Kessens is eind 2014 geopend door Anna en Casper Holtkamp. Zij hebben elkaar leren kennen in het buitenland en besloten samen een lunchroom te beginnen in Amsterdam. Kessens serveert een diversiteit aan wereldse gerechten en natuurlijk onze Amsterdamse trots: Holtkamp. Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld eieren met truffelroom en bellini’s voor het ontbijt, een klassieke uiensoep en salades voor de lunch. Er is een handjevol wijnen per glas, maar ook alcoholvrije bubbels en een huisgemaakte limonade.
Over Laurierstraat, Amsterdam
- Bedrijfsruimte
- Kantoorruimte
- Prijs op aanvraag
- Kantoor oppervlakte: 731 m2
- Kantoor in units vanaf: 94 m2
- Bedrijfshal oppervlakte: 840 m2
- Bedrijfshal in units vanaf: 94 m2
- In overleg
- Eigendom belast met erfpacht
Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 731,1 m² VVO / 839,6 m² BVO kantoor-/bedrijfsruimte en is als volgt verdeeld:
- begane grond: circa 632 m² VVO / 710 m² BVO;
- eerste verdieping: circa 54 m² VVO / 65 m² BVO;
- tweede verdieping: circa 48 m² VVO / 65 m² BVO.
Opleveringsniveau
De kantoor-/bedrijfsruimte wordt leeg en ontruimd, bezemschoon en vrij van huur en/of overige gebruiksrechten opgeleverd in huidige casco staat. Indien wordt aangekocht door meerdere kopers moeten zij in overleg met de eigenaar van het naastgelegen appartement de open verbindingen tussen het door hen aangekochte voor gezamenlijke rekening dichtmetselen.
Vraagprijs
Op aanvraag.
Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan 'Westelijke binnenstad' is de publiekrechtelijke bestemming van het object "Gemengd-1". Dientengevolge voorziet het bestemmingsplan in de volgende functies:
- wonen;
- kantoren;
- kantoren met baliefunctie;
- voorzieningen met inbegrip van additionele horeca;
- galeries;
- detailhandel;
- consumentverzorgende dienstverlening;
- bedrijven.
Op basis van de splitsingsakte is privaatrechtelijk de navolgende vorm van gebruik toegestaan: "Bedrijfsruimte".
Kadastrale informatie
Laurierstraat 20 H
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer: 10068
Appartementsindex: A-1
Laurierstraat 22 H
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer: 10067
Appartementsindex: A-1
Laurierstraat 24 H
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer: 10066
Appartementsindex: A-1
Laurierstraat 26 H
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer: 10065
Appartementsindex: A-1
Rozenstraat 39 H
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer: 9942
Appartementsindex: A-1
Monumentenstatus
Rijksmonument (Rozenstraat 39 H).
Energielabelklasse
De Rozenstraat 39 H is wegens monumentale status niet labelplichtig. Energielabels van de Laurierstraat 20 - 26H zijn niet aanwezig en moeten worden opgesteld na afbouw en naar het gebruikersdoeleinde van de ruimte.
Erfpacht
Wordt geleverd met eeuwigdurend afgekochte erfpacht.
Zakelijke lasten
Rioolrecht (2022): € 152,50 per jaar per object (5x)
VvE-bijdrage (2022): € 25,- per maand per object (5x)
Bouwjaar
Laurierstraat 20 - 26 H: 1871
Rozenstraat 39 H: 1934
Conform opgave Basisregistratie Adressen en Gebouwen.
Aanvaarding
In nader overleg.
Fundering
De fundering van de Laurierstraat 20-26 H is reeds in zijn geheel vernieuwd in 2021.
Milieu
Geen informatie bekend aan verkoper, behoudens die uit de Bodemrapportage van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied betreffende het object, als onderdeel van het verkoopdossier.
Asbest
Geen informatie bekend aan verkoper.
Zekerheidsstelling
10% waarborgsom c.q. bankgarantie dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopakte bij de notaris aanwezig te zijn.
Bijzonderheden
Koper is er uitdrukkelijk mee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen c.q. gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte feitelijk had gebruikt of zou hebben gebruikt. In dit kader komen verkoper en koper uitdrukkelijk overeen dat dergelijke eigenschappen en/of gebreken volledig voor rekening en risico van koper komen.



1016 PN Amsterdam
Café De Laurierboom
Café De Laurierboom is al 150 jaar een authentiek buurtcafé in het hart van de Jordaan. Het heeft een gezellige en een heerlijke mix van bezoekers. Buurtbewoners, jonge creatievelingen en toeristen, maar ook voor schaakliefhebbers, waar het café bekend om staat.

