Kenmerken
De Ruijterkade 148A, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 290,-
  • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
  • € 475,-
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 251 m2
  • Kantoor in units vanaf: 251 m2
Aanvaarding
  • Per datum
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 251 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de begane grond.

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    huidige koeling- en verwarmingsinstallatie
•    toiletten
•    gedeelde tuin
•    gedeelde entree
•    pantry inclusief vaatwasser en koelkast

Huurprijs
€ 290,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 475,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting, op basis van jaarlijkse nacalculatie, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    kosten voor gemeenschappelijke- en buitenverlichting, daaronder begrepen de kosten van armaturen, buizen en lampen in de gemeenschappelijke ruimten
•    glasverzekering van alle beglazing van de algemene en gemeenschappelijke- en dienstruimten
•    schoonmaak beglazing en gemeenschappelijke trappenhuis
•    service-abonnement en keuringskosten e.d. ten behoeve van de navolgende voorzieningen: intercominstallatie, KPN-aansluiting alarm, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, noodverlichting en blusmiddelen, onderhoud en periodieke controle van verwarmings-, koelings- en/of luchtbehandelingsinstallatie(s), graffiti verwijdering, plaagdierenbestrijding, tuinonderhoud en bestrating, huisvuil/ reinigingscontracten, rioolonderhoud en ontstopping

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Een eventuele kortere huurtermijn is onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Per maart 2024.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst per 1 januari 2025, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
De Ruijterkade 148A, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
De Ruijterkade 148A, Amsterdam
Documenten
De Ruijterkade 148A, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
De Ruijterkade 148A, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
De Ruijterkade 128,
1011 AC Amsterdam

Choux

Choux is één van de pioniers in de bistronomische keuken - een serieuze keuken die toch de formele, verfijnde keuken doorbreekt, en in natuurlijke wijn. Het menu nodigt je uit om een aantal gangen te kiezen, allemaal omschreven rondom het belangrijkste ingrediënt.
Er is een duidelijke Noordelijke inslag in het gebruik van gezochte ingrediënten en de lichte, frisse smaken. Figo van Onna, eigenaar en sommelier van restaurant Choux, is een eigenzinnige denker met een uitgesproken mening over natuurwijn en de wijnwereld.

02
Adres
Oosterdokskade 8,
1011 AE Amsterdam

Sea Palace Restaurant

Bij het Sea Palace Restaurant kan je genieten op het water in het centrum van Amsterdam. Het restaurant is het grootste drijvende restaurant van Europa. Het heeft een uitgebreide keuze uit Authentieke Kantonese gerechten, een uitgebreide dim sum-kaart en specialiteiten zoals peking eend en Sichuan gerechten. Als je tijdens het eten wil genieten van een prachtig uitzicht over Amsterdam moet je naar de bovenste verdieping gaan en op het terras zitten.

03
Adres
Kattenburgerstraat 5,
1018 JA Amsterdam

Scheepskameel

Op het voormalige marineterrein, in een fantastisch gebouw,  is dit goede restaurant gevestigd. In de zomer zit je hier heerlijk aan het water. Ze wisselen de kaart regelmatig waardoor je altijd voor nieuwe verassingen staat. Klassieke Europese bereidingen op verschillende manieren. De kaart is ingedeeld in Rauw (vis, vlees, fruits de mer), Groente (verschillende bereidingen), Vis / Vlees, Kaas en Desserts. De uitgebreide en uitstekende wijnkaart is samengesteld met alleen maar Duitse wijnen. De wijnen zijn tevens te koop via de (online) winkel Wijnkameel. De service is, net zoals het zuster restaurant Rijsel, uitstekend.

