Kenmerken
Herengracht 180--3, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 375,-
  • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
  • € 50,-
  • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 155 m2
  • Kantoor in units vanaf: 155 m2
Aanvaarding
  • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 155 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de derde verdieping. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige turn-key staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    gemeenschappelijke representatieve entree
•    gemeenschappelijke stadstuin
•    gemeenschappelijke vergaderruimte gelegen op de beletage
•    gemeenschappelijke luxe keuken met inbouwapparatuur en zitje (lunch)
•    gemeenschappelijke pantry op de derde verdieping
•    diverse gemeenschappelijke sanitaire groepen
•    lift
•    fraai gerenoveerd trappenhuis
•    deels glazen scheidingswanden
•    houten vloerafwerking
•    opbouwspots
•    centrale verwarming middels radiatoren
•    airconditioning / verwarming
•    huidige databekabeling
•    voldoende daglicht 

Huurprijs
€ 375,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 50,- per m² per jaar op basis van een voorschotbedrag, te vermeerderen met omzetbelasting. Dit voorschot bedrag is inclusief energie verbruik.  

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met de verhuurder bespreekbaar.

Huuringangsdatum
In nader overleg, doch spoedig.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom of bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Model eigenaar, op basis van de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Plattegrond
Herengracht 180--3, Amsterdam
Documenten
Herengracht 180--3, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Herengracht 180--3, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Singel 210,
1016 AB Amsterdam

Restaurant Breda

Breda is een stad in het zuiden van Nederland. En je weet wat ze zeggen: hoe zuidelijker, hoe bourgondischer. Dat is dan ook precies wat je bij Restaurant Breda aan de Singel in Amsterdam mag verwachten: bourgondisch eten maar dan met hoofdstedelijke allure. En dat bourgondische genieten gaat natuurlijk gepaard met zeer goede wijnen. Restaurant Breda biedt een menu van de chef, een warme en toegankelijke entourage en een wijnkaart waar je u tegen zegt. Het recept voor een heerlijke avond uit zouden wij zeggen!

02
Adres
Herengracht 169,
1015 BJ Amsterdam

Heertje Friet

In een authentiek Amsterdams pand, in het oude centrum van Amsterdam, vind je: Heertje Friet. De frieten bij Heertje Friet worden elke dag vers gesneden.  Daarbij hebben ze een groot aanbod aan verschillende soorten sauzen met onder andere vegan opties. Naast de overheerlijke friet hebben ze ook kroketten met garnaal, kip of kaas.

03
Adres
Westermarkt 11,
1016 DH Amsterdam

Wil Graanstra Friteshuis

Je fiets er misschien wel regelmatig langs, want de frietkraam van Wil Graanstra staat al sinds 1956 op het plein naast de Westerkerk. Het familiebedrijf serveert het ouderwetse frietje mayonaise, oorlog, curry saus en piccalilly. Neem wat cash mee voor deze overheerlijke frituur in puntzak.

04
Adres
Keizersgracht 157,
1015 CL Amsterdam

Café Brandon

Café Brandon is een café in Amsterdam gelegen aan de rand van de Jordaan. Met als openingsjaar 1626 is het een van de oudste, nog bestaande, cafés van Amsterdam.

05
Adres
Singel 278,
1016 AC Amsterdam

Café ‘t Molentje

Café ‘t Molentje bevindt zich middenin hartje Amsterdam. Het café bestaat al sinds 1892 en inmiddels is de derde generatie aan het roer. Het café heeft een gezellige huiskamersfeer met een openbare platenspeler. Vele antieke elementen van het interieur hebben stand gehouden en de sfeer is nog als van ouds.

06
Adres
Spuistraat 172,
1012 VT Amsterdam

The Duchess

Een echte high-tea room. Ze bieden hier een enorm scala aan bijzondere theesoorten, vers gebakken cakes en nog veel meer aan. Huisgemaakte macarons, warme scones maar ook een geweldig assortiment aan champagne is hier te vinden. De echte aristocraat komt hier niks te kort.

