Kenmerken
Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 225,-
  • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
  • € 10,-
  • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 547 m2
  • Kantoor in units vanaf: 547 m2
Parkeren
  • 7 niet-overdekte parkeerplaats(en)
Aanvaarding
  • Direct
Energielabel
  • E
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 547 m² VVO-kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

•    begane grond: circa 456 m² VVO
•    entresol / eerste verdieping: circa 91 m² VVO

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in huidige staat, onder andere voorzien van de navolgende aanwezige voorzieningen:

• eigen entree
• openslaande deuren aan voor-/en achterzijde 
• verwarming
• toiletgroep
• keuken
• vloerafwerking
• verlichtingsarmaturen
• diverse vergaderruimtes 
• diverse bel-/overlegruimtes 
• eigen tussenmeters voor het gas en elektra

Huurprijs
€ 225,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting. Dit is inclusief de zeven parkeerplaatsen.

Servicekosten
€ 10,- per m² per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting, voor diverse onderhoudszaken en het waterverbruik.  

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas en elektra en eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Niet van toepassing.

Energielabelklasse
Voor dit object geldt energielabelklasse E.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen, middels automatische incasso. 

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met de verhuurder bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Per direct.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam
Documenten
Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Gedempt Hamerkanaal 42,
1021 KM Amsterdam

Het Skatecafé

Het Skatecafé in Amsterdam Noord maakt zich uniek door een halfpipe voor skaters achter in het restaurant te hebben. Ze hebben lekker eten en drinken en houden vaak een livemuziek avond of een clubavond. De sfeer is meestal heel gezellig en het kan dan ook afgeladen zijn met mensen op zulke avonden. Op het menu staat bijvoorbeeld een Bisque van garnalen en langoustines met mosselen en crème fraiche of een kabeljauwfilet met pastinaak puree, bietjes, mosselen en antibiose. Elke donderdag hebben ze een gast chef die het menu beslist. De inrichting is industrieel en minimaal, het meubilair wordt dan ook vaak verschoven om de verschillende events de ruimte te geven.

02
Adres
Schaafstraat 4,
1021 KE Amsterdam

Coba

In Amsterdam-Noord bevindt zich in een voormalige garage Coba Taqueria. Dit restaurant met Mexicaanse keuken heeft een menu bestaande uit traditionele handgemaakte taco’s, geraffineerde cocktails en een selectie aan bijzondere wijnen en bieren. Ook het interieur van deze plek doet denken aan een echte Mexicaanse taqueria, met kleurrijke decoraties, planten en muziek in een bewust onafgewerkte ruimte. Als je na een bezoek aan Coba graag zelf taco’s wil leren maken, kan dat via de online kook cursus die Coba aanbiedt.

03
Adres
Aambeeldstraat 10,
1021 KB Amsterdam

Barracuda

In Amsterdam-Noord vind je Barracuda, het nieuwste restaurant van de chef van Chateau Amsterdam, waar vis en wijn de hoofdrol spelen. De locatie is een omgebouwde loods net voorbij de slagboom naar de Goudfazant, met een fantastische open ruimte en een sfeer die doet denken aan de Goudfazant.

04
Adres
Johan van Hasseltweg 118,
1022 WZ Amsterdam

’t Houtskooltje

Bij ’t Houtskooltje kan je heerlijke Mediterrane en vegetarische gerechten eten. Op het menu staat een variatie aan tapas, mezze en antipasti. Ze serveren verschillende soorten hummus, traditionele deegwaren uit de Balkan, Libanees brood, maar ook heerlijke salades. Ook wordt er natuurlijk vleeswaren gebakken boven houtskool; lams- en kipkoteletten maar ook groente. Deze kan je opeten in het gezellige restaurant of op het grote terras met houten picknicktafels.

