Kenmerken
Herengracht 516Unit 1, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 4.850,-
  • Per maand
Servicekosten
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 194 m2
  • Kantoor in units vanaf: 194 m2
Aanvaarding
  • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt 194,04 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de tweede en derde verdieping.
Dit is inclusief een aandeel gemeenschappelijke ruimten. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

-gemeenschappelijke entree;
-lift;
-verwarming middels radiatoren;
-eigen pantry met apparatuur;
-verlichtingsarmaturen;
-houten vloerafwerking;
-gemeenschappelijke toiletgroepen;
-zonwering achterzijde;
-alarminstallatie in de algemene ruimtes;
-riante gemeenschappelijke tuin;
-intercom per unit.

Huurprijs
€ 4.850,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 58,49 per m² per jaar te vermeerderen met btw.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Per direct.

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Plattegrond
Herengracht 516Unit 1, Amsterdam
Documenten
Herengracht 516Unit 1, Amsterdam
Locatie
Herengracht 516Unit 1, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Keizersgracht 609,
1017 DS Amsterdam

Foam

Foam is een fotografiemuseum die meestal meerdere tentoonstellingen tegelijk presenteert. De exposities wisselen van historische foto’s tot kunstfoto’s en van documentairefotografie tot modefoto’s. Elk jaar wordt er werk vertoond van bekende fotografen; denk aan Helmut Newton en William Klein. Foam stimuleert jong talent en zij hebben dan ook de kans om hun werk tijdelijk tentoon te stellen. De zalen zijn strak en modern vormgegeven en de foto’s zijn met spotjes verlicht, zodat deze goed zichtbaar zijn. Foam kan je elke paar maanden opnieuw bezoeken door hun constant wisselende exposities.

02
Adres
Keizersgracht 672,
1017 ET Amsterdam

Museum van Loon

In een voormalig woonhuis uit 1672 aan de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum van Loon. Naast vaste opstelling met (historische) portretten, meubilair, zilverwerk en porselein, worden hier ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd waarbij een deel van de collectie van het museum, het huis, of de geschiedenis van de familie Van Loon centraal staan. Achter het huis ligt de unieke tuin die is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw. Kortom een museum waar je terecht kan voor erfgoed, kunstgeschiedenis én hedendaagse kunst.

03
Adres
Reguliersbreestraat 26-34,
1017 CN Amsterdam

Theater Tuschinski

Het Koninklijk Theater Tuschinski is gebouwd in verschillende bouwstijlen, waaronder de Amsterdamse School stijl, Jugendstil en art deco. Het is een ontwerp van Hijman Louis de Jong en werd geopend in 1921. De buitenkant van het gebouw wekt al de aandacht door de velen decoraties en sculpturen en wanneer je de foyer binnenkomt waan je je meteen in een ander tijdperk. Prachtige decoraties, tapijten vloeren en muurschilderingen brengen je terug naar de jaren 20. In de grote zaal kan je blijven kijken naar alle details, de ornamenten en het plafond wat de architect heeft ingebouwd. Naast de grote zaal zijn er ook meerdere kleine zalen waar vroeger cabaretvoorstellingen werden gehouden, dit zijn vandaag de dag ook bioscoopzalen. Er worden veel premières gehouden in Tuschinski en de bioscoop is in bezit van de bioscoopketen Pathé.

Interieur
04
Adres
Vijzelstraat 77,
1017 HG Amsterdam

Enter the loft

Enter the Loft is een boetiek interieurwinkel en een interieur adviesbureau  met een passie; zien hoe ruimtes hun magie op mensen uitoefenen. Ga langs bij hun showroom aan de Vijzelstraat (by appointment only) en voel hoe zij ruimtes tot leven brengen door ze in te richten met hun favoriete interieurvondsten die met liefde en aandacht zijn gemaakt en die bestaan uit natuurlijke materialen – hout, leer, glas, staal, wol en keramiek.