07
Adres
Herengracht 255,
1016 BJ Amsterdam

Lotti’s

Restaurant Lotti’s bevindt zich in het Hoxton hotel. Het hotel is een bruisende plek waar in het weekend live Jazz wordt gespeeld tijdens de lunch. Het is een fijne ontmoetingsplek en werkplek in hartje centrum. Voor een snelle bite zijn de truffelfrietjes in trek en daarnaast is de Hox Cheeseburger een must try. Neem een kijkje en ervaar het zelf.

08
Adres
Reestraat 8,
1016 DN Amsterdam

Restaurant Jansz

De 17e eeuwse ambachtsman Volkert Jansz: man met verfijnde smaak, goede stijl en een passie voor levendige conversaties. Hij geloofde er sterk in dat decadentie en luxe pas echt tot hun recht komen wanneer je het deelt en dat is precies hoe het ook voelt bij Jansz. Moderne-Nederlandse keuken met liefde bereid. Je kan er ook terecht voor lunch en koffie als je door de 9 straatjes aan het struinen bent.

09
Adres
Spuistraat 210,
1012 VT Amsterdam

Cecconi’s

Cecconi’s zit gevestigd in het Soho House; een hotelketen en ledenclub in het Bungehuis op de Singel. Een voormalige kantine van de Universiteit van Amsterdam. De keuken van Cecconi’s is gericht op Noord Italiaanse invloeden, met specialiteiten als verse pasta en visgerechten. Denk aan Spaghetti met kreeft, Burrata en de klassieke Tiramisu.

10
Adres
Reestraat 28-32,
1016 DN Amsterdam

Bussia

Bij Bussia vromen alleen de allerbeste authentieke ingrediënten de basis van de keuken. Het brood, de gebakjes en de pasta's zijn handgemaakt. In de coronatijd vormde Bussia het Italiaanse restaurant om tot een echte panificio en dat beviel zo dat het nu een vast onderdeel van het restaurant is geworden. Een aanrader is de amandelcroissant of een heerlijke foccacia met olijf en gedroogde tomaat.

11
Adres
Prinsengracht 341,
1016 DN Amsterdam

Koffiehuis de Hoek

Op het hoekje van de Runstraat en de Prinsengracht vind je dit klassieke Amsterdamse koffiehuis. Sinds 1954 weten veel verschillende mensen deze bijzondere plek te vinden. Op het zonnige terras kan je genieten van de drukte op de Amsterdamse grachten en binnen kan je genieten van het mooie interieur. Goede huisgemaakte taarten, pannenkoeken, omeletten en andere lekkere broodjes en uiteraard: koffie.

12
Adres
Rozengracht 24,
1016 NC Amsterdam

Kessens

Kessens is eind 2014 geopend door Anna en Casper Holtkamp. Zij hebben elkaar leren kennen in het buitenland en besloten samen een lunchroom te beginnen in Amsterdam. Kessens serveert een diversiteit aan wereldse gerechten en natuurlijk onze Amsterdamse trots: Holtkamp.  Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld eieren met truffelroom en bellini’s voor het ontbijt, een klassieke uiensoep en salades voor de lunch. Er is een handjevol wijnen per glas, maar ook alcoholvrije bubbels en een huisgemaakte limonade.

13
Adres
Prinsengracht 114,
1015 EA Amsterdam

De Twee Zwaantjes

Café De twee Zwaantjes is een gezellige bruine kroeg gelegen in hartje Amsterdam. Elke week komt een vaste groep van zes muzikanten in wisselde samenstelling spelen, maar ook de gasten kunnen hun favoriete liedjes zingen.

14
Adres
Rozengracht 26,
1016 NC Amsterdam

Broodje Mokum

Al ruim 40 jaar is Broodje Mokum een begrip in het hartje van Amsterdam. Ze staan bekend als het buurthuis van de Jordaan, waar ze serveren aan trouwe klanten die nooit afwijken van hun bestelling. Al jarenlang maken ze heerlijke zelfgemaakte Jordanese ballen, fillet American en Hindoestaanse kip.

15
Adres
Rozengracht 28,
1016 NC Amsterdam

De Gouden Florijn

Café De Gouden Florijn is niet te groot en bestaat uit een mix van mensen uit de buurt en toeristen. Nico, de eigenaar is een vaste kracht achter de bar en maakt zelf de prachtige glas-in-loodramen. Het cafe bezit een groot tv-scherm waar vaak voetbal en rugby-wedstrijden worden uitgezonden.