05
Adres
Aambeeldstraat 24,
1021 KB Amsterdam

FC Hyena

FC Hyena is behalve een restaurant ook nog een bioscoop, een boutique cinema zelfs. Mooie, populaire en cultfilms kan je hier kijken in de twee gezellig ingerichte bioscoopzalen. Zaal twee heeft heerlijk comfortabele banken. Maar voordat je naar de film gaat (of erna) moet je zeker gaan eten bij FC Hyena want het is niet zomaar bioscoopvoer, ze serveren hier heerlijke gerechten om te delen, met voornamelijk Italiaanse en Mediterrane sferen. Ook hebben ze een goede wijnkaart met verschillende natuurwijnen. In de zomer kan je ook naar de buitenbioscoop gaan, of aan een van de grote picknicktafels zitten die uitkijken op het IJ. Dat is bijna net zo entertaining als een film, vanaf het terras zie je namelijk de hele skyline van Amsterdam inclusief alle boten en grote vracht- en cruiseschepen die voorbij varen.

06
Adres
Aambeeldstraat 30,
1021 KB Amsterdam

Hotel de Goudfazant

Menig Amsterdammer heeft dit als favoriet restaurant. Ze serveren hele goede gerechten geïnspireerd op de Franse keuken. Het restaurant bevindt zich in een gigantische industriële loods, die ondanks de grootte een fijne akoestiek heeft en heel goed en stijlvol is ingericht. Het zit elke avond vol. Als toetje moet je de hemelse modder proeven, dat is er zeker een waarvoor je terug wilt komen. ’s Zomers zit je heerlijk op het terras en kijk je uit op het IJ. Ook met grote groepen kan je hier goed terecht.

07
Adres
Aambeeldstraat 36,
1021 KB Amsterdam

Hangar Amsterdam

Aan de noordzijde van het IJ ligt Hangar Amsterdam. Een rauwe havenkeet die is ingericht met meubels die direct van Franse rommelmarkten zouden kunnen komen. Je kan hier terecht voor een verjaardag, een diner met Italiaanse klassiekers of een drankje. Het terras ligt bijna altijd in de zon en is ideaal voor een biertje, wijntje of een lekkere cocktail mét schitterend uitzicht over het IJ.

08
Adres
Gedempt Hamerkanaal 79,
1021 KP Amsterdam

Europizza

Europizza is een relatief nieuw restaurant in dit opkomende deel van Amsterdam-Noord. Eerder trof je hier al Hotel de Goudfazant, FC Hyena, Skatecafé, Garagenoord en nog meer maar nu is er dan ook Europizza. Behalve steengoede verassende pizza’s heb je hier ook hele lekkere ‘sides’. De bedoeling bij Europizza is dat je alles met elkaar deelt. Dus de heerlijke pizza’s maar ook de spannende vegetarische, vis en vleesgerechten. Verwacht geen normale pizzeria zoals je die kent, deze is een unieke ervaring. Zelf omschrijven ze zich als een ‘pizza driven wijnbar’ en dat omschrijft het perfect. Naast het uitstekende eten weet al het goede personeel je namelijk ook alles haarfijn uit te leggen over de fantastische (natuur) wijnen die ze hier hebben.

09
Adres
Gedempt Hamerkanaal 85,
1021 KP Amsterdam

The Beef Chief

Bekend bij de Amsterdamse festival gangers, is The Beef Chief food truck. Inmiddels permanent neergestreken in de Oepdipus brouwerij in Amsterdam-Noord. De ideale plek voor solide combo, zo ontwikkeld eigenaar Simon Parrot regelmatig burgers die passen bij de bieren van de brouwerij. The Beef Chief staat wekelijks vanaf donderdag te grillen.

10
Adres
Nieuwendammerdijk 297,
1025 LM Amsterdam

Café 't Sluisje

Dit oude bruine café bestaat al meer dan 100 jaar. Even leek 't Sluisje te verdwijnen maar het is gekocht door 85 buurtbewoners en zo is er een nieuwe uitbater gevonden. Het is een echt gezellig buurtcafé waar iedereen elkaar kent en tegenkomt. Het terras zit op een sluis en ’s zomers zit je er heerlijk. Maar ook in de winter met een goede warme chocomel met slagroom en een winterjas kan je genieten van het uitzicht over de mooie Nieuwendammerdijk en de rest van landelijk noord.