04
Adres
Geldersekade 19,
1011 EJ Amsterdam

Ken Sushi

Een bezoek aan sushi bar Ken Sushi is niet zomaar een avondje lekker Japans eten. Bij Ken Sushi zit je aan de bar terwijl chef Ken jouw gerechten à la minute klaarmaakt. Hij gebruikt traditionele sushirijst op 37 graden en de verste ingrediënten. Al kokend vertelt Ken gepassioneerd over de herkomst en bereidingswijze van zijn spectaculaire sushi gerechten. Dit alles maakt een diner bij Ken Sushi tot een heerlijke ervaring. Mocht je een bezoek aan deze speciale sushi bar willen brengen, dan moet je vaak wel van te voren reserveren; er is namelijk maar plek voor 13 gasten aan de bar,

05
Adres
Kattenburgerstraat 5, 27E,
1018 JA Amsterdam

Apollonia

Het nieuwe restaurant op het Kattenburgeiland genaamd Apollonia, is vernoemd naar de eerste vrouw van Michael Corleone uit The Godfather-trilogie.  Mede-eigenaresse Romy Claessen heeft een achtergrond bij Bar Centraal en is nog in dienst bij Bruut Wijnimport, waardoor de wijnen met zorg worden uitgezocht. Apollonia biedt een biologische en duurzame kaart met de nadruk op natuurlijke wijnen die per dag verschillen. Het restaurant heeft twee terrassen, waaronder een buitenbar waar bezoekers 's avonds van de zon kunnen genieten. Op donderdag tot en met zaterdag is Apollonia in de avond open en serveert het aperitivo's: kleine Italiaanse gerechten.

06
Adres
Prins Hendrikkade 59-72,
1012 AD Amsterdam

Restaurant Vermeer

In veel restaurants claimt men groenten een belangrijke rol te geven. In Vermeer is dit echt zo. De keuken is er zelfs op aangepast. Chef Chris Naylor maakte met de renovatie van het hotelrestaurant een aantal jaren geleden ook de overstap naar een wat lichtere keuken. Daarin is nog steeds ruim plaats voor mooie vers en bijzonder vlees, maar wordt er net zo lief een radijsje uit de daktuin geserveerd als amuse. Het restaurant is in het NH Hotel Barbizon Palace gelegen, het opende in 1988 en  Gault Millau kent het restaurant 18 van de maximaal 20 punten toe.

07
Adres
Zeedijk 1,
1012 AN Amsterdam

In 't Aepjen

In de 16e eeuw ( de tijd van de VOC) bood het café een goedkoop onderdak aan zeelieden. De zeelieden brachten apen van overzee. Deze schattige aapjes zaten natuurlijk vol met vlooien, dus iedereen die In 't Aepjen had gelogeerd kwam krabbend van de jeuk naar buiten. Naar verluidt komt hier de naam van het café en ook de uitdrukking "in de aap gelogeerd zijn" vandaan. Tegenwoordig kan je nog steeds genieten van een borrel en kan je om je heen kijken naar alle relikwieën die zijn bewaard.

08
Adres
Zeedijk 77,
1012 AS Amsterdam

Thaise Snackbar Bird

Amsterdam staat bekend om zijn grote hoeveelheid heerlijke Aziatische restaurants en afhaalplekken. Overal in de stad vind je wel goed eten uit de Aziatische keuken. Maar, qua Thais is er wel eentje het aller bekendst en dat is met een rede. Midden op de Zeedijk, op nummer 77 vind je Thaise Snackbar Bird, en ze zitten inmiddels al sinds 1993 op deze plek. Je kan binnen zitten en een kijkje nemen in de open keuken om te zien hoe de koks de Thaise wok-maaltijden flamberen, of je kan lekker afhalen. Beiden gaat op rap tempo, maar de smaak en kwaliteit is altijd heel erg hoog. Van heel erg, Thais pittig, tot iets milder, alle specialiteiten hebben ze hier ongeveer, en ze zijn allemaal de moeite waard te proberen.