16
Adres
Prinsengracht 381HS,
1016 HL Amsterdam

Café Restaurant Verlan

Het voormalige pand van het bekende Envy krijgt een nieuw leven met Café Restaurant Verlan. In dit gezellige restaurant worden eigentijdse Franse à-la-carte gerechten geserveerd. Het dinermenu is de hele dag beschikbaar, terwijl de lunch tot 15:00 uur wordt geserveerd. Of je nu koffie, een uitgebreide lunch, borrelhapjes, of een diner zoekt, Verlan heeft het allemaal. Je kunt plaatsnemen aan de lange marmeren bar en de koks aan het werk zien in de open keuken. Het restaurant is geopend van woensdag tot maandag voor het diner, en op zaterdag en zondag voor de lunch.

17
Adres
Dam 137,
1012 RJ Amsterdam

De Wine Cellar

De Winecellar is een gezellige, sfeervolle plek om een goed glas wijn te drinken. De eigenaren zijn Argentijns en dat kan je terugzien in de wijnkaart die grotendeels Argentijnse wijnen bevat. Het vriendelijke personeel helpt altijd graag met het uitkiezen van wijn en een bijpassend Mediterraan gerechtje. Je kan hier gewoon langskomen, maar de Winecellar organiseert ook wijnproeverijen bij mensen thuis.

18
Adres
Bloemstraat 42,
1016 NB Amsterdam

Café Chris

Café Chris opende zijn deuren in 1624 als een bierhuis en is daardoor het oudste café in de Jordaan. Het Café is vernoemd naar de vorige eigenaar: Chris Meijer. Chris kreeg een hartaanval toen hij in 1958 een krat bier naar de kelder van het café bracht.

Interieur
19
Adres
Leliegracht 22-H,
1015 DG Amsterdam

Architectura & Natura

Al meer dan 75 jaar zit Architectura & Natura gehuisvest in een historisch gebouw aan de Leliegracht. Deze winkel behoort inmiddels tot de meest bekende boekenwinkels van Amsterdam, met leesvoer over architectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur en natuurhistorie. De boeken komen van over de hele wereld en zijn in het Engels verkrijgbaar.

Kunst & cultuur
20
Adres
Keizersgracht 241,
1016 EA Amsterdam

GRIMM

GRIMM werd in 2005 in Amsterdam opgericht. Sinds de oprichting heeft de galerie voor hedendaagse kunst zich toegelegd op het promoten en ondersteunen van opkomende en mid-career kunstenaars die werken in een divers scala aan media. Ze vertegenwoordigen meer dan dertig internationale kunstenaars en hebben naast hun galerie in Amsterdam ook een galerie in New York.

21
Adres
Herengracht 254A,
1016 BV Amsterdam

The Merchant House

The Merchant House werd opgericht door Marsha Plotnitsky en is gevestigd in een zeventiende-eeuws grachtenpand. Het is een kunstruimte en galerie die hedendaagse kunst presenteert om te ontdekken, te verkennen en te verzamelen. De galerie belichaamt een eigentijdse benadering van de tradities die de stad en de kunst met elkaar verbinden. Sinds de lancering van het programma in 2013 heeft Plotnitsky meer dan dertig thematische projecten samengesteld, waarbij ze samenwerkt met kunstenaars om plaatsgebonden installaties, opdrachtwerk en nieuw werk te creëren dat aansluit bij het karakteristieke grachtenpand en andere ruimtes.

22
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Andriesse Eyck Galerie

De eigenaren, Zsa-Zsa Eyck en Paul Andriesse, van de Andriesse Eyck Galerie hebben ruim 30 jaar ervaring op het gebied van internationale, hedendaagse kunst. De galerie vertegenwoordigt opkomende en mid-career kunstenaars. Het is de ultieme ruimte voor verzamelaars, academici en kunstprofessionals om in een intieme setting van kunst te kunnen genieten en ook (nieuwe) kunst te kunnen ontdekken.