11
Adres
Floraparkweg,
1032 BZ Amsterdam

Pompet

In 2018 is de voormalige Noorderparkkamer verbouwd tot een Frans georiënteerd restaurant: Pompet. Midden in het Noorderpark vindt dit café-restaurant met op het menu Franse klassiekers en eigentijdse gerechten. De locatie in het park is de perfecte plek om met kinderen heen te gaan: je kan hier lekker buiten zitten op het grote buitenterras of jeu-de-boules spelen met een Frans hapje, cider of een Franse (natuur) wijn in je hand óf om de Tour de France te kijken op een groot beeldscherm.

12
Adres
Meidoornweg 2,
1031 GG Amsterdam

Café Modern

Sinds 2012 is het voormalige gebouw van de Twentsche Bank omgetoverd tot Café Modern. Op de begane grond van het sfeervolle pand bevindt zich het restaurant waar een afwisselend chefs-menu wordt geserveerd. Daarnaast kan je altijd terecht voor een klein gerechtje of een lekker drankje aan de bar. De bovenste verdiepingen van het pand dienen als boutiquehotel met drie kamers. Leuk om te weten is dat er in de oude klus van het bankgebouw de mogelijkheid is om een privé diner te genieten.

13
Adres
Van der Pekstraat 91,
1031 CV Amsterdam

Kannibalen en Paradijsvogels

Kannibalen en Paradijsvogels is een Indisch buurt-eethuis waar écht gekookt wordt. Het draait hier allemaal om Indisch en Moluks eten voor zowel kannibalen als paradijsvogels. Voor de kannibalen heb je heerlijke vleesgerechten en voor de paradijsvogels de lekkerste vegetarische gerechten. Hoewel de keuken dus is gebaseerd op de traditionele Indonesische keuken, gaat het menu ook met z’n tijd mee. Zo is er superlekkere veganistische spekkoek en is het vlees van goede afkomst.

14
Adres
Kamperfoelieweg 7,
1032 HD Amsterdam

Pasoek

Bij het Thaise restaurant Pasoek kun je tegenwoordig ook in Amsterdam-Noord terecht voor de Thaise keuken met een authentieke sfeer en vriendelijke service. Je kan hier lunchen, dineren, maar ook eten afhalen of laten bezorgen. Per week is er een verschillend menu, maar ook hebben ze de Pasoek Special: een wisselende Thaise lekkernij. Er is hier dus wat voor iedereen: van springrolls tot curry en soep.

Interieur
15
Adres
Meeuwenlaan 126B,
1021 JN Amsterdam

Vanmokum

Vanmokum, is opgericht in 2011 door Arno Ruijzenaars.  Samen met broer Dennis, productingenieur Erwin Termaat, en latere toevoeging Wouter Smit, creëerden ze diverse productlijnen met gerenommeerde ontwerpers. Naast in-house merken als Graypants en Frama, distribueert Vanmokum ook brands zoals Ay Illuminate en Seletti. Hun wereldwijde invloed strekt zich uit tot meubel- en designwinkels, hotels, en kantoren zoals Hilton en Google. Vanmokum omarmt het gehele proces, van creatief idee tot wereldwijde distributie en presenteert met trots hoogwaardig design van meubels tot verlichting.

16
Adres
Van der Pekstraat 107h,
1031 CW Amsterdam

Treasure Depot

Bij Treasure Depot aan de Van der Pekstraat kan je terecht voor echte tweedehandse schatten. Na 15 jaar op allerlei markten te hebben gestaan, vonden eigenaren Emmanuelle en Frank het tijd om een echte winkel te openen. Het plafond is volgehangen met de mooiste retro lampen, maar ze hebben nog veel meer; sieraden, meubels, zonnebrillen en nog meer hebbedingen. Kijk je ogen uit en neem als je geluk hebt een nieuw hebbedingetje of een mooie lamp mee naar huis.

Boodschappen
17
Adres
Gedempt Hamerkanaal 139,
1021 KP Amsterdam

Chateau Amsterdam

Verscholen in een gigantische loods in Amsterdam-Noord zit de urban winery Chateau Amsterdam. In 2017 richtten vader en zoon deze plek op om het proces van wijn maken naar de stad te brengen. Door druiven te importeren vanuit verschillende Europese wijngaarden, worden unieke moderne en klassieke wijnen gecreëerd. Je kan hier terecht voor een wijnproeverij waarbij je een variatie aan wijnen krijgt te proeven én het proces van wijn maken een keer in het echt kan zien.

