalte ‘De Pijp’ van de Noord/Zuidlijn (metrolijn 52) gelegen.

De parkeergelegenheid 
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

High Voltage, een voormalig onderstation ontworpen door de Dienst Publieke Werken

Samengesteld; een collectie woningen met bijzondere open haarden

De Letterzetterij

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?