05
Adres
Utrechtsestraat 62,
1017 VR Amsterdam

Mobilia

Mobilia is een prachtige interieurzaak op de Utrechtsestraat. Rini Scherpenisse is de eigenaar van de zaak en runt deze met passie sinds 2001. Gelukkig is hij niet alleen en wordt hij ondersteund door een team jonge en gepassioneerde interieur designers. De design studio is door het vriendelijke team enorm toegankelijk en laagdrempelig, niemand hoeft een échte design kenner te zijn om hier naar binnen te stappen. De Instagram van de zaak dient als perfecte tool om inspiratie op te doen en daarna is een belletje of e-mail genoeg om een afspraak te maken.

06
Adres
Nieuwe Doelenstraat 10,
1012 CP Amsterdam

Mendo

Mendo is een thuis voor esthetisch mooie boeken met een flagship store in De L'Europe Hotel. Zowel online als offline is Mendo toegewijd aan het verbinden van generaties en culturen met een liefde voor mooie boeken. Mendo cureert de allerbeste boeken op het gebied van mode, eten, grafisch ontwerp & kunst, interieur & architectuur, lifestyle en fotografie.

Eten & drinken
07
Adres
Reguliersdwarsstraat 131,
1017 BL Amsterdam

Tomo sushi

Tomo sushi ligt middenin het centrum van Amsterdam. Het is een modern ingericht Japans sushi en grill restaurant. Tomo Sushi biedt traditionele (a la carte) gerechten die met de fijnste en verste ingrediënten worden bereid. Je kunt plaatsnemen aan de sushibar, waar je kunt genieten van de chefs die de uitstekende sushi en sashimi bereiden.

 

08
Adres
Korte Reguliersdwarsstraat 5-7-9,
1017 BH Amsterdam

Eetsalon Van Dobben

Eetsalon Van Dobben is een begrip in de wereld van kroketten. Midden in het centrum van de stad kan je altijd terecht voor een broodje kroket en een glaasje melk. Op 28 juni 1945 opende Aat van Dobben zijn eerste broodjeszaak in hartje Amsterdam en sindsdien is de plek een pleisterplaats voor artiesten, voetballers en vele andere Amsterdammers. Als je niet van kroketten houdt, is er gelukkig nog een waslijst met andere oer-Hollandse broodjes en gerechten die je kan bestellen, zowel erwtensoep als een boterham met hagelslag.

09
Adres
Herengracht 542-556,
1017 CG Amsterdam

Peacock Alley

Tussen de high tea en de cocktails kan je bij Peacock Alley terrecht voor een perfect bereide burger. Sappig en goed gekruid, belegd met Gouda kaas, zuur, tomaat en uienringen. Peacock Alley is gevestigd in het chique Waldorf Astoria hotel in Amsterdam en is iedere dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

10
Adres
Herengracht 542-556,
1017 CG Amsterdam

Spectrum

Gevestigd op de mooie Herengracht, opent Spectrum van woensdag tot zaterdag zijn deuren. Het restaurant zit vol smaak, van de chique locatie tot de gastronomische hoogstandjes. Met liefde voor Nederlandse kooktraditie, steekt chef-kok Sidney Schutte de oude kennis in een nieuwe jasje. Laat je verrassen door de rijke internationale keuken, zomaar bij jou om de hoek.

11
Adres
Rembrandtplein 1,
1017 CT Amsterdam

Café Los

Tot in de jaren '80 was Café Los een politiebureau. Waar vroeger het cellencomplex stond, bevinden nu de toiletten van het café.  Degene die het pand ombouwde besteedde daaraan al zijn geld en was na de verbouwing dus 'los'. Vandaar de naam. Tegenwoordig is het een gezellig bruin café en open tot diep in de nacht.

12
Adres
Amstel 2,
1017 AA Amsterdam

Incanto

Mooi opgemaakte borden, verfijnde smaken en een centrale locatie aan de Amstel. Met uitzondering op de zondag kan je bij Encanto iedere avond terecht voor stijlvol Italiaans eten. De seizoenskeuken wisselt vier keer per jaar van menu. Denk aan Octopus met crème van gegrilde tomaten, paprika en pompelmoes en Fettucine met ragout van wild zwijn. Van primi tot dulci een absolute kwaliteitskaart.