09
Adres
1012 BD Amsterdam

Dun Yong Kitchen

Deze ramen tent bevindt zich bovenin de Aziatische supermarkt Dun Yong. Nadat chef Taka 4 jaar in een  Japanse Izakaya-gastropub heeft gewerkt kwam hij naar Nederland om zijn droom te vervullen. Hij droomde ervan om een eigen zaak te hebben waar gezonde en betaalbare streetfood wordt geserveerd. In 2021 introduceerde chef Taka een van zijn specialiteiten 'spicy tan tan ramen' aan het menu; spicy kip en varken samen met kimchi. 

10
Adres
Rapenburg 18,
1011 TX Amsterdam

Hiding in Plain Sight

Voor Hiding in Plain Sight moet je even op je fiets vanuit het centrum. Naast de IJtunnel ligt deze knusse cocktailbar waar je unieke cocktails kunt zippen vanaf je barkruk of vanaf luie stoelen op de bovenverdieping. De unieke cocktail combinaties die bijna culinair te noemen zijn kun je een heerlijke avond loungen. Ben je slechts bekend met een gin & tonic? Dat geeft niets, het vriendelijke barpersoneel voorziet je graag van zoveel keuzes dat het je doet duizelen (als het niet de alcohol is).

11
Adres
Peperstraat 10,
1011 TL Amsterdam

Gebroeders Hartering

De naam zegt het al: Gebroeders Hartering zijn precies wat er staat, twee broers die koken en ’s avonds eet je wat de pot schaft. Gelegen op de Peperstraat en half aan de Oudeschans zit je hier in een prachtig rustig stukje Amsterdamse binnenstad. Het restaurant heeft mooi uitzicht en de keuken zit beneden aan de waterkant. Vanaf de straat kan je daar naar binnen kijken. Je kan een menu kiezen of andere opties maar bij beiden proef je dat het met liefde en hoge kwaliteit bereid is.

12
Adres
Peperstraat 23,
1011 TJ Amsterdam

Restaurant R21

Chef Orlando David (werkte voorheen o.a.voor Oud Sluis van Sergio Herman ***) opende in de Peperstraat tegenover Gebr Hartering een fine dining restaurant. Je eet er een 6 of 7 gangen menu voor respectievelijk 75 en 90 euro, maar er is ook een a la carte menu beschikbaar. De reislust van de chef is zichtbaar en te proeven in zijn stijl van koken. Invloeden en producten van de hele wereld sieren de gerechten.

13
Adres
Warmoesstraat 17,
1012 HT Amsterdam

Sichuan

Op de Warmoesstraat midden in Amsterdam zit het traditionele Chinese Sichuan restaurant. Hier komen alle chef-koks uit de provincie Sichuan in China en hebben meer dan twintig jaar ervaring in de lokale keuken. Hoewel de gerechten pittig zijn, zoals te verwachten bij Szechuan-keuken, is de balans en dosering van specerijen precies goed, waardoor de aroma's de smaak bepalen in plaats van de hitte.

14
Adres
Zeedijk 111-113,
1012 AV Amsterdam

Nam Kee

Nam Kee werd landelijk bekend door het boek ‘Oesters van Nam Kee’, van de schrijver Kees Beijnum. In Amsterdam is dit restaurant met authentieke Cantonese keuken al langer een begrip. Nadat het eerste restaurant op de Zeedijk 111 in 1981 haar deuren opende, volgden er snel nog twee nieuwe locaties (Geldersekade 117 en Maria Heinekenplein 4). De sfeer op de vestiging aan de Nieuwmarkt is open en gezellig. Je kan er komen voor een stevige maaltijd met een grote groep of voor een lunch met een kleiner gezelschap. Het personeel heeft goede service en vriendelijkheid als prioriteit.

15
Adres
Lange Niezel 27,
1012 GS Amsterdam

Ramen Impossible

Midden in hartje Amsterdam zit het tweede restaurant van Akihiro Hara (46) en Atsushi Ishida (44). Ramen Impossible, het zusje van Men Impossible, onderscheidt zich met haar 'Sauce style' Ramen, ook bekend als 'Mazesoba' in het Japans. Gemaakt met Japans meel en geserveerd in een weelderige saus van saffraan-gekookte paddenstoelen en gebrande prei, biedt Ramen Impossible een verrassend vegan alternatief in de moderne Japanse keuken.