18
Adres
Mosveld 113,
1031 AD Amsterdam

De Bakkerszonen

Bij De Bakkerszonen kun je dagelijks terecht voor de lekkerste broden, taarten, en croissants. Deze zaak heeft meerdere vestigingen in Amsterdam, waaronder een vestiging in Noord en een vestiging bij Roeterseiland. De Bakkerszonen is opgericht door twee bakkerszonen die het werk van hun vader nieuw leven wilden inblazen. Deze bakkerij ademt vakmanschap en hard werk. De kwaliteit van het brood is uitmuntend en niet vergelijkbaar met brood uit de supermarkt. Een bezoekje aan deze bakker doet je weer beseffen hoe lekker brood kan smaken.

19
Adres
Waddenweg,
Amsterdam

Broodbakkerij Ex

Aan de Waddenweg in Amsterdam-Noord bevindt zich Broodbakkerij Ex. Alleen de geur van deze plek is al een bezoekje waard; elke dag wordt hier vers ambachtelijk (desem)brood gebakken en andere seizoensgebonden afwisselende lekkernijen. De focus ligt voornamelijk op heerlijk brood maar er worden ook hele lekkere natuurwijnen, seizoen groenten van de boerderij verderop en andere lekkernijen verkocht. Blijf lekker zitten met een kopje koffie en een krentenbol of neem de overheerlijke kimcheese mee naar huis.

20
Adres
Gentiaanstraat 13,
1031 AE Amsterdam

Slagerij Kaddour

Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.

21
Adres
Van der Pekstraat 72,
1031 EE Amsterdam

Chateau Karlito

Het verscholen kleine winkeltje Chateau Karlito aan de Van der Pekstraat verkoopt voornamelijk natuurwijn, maar ook sake, tapijten, keramiek en nog veel meer. Vernoemd naar de eigenaresse Karlijn, is dit een plek waar je veel moois en lekkers kan proeven, bekijken en luisteren; waaronder jazz, hele goede sake en koffie. Toch is de selectie aan natuurwijn, met wijnen uit alle windstreken, het hoogtepunt van de winkel. Probeer ook het (echte!) Brabantse worstenbroodje en de amandelcroissant.

22
Adres
Van der Pekplein 15,
1031 CN Amsterdam

Dolzon

Op het Van der Pekplein ligt tussen andere kleine ondernemers bakkerij Dolzon verscholen. Het zou spijtig zijn om dit kleine bakkertje over het hoofd te zien. Hier verkopen ze namelijk lekkere zelfgemaakte broden, gebakjes en andere lekkere dingen, allemaal met veel liefde gemaakt. Het goede nieuws is dat de bakkerij ook op zondagochtend open is zodat je hier een echte versgebakken Franse croissant kan op kan peuzelen. Deze zijn alleen zo lekker dat je er wel heel snel bij moet zijn, want de croissants gaan snel.

Kunst & cultuur
23
Adres
KNSM-Laan 291,
1019 LE Amsterdam

Rademakers Gallery

Rademakers Gallery is de galerie van Pien Rademakers en biedt tentoonstellingen aan waar kunst, mode en design elkaar ontmoeten. Pien Rademakers is kunsthistoricus en ontwerpt elke tentoonstelling voor de galerie. In haar tentoonstellingen streeft zij naar het programma's waar interdisciplinariteit, duurzaamheid en vrouwelijk talent centraal staan. Je kunt bij Rademakers Gallery niet alleen terecht voor het bewonderen van de tentoongestelde werken; je kunt hier ook advies ontvangen als kunstliefhebber over de aankoop van nieuwe werken of het samenstellen van een eigen kunstcollectie. Kortom, bij Rademakers Gallery zijn ze expert in alle vlakken van kunst. Het pand is gevestigd in het nieuwbouwgebied van KNSM-eiland.