1016 DN Amsterdam
Koffiehuis de Hoek
Op het hoekje van de Runstraat en de Prinsengracht vind je dit klassieke Amsterdamse koffiehuis. Sinds 1954 weten veel verschillende mensen deze bijzondere plek te vinden. Op het zonnige terras kan je genieten van de drukte op de Amsterdamse grachten en binnen kan je genieten van het mooie interieur. Goede huisgemaakte taarten, pannenkoeken, omeletten en andere lekkere broodjes en uiteraard: koffie.

1016 NC Amsterdam
De Gouden Florijn
Café De Gouden Florijn is niet te groot en bestaat uit een mix van mensen uit de buurt en toeristen. Nico, de eigenaar is een vaste kracht achter de bar en maakt zelf de prachtige glas-in-loodramen. Het cafe bezit een groot tv-scherm waar vaak voetbal en rugby-wedstrijden worden uitgezonden.

1016 NC Amsterdam
Broodje Mokum
Al ruim 40 jaar is Broodje Mokum een begrip in het hartje van Amsterdam. Ze staan bekend als het buurthuis van de Jordaan, waar ze serveren aan trouwe klanten die nooit afwijken van hun bestelling. Al jarenlang maken ze heerlijke zelfgemaakte Jordanese ballen, fillet American en Hindoestaanse kip.

1016 NC Amsterdam
Kessens
1016 DN Amsterdam
Restaurant Jansz
De 17e eeuwse ambachtsman Volkert Jansz: man met verfijnde smaak, goede stijl en een passie voor levendige conversaties. Hij geloofde er sterk in dat decadentie en luxe pas echt tot hun recht komen wanneer je het deelt en dat is precies hoe het ook voelt bij Jansz. Moderne-Nederlandse keuken met liefde bereid. Je kan er ook terecht voor lunch en koffie als je door de 9 straatjes aan het struinen bent.

1016 NB Amsterdam
Café Chris
Café Chris opende zijn deuren in 1624 als een bierhuis en is daardoor het oudste café in de Jordaan. Het Café is vernoemd naar de vorige eigenaar: Chris Meijer. Chris kreeg een hartaanval toen hij in 1958 een krat bier naar de kelder van het café bracht.
1016 DH Amsterdam
Wil Graanstra Friteshuis
Je fiets er misschien wel regelmatig langs, want de frietkraam van Wil Graanstra staat al sinds 1956 op het plein naast de Westerkerk. Het familiebedrijf serveert het ouderwetse frietje mayonaise, oorlog, curry saus en piccalilly. Neem wat cash mee voor deze overheerlijke frituur in puntzak.


1016 NP Amsterdam
Hikage
Hikage is een traditionele Japanse Izakaya, oftewel een laagdrempelig Japans eetcafé. Naast de selectie vlees- en visgerechten, biedt het menu ook vegetarische en veganistische gerechten. De Shojin-keuken is de belangrijkste inspiratiebron voor Hikages veganistische gerechten. Shojin Ryori is namelijk de traditionele keuken van boeddhistische monniken die het eten van vlees verbood en plezier vond in het voorkomen van voedselverspilling. De basis van Shojin Ryori vormen: Vijf kleuren, vijf smaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en vijf technieken (rauw, gekookt, gegrild, gebakken en gestoomd). Daarbij serveren ze een selecte collectie Japanse gins, waaronder de bekroonde Yuzu-gin doordrenkt met pittige yuzu en Sakurao-gin doordrenkt met Sakura (kersenbloesem).

1016 KD Amsterdam
Kafenion
Zodra je deze specialiteiten koffiebar binnenloopt, waan je je meteen in Athene. De sfeer is zowel levendig als intiem in een gezellige woonkamer. Ze hebben een uitgebreid koffieassortiment inclusief kaimaki, de authentieke manier van koffie serveren in Griekenland. Daarnaast bieden ze traditionele snacks zoals spanakopita en bougatsa.

1016 TV Amsterdam
Fou Fow Ramen
Vroeger was dit ramen restaurant een goed bewaard geheim dat verscholen zat in de Chinese buurt. Maar ondertussen heeft Fou Fow al twee locaties in de stad en is Fou Fow een bekende naam voor de Amsterdammer die van ramen houden. Op de gezellige en bruisende Elandsgracht eet je de overheerlijke en overigens goedgeprijsde – van origine Chineese - ramen van Fou Fow. Je kunt kiezen uit vier soorten soep op basis van verschillende bouillons en daar gaan dan vervolgens diverse ingrediënten in waaronder natuurlijk de main ingredient: noedels!