16
Adres
Zeedijk 120,
1012 BB Amsterdam

Café Dijk 120

Café Dijk heeft zijn deuren geopend in 1971. Het is een gezellig Amsterdams café midden op de Zeedijk. Het cafe heeft veel stamgasten van ver buiten Amsterdam.

17
Adres
Molensteeg 13H,
1012 BG Amsterdam

Kim's So Korean Food

Dit Koreaanse restaurant is pas sinds april geopend en nu al erg populair. Het serveert comfortvoedsel dat het beste gedeeld kan worden. Zo zijn de classics bimbap en Koreaanse gefrituurde kip een must zijn. Daarbij hebben ze nog lekkere kleinere gerechten zoals dumplings, kimchi-pannenkoeken en pittige cheesy ramen. Qua drank hebben ze een selectie van rijstwijnen, bier en enkele geïmporteerde soju-soda's.

18
Adres
Zeedijk 122,
1012 BB Amsterdam

Hoi Tin

Bij Hoi Tin in Amsterdam kun je terecht voor authentieke Chinese gerechten. Het restaurant, gelegen aan de Nieuwmarkt, heeft een uitgebreide menukaart met onder andere dim sum, noedelsoepen en geroosterd vlees. De gerechten worden vers bereid en geserveerd in een sfeervolle setting met gedempt licht en houten tafels. Hoi Tin is populair bij zowel locals als toeristen

19
Adres
Hasselaerssteeg 1,
1012 LG Amsterdam

Brasserie Carstens

Brasserie Carstens is heropend in september 2022, met chef-kok Jeroen Bruinsma aan het roer. Deze centraal gelegen brasserie biedt een moderne stadse sfeer, uitstekende service en verse Nederlandse ingrediënten. Van donderdag tot en met zondag kun je genieten van lokale en seizoensgebonden gerechten, zowel voor vleesliefhebbers als vegetariërs. Carstens biedt ook een driegangenmenu vanaf €39,-. Wijnliefhebbers kunnen kiezen voor een wijnarrangement.

20
Adres
Korte Koningsstraat 13 H,
1011 EX Amsterdam

Black Gold Amsterdam

Black Gold Amsterdam ligt midden in de stad en is een onafhankelijke vinyl- en speciaalkoffiewinkel. Er hangt een relaxed sfeertje waar je kunt neuzen tussen de lp-planten, maar waar ook goede koffie wordt geserveerd. De koffiebonen zijn afkomstig van White Label Coffee.

21
Adres
Kattenburgerstraat 5,
1018 JA Amsterdam

Pension Homeland

Pension Homeland biedt niet alleen een heerlijke overnachtingsplek in het centrum, maar ook verrukkelijk eten. Chef Jerrey staat bekend om zijn zelfgemaakte charcuterie, zoals salami's. Geniet van kraakverse vis van De Goede Vissers en hun eigen bier, zoals de Jerrey triple. Het restaurant heeft een retro lunchroom/living room sfeer met een cool esthetisch tintje. Met uitzicht op het marineterrein via grote glasramen voelt het als een stadsontsnapping met een Amsterdams accent. Ze serveren royale porties van heerlijke klassieke gerechten en brouwen hun eigen bier, naast een selectie natuurlijke en klassieke wijnen.

Kunst & cultuur
22
Adres
Piet Heinkade 3,
1019 BR Amsterdam

Het BIMHUIS

Het BIMHUIS is in 1974 opgericht door een groep jazzmuzikanten, zij misten een podium voor jazzmuziek in Amsterdam. Een oude meubelzaak werd omgetoverd tot podium wat ze het 'BIMHUIS’ noemde. Onder musici werd het een bekende plek en er werd ook een podiumplek voor aanstormend talent geboden. In de loop der jaren is het ontwikkeld tot een internationaal toonaangevend podium voor jazz en geïmproviseerde muziek. Vele jazzlegendes hebben er al opgetreden zoals; Art Blakey, Charles Mingus en Archie Shepp. De huidige locatie werd in 2005 geopend aan de Piet Heinkade. Het is een intieme zaal waar de jazzmuziek tot zijn recht komt. Er zit tevens een café en restaurant met prachtig uitzicht over het IJ.