24
Adres
Piet Heinkade 3,
1019 BR Amsterdam

Het BIMHUIS

Het BIMHUIS is in 1974 opgericht door een groep jazzmuzikanten, zij misten een podium voor jazzmuziek in Amsterdam. Een oude meubelzaak werd omgetoverd tot podium wat ze het 'BIMHUIS’ noemde. Onder musici werd het een bekende plek en er werd ook een podiumplek voor aanstormend talent geboden. In de loop der jaren is het ontwikkeld tot een internationaal toonaangevend podium voor jazz en geïmproviseerde muziek. Vele jazzlegendes hebben er al opgetreden zoals; Art Blakey, Charles Mingus en Archie Shepp. De huidige locatie werd in 2005 geopend aan de Piet Heinkade. Het is een intieme zaal waar de jazzmuziek tot zijn recht komt. Er zit tevens een café en restaurant met prachtig uitzicht over het IJ.

Deze zelfstandige, creatieve en industriële kantoorruimte is gelegen in het bedrijvige Amsterdam Noord vlakbij ’t IJ op Bedrijventerrein Hamerstraat. De markante ruimte heeft een oppervlakte van circa 547 m² VVO gelegen op de begane grond en entresol, welke onderdeel uitmaakt van een multi-tenant kantoorgebouw. Het betreft een voormalige gasfabriek, welke volledig gerenoveerd en getransformeerd is. Het gebouw kenmerkt zich door diverse karakteristieke en authentieke elementen waardoor het geheel een creatieve en rauwe industriële uitstraling heeft. Uniek is de vrije hoogte met grote raampartij in de ontvangstruimte. Vanaf de ringweg A10 is de bereikbaarheid uitstekend. Er zijn in totaal zeven parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan vijf op het terrein aan de voorzijde en twee op het terrein aan de achterzijde. 

Gebouw
De Noordergasfabriek begon zijn operationele periode in 1913 en bleef in bedrijf tot 1924. Het was de vierde stedelijke gasfabriek. De grondstof voor het gas was steenkool, die per schip geleverd werd via de toen nog niet gedempte Hamer- en Van Hasseltkanalen. Het geproduceerde gas werd opgeslagen in een grote gashouder, gelegen iets verderop in het havengebied.

Het hoge gebouw dat de uitstraling van een basiliek heeft, fungeerde als de stokerij waar steenkolen werden verhit. De architectuur van het gebouw heeft de eclectische bouwstijl.
Destijds bevonden de kolenloodsen zich langs de kade van het Van Hasseltkanaal, dat inmiddels is gedempt. Voordat het gas werd opgeslagen onderging het een zuiveringsproces in de inmiddels gesloopte gashouders aan het Gedempt Hamerkanaal 33 – 35.

Buurt + hotspots 
Het Hamerkwartier aan de Noordelijke IJ-oever bestaat uit een aantal wijken die de komende 10 tot 20 jaar samen getransformeerd gaan worden van een bedrijventerrein naar een omgeving met ongeveer 6.500 woningen en veel ruimte voor een rijke mix aan creatieve en productieve bedrijvigheid. In dit deel van de stad is veel ruimte voor de culturele sector en bestaat reeds een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Een goede kop koffie kan gehaald worden bij MOK Amsterdam. Goede restaurants voor een bedrijfslunch of -diner zijn Hotel de Goudfazant en Hangar met haar unieke terras aan ’t IJ.

Bereikbaarheid
De Noordergasfabriek is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het metrostation Noorderpark is op circa 10 minuten loopafstand gelegen. Met metrolijn 52 is het slechts één halte naar het Centraal Station van Amsterdam. Via de gratis veerdienst F2 vanaf het IJplein is de binnenstad van Amsterdam eveneens goed bereikbaar met de fiets. Verder is de locatie met het openbaar vervoer te bereiken met de buslijnen 38, 105 en 109.

De Noordergasfabriek heeft een gunstige ligging ten opzichte van ringweg A10 Noord (afslag 16). Via de S116 is binnen zeven auto minuten de locatie te bereiken. Vanuit het centrum is eveneens via de S116 via de IJ-tunnel de locatie goed bereikbaar. 