23
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Galerie Andriesse Eyck

Sinds 1984 is Galerie Andriese Eyck een begrip in Amsterdam. Hier vind je (inter)nationaal hedendaags werk van kunstenaars als Marlene Dumas, René Daniels en Thomas Struth. In de galerie kon je voorheen ook terecht voor Europese fotokunst omdat Paul Andriese in 1990 zich voornamelijk concentreerde op fotografie, denk aan namen zoals Jean-Marc Bustamante, Thomas Struth, James Welling, Sharon Lockhart en nog veel meer. De galerie staat bekend om zijn loyaliteit en kwaliteit.

24
Adres
Prinsengracht 371B,
1016 HK Amsterdam

Stevenson

De galerie werd opgericht in 2003 en wordt geleid door een collectief van 13 directeuren, waaronder Federica Angelucci, Marc Barben, Lerato Bereng, Joost Bosland, David Brodie, Sinazo Chiya, Andrew da Conceicao, Jessica Honeyman, Lanese Jaftha, Sisipho Ngodwana, Sophie Perryer, Alexander Richards en Michael Stevenson, Stevenson presenteert een internationaal tentoonstellingsprogramma met een specifieke focus op de regio's waarin haar galerijen zich bevinden, namelijk Kaapstad, Johannesburg en Amsterdam.

Boodschappen
25
Adres
Bloemgracht 2,
1015 TH Amsterdam

Noé Boulangerie & Patisserie

Met meerdere locaties in Amsterdam is Noé uitgegroeid tot een bakker met een missie. De Boulangerie maakt verse, biologische, duurzame en betaalbare broden gebaseerd op de Franse baktraditie. De knapperige stokbroden en andere lekkernijen zijn op basis van biologisch bloem uit de Franse Rhône-Alpes. Bon Appétit.

Het monumentale kantoorgebouw “Isaac” is gelegen aan de Herengracht, om de hoek van de Raadhuisstraat, in het centrum van Amsterdam. Aan de voorzijde van het gebouw is op de 3e verdieping een kantoorruimte met uitzicht op de gracht beschikbaar. Deze unit van circa 155 m² wordt turn-key opgeleverd en bestaat uit twee kantoorruimtes en een spreekruimte welke middels glazen scheidingswanden met zwarte kozijnen van elkaar zijn afgesloten. De kantoorruimte kent een aanzienlijke vrije hoogte met indrukwekkende balkenplafond. Tevens is er voldoende lichtinval dankzij de grote ramen aan de zijkant en de achterkant. In het midden van het gebouw is een lichthof aanwezig. Onder dit lichthof is op de beletage een gemeenschappelijke vergaderruimte met prachtige glazen serre dak. 

Kantoorgebouw “Isaac” is toegankelijk via een prachtige entree welke voorzien is van een marmeren vloer, sierlijsten op de wand en sierlijke ornamenten, evenals een kroonluchter, aan het plafond. De beschikbare kantoorruimte is te bereiken via een lift dan wel via het fraai gerenoveerde trappenhuis. De kantoorruimte is voorzien van een aantal gemeenschappelijk voorzieningen, waaronder; een gemeenschappelijke keuken met apparatuur, een gemeenschappelijk lunchruimte, een gemeenschappelijke vergaderruimte, een gemeenschappelijke toiletgroep, alsmede een mooie stadstuin.

Deze kantoorunit is vanwege haar maatvoering, indeling en ligging uitermate geschikt voor creatieve bedrijven of zakelijke dienstverleners die graag kantoor willen houden in een hoogwaardig gerenoveerd monumentaal pand in hartje Amsterdam.

Historie
Het grachtenpand is gebouwd in 1760 in opdracht van Isaac van Goudoever in de bouwstijl Lodewijk XV. 

Tijdens de 18e eeuw overheerst de Franse architectuur in Amsterdam. Na de stoere, zware Lodewijk XIV-stijl zien we vooral de lichtere, meer vrouwelijke Lodewijk XV-stijl terug. Deze barokke manier van bouwen is zwierig en, voor het eerst in de Europese geschiedenis, asymmetrisch. Vanbuiten zijn de gebouwen vaak nog zwaar en indrukwekkend. Deze bouwstijl is vaak moeilijk te herkennen. Alleen het gebruik van asymmetrische versieringen, lichtere ornamenten en zachte pasteltinten verraden dat het om Lodewijk XV gaat.