1016 SM Amsterdam
Men Impossible
Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.
1016 PC Amsterdam
Radar
Radar Architecture and Art is een project van Marco di Piaggi. Di Piaggi richtte deze galerie op in 2008 met een kleine groep vrienden als een plek waar excentrieke kunstenaars en architecten hun werk kunnen delen. Di Piaggi is altijd al een liefhebber geweest van avant garde kunstvormen en underground muziek en in deze galerie nodigt hij bezoekers uit om kennis te maken met de kunst die zelfstandig is van de hedendaagse trends. Radar Architecture and Art heeft ook een eigen webshop of Society6 waar je prints en accessoires kan kopen van de tentoongestelde werken.

1016 RN Amsterdam
Torch Gallery
Torch werd in 1984 opgericht door Adriaan van der Have als podium voor Nederlandse en internationale hedendaagse kunst. Adriaan was een van de eersten die de mogelijkheden van fotografie als kunstvorm zag. Sinds 2009, zet Adriaans zoon, Mo, zijn gedachtegoed voort en toont zo wel gevestigde kunstenaars die toonaangevend zijn in verschillende disciplines, als jongere kunstenaars die de grenzen van hun respectieve mediums blijven verleggen.
1016 RA Amsterdam
Galerie Dudok De Groot
Midden in de Jordaan kun je Galerie Dudok De Groot vinden, die wordt gerund door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie toont met acht tentoonstellingen per jaar het werk van een aantal vaste kunstenaars en daarbij een selecte groep gastkunstenaars, die beiden de grenzen van hun medium opzoeken in o.a. fotografie, schilderkunst en video.


1016 HJ Amsterdam
Galerie Ron Mandos
Galerie Ron Mandos heeft in 20 jaar tijd een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie opende haar deuren in Rotterdam in 1999 en is sinds 2010 verhuisd naar hun huidige galerie in het Amsterdamse galeriedistrict. Galerie Ron Mandos is een galerie voor hedendaagse kunst en presenteert tentoonstellingen van o.a. internationaal erkende kunstenaars maar de focus ligt op opkomende kunstenaars.


1016 EA Amsterdam
GRIMM
GRIMM werd in 2005 in Amsterdam opgericht. Sinds de oprichting heeft de galerie voor hedendaagse kunst zich toegelegd op het promoten en ondersteunen van opkomende en mid-career kunstenaars die werken in een divers scala aan media. Ze vertegenwoordigen meer dan dertig internationale kunstenaars en hebben naast hun galerie in Amsterdam ook een galerie in New York.

1016 KE Amsterdam
Tegenboschvanvreden
Tegenboschvanvreden is een galerie voor hedendaagse kunst en zijn vertegenwoordigen een groep van achttien internationale kunstenaars. De galerie omschrijft zichzelf als ‘een galerie zonder vaste formule: een uitgesproken dynamisch platform dat voortdurend vraagt om het herzien van conceptuele uitgangspunten’. Naast de tentoonstellingen bieden zij ook diverse, interessante lezingen, screenings, performances en boekpresentaties.

1016 SM Amsterdam
Althuis Hofland Fine Arts
In het historische centrum van Amsterdam bevindt zich Althuis Hofland Fine Arts. Een galerie voor iedereen met een nieuwsgierig oog, een voorliefde voor de kunst; van eerste ontmoeting, eerste aanwinsten tot kunstprofessionals. De galerie heeft een sterke focus op het medium schilderkunst en neemt ieder jaar mee aan belangrijke kunstbeurzen wereldwijd (zoals o.a. Art Brussels en NADA Miami)


1016 LJ Amsterdam
Galerie Fons Welters
Galerie Fons Welters is een galerie die tentoonstellingen presenteert van opkomende en mid-career hedendaagse kunstenaars. De galerie wordt geprezen om haar onderscheidende kwaliteit om jonge, talentvolle kunstenaars te tonen wanneer zij nog relatief onbekend zijn. Sinds haar oprichting heeft de galerie naam gemaakt met haar bijzondere focus op installatiekunst en sculpturale benaderingen. Het leuke aan de galerie is dat zij vaak twee shows tegelijkertijd presenteert: in de voor- en achterzaal.

1016 TW Amsterdam
Galerie Bart
Galerie Bart is een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam met een focus op zowel gevestigde als jonge kunstenaars die in Nederland zijn afgestudeerd en uitblinken door hun vernieuwende vakmanschap. Bij Bart vind je kunstenaars die ofwel speels en fris, stevig en scherp, sereen en lichtvoetig of serieus met een vleugje humor werk maken. Zij zoeken de grenzen van hun medium op en bevragen deze, met als doel de grenzen te verleggen.