13
Adres
Utrechtsestraat 57,
1017 VJ Amsterdam

Bistro de la Mer

Na de succesvolle opening van restaurant de Juwelier, opent het chef duo Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot nog een filiaal. Bistro de la Mer bevindt zich maar een paar deuren verder op de Utrechtsestraat. Het is een Frans georiënteerde visbistro met klassieke smaken. Het concept en de prijzen zijn te vergelijken met restaurant de Juwelier, maar dan met een a la carte menu. Ook deze zaak van het succesvolle duo heeft sinds April 2023 een Michel ster.

 

14
Adres
Utrechtsestraat 51,
1017 VJ Amsterdam

De Juwelier

Restaurant De Juwelier is het nieuwe à la carte restaurant van de chefs van het met twee Michelin-sterren bekroonde Restaurant 212. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openden samen De Juwelier aan de Utrechtsestraat. Zowel klassiekers uit de Franse en Nederlandse keuken staan op de menukaart. Deze chique bistro heeft, verfrissend genoeg, geen concept, maar draait gewoon om lekker bourgondisch eten en genieten. Kortom: een juweeltje.

15
Adres
Keizersgracht 711HS,
1017 DX Amsterdam

Café Van Leeuwen

Café Van Leeuwen is een op en top Amsterdams café, beroemd om zijn ouderwets gezellige borrels. Veel verschillende mensen komen hier te gast van buurtbewoners tot vaste klanten en toevallige voorbijgangers weten dit café al ruim 20 jaar weten te vinden. Een goede ontbijt- en lunchkaart, lekkere borrelhapjes een simpel maar goed cafe diner, ook lekkere wijnen en uitgebreid bier assortiment.

16
Adres
Nieuwe Spiegelstraat 3A,
1017 DB Amsterdam

Zero Zero

Zero Zero is een bakkerij en delicatessenwinkel gelegen in Amsterdam en eigendom van dezelfde eigenaren als Ceppi's. Naast het maken van pizza is Greco gespecialiseerd in het maken van zuurdesembrood. De naam Zero Zero komt van bloem als de basis van wat ze verkopen. De Toscaanse zuurdesembroden (schiacciata) zijn belegd met ingrediënten zoals gegrilde aubergine, gemarineerde courgette met munt, balsamico en zongedroogde tomaten (€9), of mortadella, stracciatella en pistache (€10). Zero Zero verkoopt verkoopt naast de broodjes een breed scala aan Italiaanse delicatessen, waaronder wijn, zakken pasta en olijfolie. Verse ingrediënten voor broodjes zijn ook te koop. Hoewel de meeste klanten komen voor een broodje om mee te nemen, zijn ze ook welkom om te blijven en te genieten van een kopje koffie. Volgens Greco zijn alle delicatessen verkrijgbaar bij Zero Zero uit afkomstig uit Italië.

17
Adres
Vijzelstraat 135,
1017 HJ Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

18
Adres
Nieuwe Doelenstraat 2-14,
1012 CP Amsterdam

Restaurant Flore

‘Chef Bas Van Kranen heeft zuivelproducten uit zijn repertoire gebannen en een primaire plaats gegeven in al zijn gerechten. In deze voornamelijk plantaardige aanpak is er nog wel plaats voor wild, gevogelte en vis. Zo hebben we een mooie herinnering aan een kwartel die in zijn geheel op karkas gegaard werd en aan tafel gepresenteerd werd. En daarna mooi ontbeend met fijne wortelbereiding, duindoornbes en jus van de beentjes op het bord verscheen. Vooraf proefden we onder meer van een aparte combinatie rond witte bonen, hazelnoten en peer met daarna zacht gegaarde zeekat afgewerkt met dauwbraam en dulse wier.’