Het van oorsprong koopmanshuis, een huis met zowel een woonfunctie als pakhuisfunctie, kreeg in 1918 een kantoorbestemming. Het betreft een rijksmonument. Kenmerkend is de gevel onder een rechte kroonlijst met open balustrade en vier rijkelijk versierde consoles met siervazen. Op de recht kroonlijst ie een attiek aangebracht, dit is een versierde verhoging. Deze werden vaak geplaatst om het puntdak aan het oog te onttrekken. 

Het grachtenpand kent getoogde kozijnen, dit zijn ramen met een boog aan de bovenzijde. De typisch Amsterdamse kleine ramen met roeden zijn opvallend, evenals de trap met balustrade naar de entree. Hierdoor beschikt het pand over veel charme en een monumentale uitstraling.  

Renovatie
Het monumentale kantoorgebouw “Isaac” is recentelijk volledig gerenoveerd waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en afwerking. 

Indeling
Het grachtenpand van totaal 1.048 m² bestaat uit zes verdiepingen. Het gebouw is verdeeld in verschillende kantoorunits welke verhuurd worden aan diverse representatieve bedrijven.  Het hele gebouw is volledig gerenoveerd waardoor het aan alle moderne maatstaven van een kantoorgebruiker voldoet. Op de beletage is een gedeelde vergaderruimte beschikbaar en tevens is voor alle huurder de gemeenschappelijke tuin toegankelijk. 

Buitenruimte 
Aan de achterzijde is via de gemeenschappelijke entree de fraaie stadstuin gelegen.  

Buurt + hotspots 
Kantoorgebouw “Isaac” is gelegen in de Grachtengordel-West, direct om de hoek van de Raadhuisstraat. Aan de rand van de Jordaan en vlakbij de Westermarkt en Westertoren is dit prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied gelegen waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn. De Herengracht is één van de meest bekende grachten van Amsterdam. In het Grachtengordel gebied bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, hippe sportscholen en luxe restaurants en hotels zoals het Hoxton Hotel en W Hotel. De unieke en historische panden in de Grachtengordel geven de omgeving een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. In de nabijheid bevinden zich eveneens de befaamde Negen Straatjes.

Bereikbaarheid
Het grachtenpand is vanwege haar ligging direct om de hoek van de Raadhuisstraat uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. 

Met de auto is via de Raadhuisstraat en Rozengracht de centrumring S100 te bereiken. Hiervandaan zijn de verschillende staddelen van Amsterdam goed bereikbaar. Vanaf de centrumring S100 is via de toegangsweg S105 ook de ringweg A10 West binnen circa 15 minuten bereikbaar met de auto. 

Op loopafstand is aan de Raadhuisstraat de tramhalte Westermarkt gelegen waar de lijnen 2, 12, 13 en 17 passeren. Deze geven een direct verbinding met het Centraal Station. 

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
•    Monument
•    Hoogwaardig gerenoveerd
•    Turn-key oplevering 
•    Bruisende omgeving
•    Uitzicht op de gracht
•    Veel daglichttoetreding

Het monumentale kantoorgebouw “Isaac” is gelegen aan de Herengracht, om de hoek van de Raadhuisstraat, in het centrum van Amsterdam. Aan de voorzijde van het gebouw is op de 3e verdieping een kantoorruimte met uitzicht op de gracht beschikbaar.

Deze unit van circa 155 m² wordt turn-key opgeleverd en bestaat uit twee kantoorruimtes en een spreekruimte welke middels glazen scheidingswanden met zwarte kozijnen van elkaar zijn afgesloten. De kantoorruimte kent een aanzienlijke vrije hoogte met indrukwekkende balkenplafond. Tevens is er voldoende lichtinval dankzij de grote ramen aan de zijkant en de achterkant. In het midden van het gebouw is een lichthof aanwezig. Onder dit lichthof is op de beletage een gemeenschappelijke vergaderruimte met prachtige glazen serre dak.

Kantoorgebouw “Isaac” is toegankelijk via een prachtige entree welke voorzien is van een
marmeren vloer, sierlijsten op de wand en sierlijke ornamenten, evenals een kroonluchter,
aan het plafond. De beschikbare kantoorruimte is te bereiken via een lift dan wel via het fraai gerenoveerde trappenhuis. De kantoorruimte is voorzien van een aantal gemeenschappelijk voorzieningen, waaronder; een gemeenschappelijke keuken met apparatuur, een gemeenschappelijk lunchruimte, een gemeenschappelijke vergaderruimte, een gemeenschappelijke toiletgroep, alsmede een mooie stadstuin.