23
Adres
Oosterdok 2,
1011 VX Amsterdam

Nemo

Museum Nemo is misschien wel het verrassendste en leukste museum dat Amsterdam te bieden heeft. Nemo is een sciencemuseum maar op een hele speelse manier. Je kan allerlei natuurkundige en scheikundige dingen uittesten, zelf doen, bekijken en een hele boel leren. Voor jong en oud is dit museum een groot plezier. Tip: Ga in de zomer op het dak van Nemo wat drinken en kijk uit over het IJ en Amsterdam!

Boodschappen
24
Adres
Stormsteeg 9,
1012 BD Amsterdam

Dun Yong

In de oudste toko van Amsterdam zijn er meerdere verdiepingen waar je kan verdwalen. In 1959 begon Dun Yong deze winkel om de Chinese gemeenschap in de buurt te voorzien van hun dagelijkse Chinese producten. Inmiddels zijn we drie generaties verder en is de winkel uitgebreid. Je kan hier niet alleen voedingsproducten maar ook wierook en keukengerei kopen. Op de bovenste verdieping van de toko zit een klein eethuisje waar je met de allerlekkerste ramen kan lunchen. Als je je wil verdiepen in deze toko of de toko-cultuur in Nederland, is er zelfs een boek geschreven over deze toko die je kan kopen bij de kassa.

25
Adres
Zeedijk 99,
1012 AT Amsterdam

Slagerij Vet

Slagerij Vet is een begrip onder de Amsterdammers in de Nieuwmarktbuurt. Al 60 jaar zit deze ambachtelijke zaak gevestigd op de Zeedijk. De (vaste) klant is erg belangrijk, dat merk je meteen als je binnenkomt. Deze slagerij heeft de klant als prioriteit, alles kan dan ook worden bereid. Vet groeit mee met de mensen en levert eerlijke en kwalitatieve producten. Je kan de zaak niet uitlopen zonder een Broodje Zeedijk te hebben geprobeerd, een rijkgevulde pistolet met de befaamde Zeedijksaus naar geheim recept.

Gelegen op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station is deze bijzondere turn-key kantoorruimte van 251 m² beschikbaar. Deze voormalige brandweerkazerne is in 2010/2011 gerestaureerd en gerenoveerd tot kantoorruimte. De ruimte op de begane grond is voorzien van airconditioning, mechanische ventilatie een kamerindeling en tevens een buitenruimte. Door de grote vrije hoogte in combinatie met de lichtinval is de ruimte ideaal voor kantoorgebruikers die zich willen onderscheiden van de reguliere kantoorgebruiker.

Gebouw 
Het gebouw uit 1890 heeft een Neo-Hollandse renaissancestijl met verwijzingen naar kasteelbouw en werd ontworpen door de architect Willem Springer in opdracht van de dienst der Stads Publieke Werken. Het symmetrische gebouw is opgetrokken uit rode bakstenen. De gevels zijn voorzien van kantelen, dit zijn natuurstenen rondbogen, en vensters met 12-ruits ramen. De gevels zijn horizontaal geleed door hardstenen waterlijsten en cordonbanden. Er zijn decoratieve elementen, zoals sluitstenen met brandweerattributen en salamanders boven de rondbogen. Dit gebouw wordt gewaardeerd vanwege zijn culturele en architectonische waarde, evenals zijn historische betekenis als een van de eerste brandweerkazernes voor de beroepsbrandweer in Amsterdam.

Buitenruimte
Het gehuurde is voorzien van een gedeelde buitenruimte.