19
Adres
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

20
Adres
Vijzelgracht 5h,
1017 HM Amsterdam

Bambino

Waar voorheen Panini zat, is nu Bambino te vinden. De eigenaren van Bak (Westelijke eilanden) hebben de nieuwe zaak Bambino geopend op de Vijzelgracht in centrum Amsterdam. Met dezelfde filosofie in het achterhoofd, is Bambino net wat simpeler, en daarmee heerlijk toegankelijk. Je kan er komen voor de borrel met een boel kleine gerechtjes, of een volledig diner. Er worden voornamelijk Nederlandse producten gebruikt voor de gerechten, maar er komen hier en daar ook wat Italiaanse invloeden om de hoek kijken. Het interieur is simpel en elegant. Het personeel is hartelijk en denkt goed met je mee.

21
Adres
Utrechtsestraat 89,
1015 VK Amsterdam

Restaurant Soenda Kelapa

Indonesische familiebedrijf biedt een- en tweepersoons rijsttafels, een à-la-cartemenu en verzorgt ook catering klussen. Ze serveren eten geïnspireerd op de West Javaanse keuken. ‘Soenda’ is namelijk de provincienaam van dat gebied. Gelegen midden in de Utrechsestraat is dit een geweldige plek om goed Indonesisch eten te proeven.

22
Adres
Nieuwe Doelenstraat 12-14,
1012 CP Amsterdam

Trattoria Graziella

Trattoria Graziella viert de pure Italiaanse keuken in al zijn glorie, met huisgemaakte pasta’s, antipasti’s en uitgebreide hoofdgerechten. Denk aan pappardella met lamsstoof en artisjok of Corvina bereid met tomaat en inktvis. Chef Luigi di Benedetto en zijn team streven naar uitgesproken maar gebalanceerde smaken met aandacht voor detail. Buon appetito!

Boodschappen
23
Adres
Reguliersgracht 70,
1017 LV Amsterdam

Albrecht en Janssen

Reinout Albrecht en Mildred Janssen van wijngroothandel Albrecht & Janssen hebben een winkel geopend aan de Reguliersgracht in Amsterdam met uitsluitend wijn uit de Bourgogne. Je kan hier de veelzijdigheid van de Bourgondische wijn op en top uit proberen. Ze branden zichzelf als: Dé winkel voor de ‘amateur de vin’, maar ook voor de experts kan je hier nog bijzondere onontdekte pareltjes vinden!

24
Adres
Amstelveld,
1017 VS Amsterdam

Plantenmarkt Amstelveld

Op maandagen het Amstelveld opgaan is een goed idee, je wordt meteen vrolijk van alle kleuren die op je afkomen. 30 kramen vol bloemen en planten waar je je tuin of balkon mee kan opfleuren. Ook hebben ze heel erg veel kruiden en bollen waar je je eigen moestuin mee kan beginnen. Je komt zeker niet met lege handen thuis.

25
Adres
Vijzelgracht 15,
1017 HM Amsterdam

Patisserie Holtkamp

Patisserie Holtkamp is een bekend begrip onder de Amsterdammers. Ooit bekend geworden met de altijd verse tompouce, is Holtkamp tegenwoordig dé plek om de lekkerste (citroen)taarten en garnalenkroketten te halen. De recepten werken al jaren heel goed, want rond de feestdagen staat er altijd een rij. Het kleine winkeltje aan de Vijzelgracht is functioneel, maar vooral mooi authentiek. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Zeker een bezoekje waard.

In het monumentale grachtenpand aan de Herengracht 516 in het historische centrum van Amsterdam zijn drie units beschikbaar voor verhuur. Het betreft twee kantoorunits in het souterrain en één op de tweede en derde verdieping. Het combineren van deze units is eventueel mogelijk. 