Deze kantoorunit is vanwege haar maatvoering, indeling en ligging uitermate geschikt voor creatieve bedrijven of zakelijke dienstverleners die graag kantoor willen houden in een hoogwaardig gerenoveerd monumentaal pand in hartje Amsterdam.

Gebouw
Het grachtenpand is gebouwd in 1760 in opdracht van Isaac van Goudoever in de bouwstijl Lodewijk XV.

Tijdens de 18e eeuw overheerst de Franse architectuur in Amsterdam. Na de stoere, zware Lodewijk XIV-stijl zien we vooral de lichtere, meer vrouwelijke Lodewijk XV-stijl terug. Deze barokke manier van bouwen is zwierig en, voor het eerst in de Europese geschiedenis, asymmetrisch. Vanbuiten zijn de gebouwen vaak nog zwaar en indrukwekkend. Deze bouwstijl is vaak moeilijk te herkennen. Alleen het gebruik van asymmetrische versieringen, lichtere ornamenten en zachte pasteltinten verraden dat het om Lodewijk XV gaat.

Het van oorsprong koopmanshuis, een huis met zowel een woonfunctie als pakhuisfunctie, kreeg in 1918 een kantoorbestemming. Het betreft een rijksmonument. Kenmerkend is de gevel onder een rechte kroonlijst met open balustrade en vier rijkelijk versierde consoles met siervazen. Op de recht kroonlijst ie een attiek aangebracht, dit is een versierde verhoging. Deze werden vaak geplaatst om het puntdak aan het oog te onttrekken.

Het grachtenpand kent getoogde kozijnen, dit zijn ramen met een boog aan de bovenzijde. De typisch Amsterdamse kleine ramen met roeden zijn opvallend, evenals de trap met balustrade naar de entree. Hierdoor beschikt het pand over veel charme en een monumentale uitstraling.

Renovatie
Het monumentale kantoorgebouw “Isaac” is recentelijk volledig gerenoveerd waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en afwerking.

Indeling
Het grachtenpand van totaal 1.048 m2 bestaat uit zes verdiepingen. Het gebouw is verdeeld in verschillende kantoorunits welke verhuurd worden aan diverse representatieve bedrijven. Het hele gebouw is volledig gerenoveerd waardoor het aan alle moderne maatstaven van een kantoorgebruiker voldoet. Op de beletage is een gedeelde vergaderruimte beschikbaar en tevens is voor alle huurder de gemeenschappelijke tuin toegankelijk. 

Buitenruimte
Aan de achterzijde is via de gemeenschappelijke entree de fraaie stadstuin gelegen.

Buurt + hotspots
Kantoorgebouw “Isaac” is gelegen in de Grachtengordel-West, direct om de hoek van de Raadhuisstraat. Aan de rand van de Jordaan en vlakbij de Westermarkt en Westertoren is dit prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied gelegen waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn. De Herengracht is één van de meest bekende grachten van Amsterdam. In het Grachtengordel gebied bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, hippe sportscholen en luxe restaurants en hotels zoals het Hoxton Hotel en W Hotel. De unieke en historische panden in de Grachtengordel geven de omgeving een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. In de nabijheid bevinden zich eveneens de befaamde Negen Straatjes.

Bereikbaarheid
Het grachtenpand is vanwege haar ligging direct om de hoek van de Raadhuisstraat uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer.

Met de auto is via de Raadhuisstraat en Rozengracht de centrumring S100 te bereiken. Hiervandaan zijn de verschillende staddelen van Amsterdam goed bereikbaar. Vanaf de centrumring S100 is via de toegangsweg S105 ook de ringweg A10 West binnen circa 15 minuten bereikbaar met de auto.

Op loopafstand is aan de Raadhuisstraat de tramhalte Westermarkt gelegen waar de lijnen 2, 12, 13 en 17 passeren. Deze geven een direct verbinding met het Centraal Station.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Test

‘Ruimte is het mooiste meubel’ Ton de Gier (1925 – 1980)

Amsterdamse dakterrassen

‘The Dune’

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?