Parkeergelegenheid
Er zijn in totaal zeven parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan vijf op het terrein aan de voorzijde en twee op het terrein aan de achterzijde. 

Bijzonderheden
•    goede bereikbaarheid
•    zeven eigen parkeerplaatsen
•    zelfstandige kantoor unit 
•    bijzonder authentieke en industriële ruimte
•    grote en unieke raampartijen
•    aanzienlijke vrije hoogte

Deze zelfstandige, creatieve en industriële kantoorruimte is gelegen in het bedrijvige Amsterdam Noord vlakbij ’t IJ op Bedrijventerrein Hamerstraat. De markante ruimte heeft een oppervlakte van circa 547 m² VVO gelegen op de begane grond en entresol, welke onderdeel uitmaakt van een multi-tenant kantoorgebouw. Het betreft een voormalige gasfabriek, welke volledig gerenoveerd en getransformeerd is. Het gebouw kenmerkt zich door diverse karakteristieke en authentieke elementen waardoor het geheel een creatieve en rauwe industriële uitstraling heeft. Uniek is de vrije hoogte met grote raampartij in de ontvangstruimte. Vanaf de ringweg A10 is de bereikbaarheid uitstekend. Er zijn in totaal zeven parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan vijf op het terrein aan de voorzijde en twee op het terrein aan de achterzijde.

Gebouw
De Noordergasfabriek begon zijn operationele periode in 1913 en bleef in bedrijf tot 1924. Het was de vierde stedelijke gasfabriek. De grondstof voor het gas was steenkool, die per schip geleverd werd via de toen nog niet gedempte Hamer- en Van Hasseltkanalen. Het geproduceerde gas werd opgeslagen in een grote gashouder, gelegen iets verderop in het havengebied.

Het hoge gebouw dat de uitstraling van een basiliek heeft, fungeerde als de stokerij waar steenkolen werden verhit. De architectuur van het gebouw heeft de eclectische bouwstijl. Destijds bevonden de kolenloodsen zich langs de kade van het Van Hasseltkanaal, dat inmiddels is gedempt. Voordat het gas werd opgeslagen onderging het een zuiveringsproces in de inmiddels gesloopte gashouders aan het Gedempt Hamerkanaal 33 – 35.

Buurt + hotspots
Het Hamerkwartier aan de Noordelijke IJ-oever bestaat uit een aantal wijken die de komende 10 tot 20 jaar samen getransformeerd gaan worden van een bedrijventerrein naar een omgeving met ongeveer 6.500 woningen en veel ruimte voor een rijke mix aan creatieve en productieve bedrijvigheid. In dit deel van de stad is veel ruimte voor de culturele sector en bestaat reeds een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Een goede kop koffie kan gehaald worden bij MOK Amsterdam. Goede restaurants voor een bedrijfslunch of -diner zijn Hotel de Goudfazant en Hangar met haar unieke terras aan ’t IJ.

Bereikbaarheid
De Noordergasfabriek is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het metrostation Noorderpark is op circa 10 minuten loopafstand gelegen. Met metrolijn 52 is het slechts één halte naar het Centraal Station van Amsterdam. Via de gratis veerdienst F2 vanaf het IJplein is de binnenstad van Amsterdam eveneens goed bereikbaar met de fiets. Verder is de locatie met het openbaar vervoer te bereiken met de buslijnen 38, 105 en 109. De Noordergasfabriek heeft een gunstige ligging ten opzichte van ringweg A10 Noord (afslag
16). Via de S116 is binnen zeven auto minuten de locatie te bereiken. Vanuit het centrum is eveneens via de S116 via de IJ-tunnel de locatie goed bereikbaar.

Parkeergelegenheid
Er zijn in totaal zeven parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan vijf op het terrein aan de voorzijde en twee op het terrein aan de achterzijde.

 

Samengesteld; een collectie grachtenhuizen

Uitgelicht; In het hart van Oud-Zuid, tussen het Museumplein en de PC Hooftstraat verschijnt het mondaine ‘Petit Paris’

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Jochem Leegstra van creative agency …,staat

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?