De units zijn toegankelijk via een gezamenlijke entree/hal met trappenhuis en lift. Het kantoor is voorzien van een representatieve gemeenschappelijke entree met diverse originele ornamenten. Aan de achterzijde is een indrukwekkend grote tuin welke voor alle huurders toegankelijk is. Deze locatie nabij het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat kenmerkt zich door een mix van wonen, werken, winkelen en ontspanningsmogelijkheden zoals galeries, musea, hotels, restaurants en lunchgelegenheden.

Unit 1 omvat 194,04 m² VVO en is gelegen op de tweede en derde verdieping. Aan de voorzijde is een kleine afgesloten kantoorruimte met uitzicht over de gracht. De verder open ruimte biedt mogelijkheid om te werken en te ontspannen. Aan de achterzijde is een pantry met uitzicht op de prachtige tuin. Vanwege de ramen aan zowel de voor als achterzijde en de vrije hoogte van circa 3 meter voelt de ruimte erg licht en prettig aan. Op de bovenste verdieping, de kapverdieping, is een ruime spreekkamer welke voorzien is van mooie balken en een authentiek hijswiel.

Het gebouw
Het grachtenpand uit 1684 is een rijksmonument met een rechte lijstgevel. Bij de lijstgevel wordt de gevel beëindigd door een rechte kroonlijst, afkomstig uit de klassieke architectuur. Typerend voor dit monument zijn de kelderpui en voordeur met deurkalf. Een deurkalf is een horizontale dwarsregel tussen de deur en, in dit geval, het bovenliggende snijraam. Deze deurkalf is rijk geprofileerd. Ook op de bovengelegen verdiepingen zijn de kenmerkende snijramen aanwezig. 

De buitenruimte
De tuin aan de achterzijde is een verborgen parel midden in de stad. Vanuit de gezamenlijke hal is de tuin – welke op het zuiden is gelegen - toegankelijk. Via een terras met vlonderplanken is de achtergelegen tuin, bestaande uit paden met grint en buxus hagen, te betreden.

De buurt en hotspots 
De kantoorruimte is gelegen in de Grachtengordel-Zuid nabij de Vijzelstraat en de Utrechtesestraat. Aan dit gedeelte van de grachten, aan de rand van het centrum van Amsterdam, kun je rustig wonen en/of kantoorhouden en de drukte en gezelligheid makkelijk opzoeken. 

Het Rembrandtplein, het Amstelveld, de Utrechtsestraat, de Munttoren, de Magere Brug, de winkelstraten Nieuwe Spiegelstraat en Leidsestraat en het Vondelpark zijn op een steenworp afstand gelegen. Hotspots vindt je om de hoek op de Vijzelstraat, bijvoorbeeld Bar Dó, BAMBINO en Vlaamsch Broodhuys.  

De bereikbaarheid
De kantoorruimte is centraal gelegen in Amsterdam en uitstekend bereikbaar vanwege de ligging nabij de Vijzelstraat. Deze is reeds heringericht waardoor dit sluitstuk van de rode loper goed toegankelijk is met het openbaar vervoer, auto’s, fietsers en voetgangers. 

Vanaf de Ringweg A-10 (Noord) is via de IJtunnel en de S116/A100 de kantoorruimte binnen een kwartier te bereiken. Vanaf de zuidkant is dit ook mogelijk via de S108.  

Op loopafstand is de tramhalte aan het Muntplein waar lijn 24 richting Centraal Station stopt. Tevens is op loopafstand aan het Rembrandtplein de tramhalte van de lijnen 4 en 14. Aan de Vijzelgracht is het metrostation van de Noord/Zuidlijn en de tramhalte voor de lijnen 1, 7 en 19. 

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-)vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam. Eveneens is nabijgelegen de openbare parkeergarage APCOA PARKING Prins & Keizer Amsterdam waar tegen betaling diverse parkeerabonnementen beschikbaar zijn. 

‘A Modern townhouse’

Waar drinken we de lekkerste wijnen in Amsterdam? Een selectie van wijn barren én restaurants met een bijzondere wijnkaart

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis. “Je kunt geur als vierde dimensie zien in een ruimte.”

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?