1016 SM Amsterdam
Galerie Wouter van Leeuwen
De galerie van Wouter van Leeuwen is verstopt in de Hazenstraat in de Jordaan buurt. Als je niet op let loop je er zo langs. Maar dat zou zonde zijn, aangezien deze fotogalerie een bezoek zeker waard is! De Galerie van van Leeuwen vertegenwoordigt grote zowel internationale als nationale fotografen, met een breed scala aan kunstwerken. Foto’s van de westkust van Amerika in de jaren 70 tot aan kleurrijke natuurtaferelen van de Nederlandse wadden eilanden: bij deze galerie vind je het allemaal!

1016 SP Amsterdam
Martin van Zomeren
Midden in de Jordaan ligt de galerie Martin van Zomeren. Martin van Zomeren presenteert een tal van hedendaagse kunsttentoonstellingen voornamelijk bestaand uit fotografie met een focus op conceptuele kunst. In galerie Martin van Zomeren vind je de werken van onder andere Navid Nuur, Alexandra Leykauf en Cornelius Quabeck.

1016 DN Amsterdam
360 volt
Gevestigd aan de Prinsengracht kun je 360volt vinden, opgericht door Hilde de Lange en Emile de Cock. 360volt heeft inmiddels een van de grootste collecties vintage originele industriële lampen en bijzondere objecten. De lampen van 360volt zijn bijzonder omdat alle lampen worden gerestaureerd, maar toch hun authentieke uitstraling behouden – industrieel, met strakke lijnen, eenvoudige vormen en van duurzame materialen.


1016 RC Amsterdam
Breadwinner
Breadwinner is een Amsterdamse bakkerij gelegen in het centrum. Breadwinner heeft een geheim bij het maken van hun zuurdesem bagels. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor het deeg, voegen ze ook toppings toe zoals jalapeñopepers en cheddar. Maar het echte geheim zit hem in het toevoegen van deze ingrediënten aan het deeg zelf, waardoor de smaken echt doordringen in de bagel. Het resultaat is een heerlijke zuurdesem bagel die zowel hartig als pittig is. Bezoek hun winkel om de bagel zelf te proberen.











































































De Drukkerij
Werken midden in de bruisende Jordaan in een industriële loftachtige ruimte.
Unieke en industriële loftachtige ruimte van totaal circa 731,1 m² VVO / 839,6 m² BVO aan de Laurier- en Rozenstraat die naar eigen inzicht en smaak verbouwd kan worden tot moderne kantoor-/bedrijfsruimte. De ruimte wordt casco verkocht, de fundering is reeds vernieuwd en de afvoeren en aanvoeren zijn voorbereid. De grote open ruimte kenmerkt zich door de grote daklichten en hoge plafonds. De ruimte is multifunctioneel te gebruiken en eventueel is er een buitenruimte te creëren. Verkoop is inclusief afgekochte eeuwigdurende erfpacht. Naast verkoop als geheel, is verkoop per unit of een combinatie van units ook mogelijk.
Het gebouw
De Rozenstraat is gebouwd in 1934 en de laurierstraat is in 1871 gebouwd. De entree aan de Rozenstraat diende als inrit voor een voormalige drukkerij. Via de Laurierstraat is er ook toegang tot de ruimte. De Rozenstraat betreft een Rijksmonument vanwege de zandstenen onderdelen van de gevelhals, deze stamt uit de 1e helft van de 18e eeuw. Kenmerkend voor een halsgevel zijn de twee hoeken van 90 graden welke opgevuld zijn met zandsteen.
De buitenruimte
Er is een mogelijkheid om een patio te creëren van circa 30 m².
De omgeving
De kantoor-/bedrijfsruimte is gelegen in het hartje van de Jordaan in de driehoek tussen de Lauriergracht, Lijnbaansgracht en Prinsengracht. Op loopafstand van onder andere de Westermarkt en de grachten. Een gezellige en levendige omgeving met populaire cafés en restaurants zoals Bussia, Bar Parry en Venus & Adonis en tevens ook voldoende voorzieningen en winkels aan bijvoorbeeld de Elandsgracht.
De bereikbaarheid
Het object is goed gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Bij de Marnixstraat en Rozengracht zijn de halten van de tramlijnen 5, 13, 17, 19 en bij de Elandsgracht is de halte van tramlijn 7. Met de auto is via de Rozengracht de centrumring S-100 te bereiken en de snelweg via de S-105.
De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

De Drukkerij
Amsterdam