Buurt + hotspots
Het Oosterdokseiland was ooit beroemd vanwege de scheepvaart en handel. De zuidelijke IJ-oever is tegenwoordig dé plek om te wonen én om te werken.  Dit vanwege haar ligging op één van de mooiste plekken van Amsterdam; tussen de historische binnenstad en het IJ, vlak naast het Centraal Station en op slechts tien minuten rijden van de ringweg A10. De sfeer hier is levendig, dynamisch en vernieuwend. Op loopafstand zijn winkels, cafés, restaurants, hotels en sportgelegenheden gelegen. Hoofdkantoren van verschillende representatieve bedrijven zoals TomTom, Dyson en Booking.com zijn hier gevestigd evenals het Conservatorium van Amsterdam en de openbare bibliotheek OBA Oosterdok.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van het kantoor is uitstekend vanwege haar ligging op loopafstand van het Centraal Station. Hiervandaan vertrekken diverse treinen, trams, bussen en veerdiensten. Vanaf de ringweg A10 (afslag S114 Zeeburg) is de kantoorruimte binnen enkele minuten bereikbaar met de auto. Eveneens is op enkele minuten rijden de IJ-tunnel gelegen met ontsluitingsweg S116 welke naar de ringweg A10 Noord leidt. 

Parkeergelegenheid
Op vier minuten loopafstand is Parking Centrum Amsterdam Oosterdok gelegen. Hier zijn verschillende parkeerabonnementen beschikbaar. 

Bijzonderheden
•    rijksmonument
•    nabij Centraal Station
•    airconditioning
•    gedeelde buitenruimte
•    turn-key

Gelegen op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station is deze bijzondere turn-key kantoorruimte van 251 m2 beschikbaar. Deze voormalige brandweerkazerne is in 2010/2011 gerestaureerd en gerenoveerd tot kantoorruimte. De ruimte op de begane grond is voorzien van airconditioning, mechanische ventilatie een kamerindeling en tevens een buitenruimte. Door de grote vrije hoogte in combinatie met de lichtinval is de ruimte ideaal voor kantoorgebruikers die zich willen onderscheiden van de reguliere kantoorgebruiker.

Gebouw
Het gebouw uit 1890 heeft een Neo-Hollandse renaissancestijl met verwijzingen naar kasteelbouw en werd ontworpen door de architect Willem Springer in opdracht van de dienst der Stads Publieke Werken. Het symmetrische gebouw is opgetrokken uit rode bakstenen. De gevels zijn voorzien van kantelen, dit zijn natuurstenen rondbogen, en vensters met 12-ruits ramen. De gevels zijn horizontaal geleed door hardstenen waterlijsten en cordonbanden. Er zijn decoratieve elementen, zoals sluitstenen met brandweerattributen en salamanders boven de rondbogen. Dit gebouw wordt gewaardeerd vanwege zijn culturele en architectonische waarde, evenals zijn historische betekenis als een van de eerste brandweerkazernes voor de beroepsbrandweer in Amsterdam.

Buitenruimte
Het gehuurde is voorzien van een gedeelde buitenruimte.

Buurt + hotspots
Het Oosterdokseiland was ooit beroemd vanwege de scheepvaart en handel. De zuidelijke IJ-oever is tegenwoordig dé plek om te wonen én om te werken.  Dit vanwege haar ligging op één van de mooiste plekken van Amsterdam; tussen de historische binnenstad en het IJ, vlak naast het Centraal Station en op slechts tien minuten rijden van de ringweg A10. De sfeer hier is levendig, dynamisch en vernieuwend. Op loopafstand zijn winkels, cafés, restaurants, hotels en sportgelegenheden gelegen. Hoofdkantoren van verschillende representatieve bedrijven zoals TomTom, Dyson en Booking.com zijn hier gevestigd evenals het Conservatorium van Amsterdam en de openbare bibliotheek OBA Oosterdok.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van het kantoor is uitstekend vanwege haar ligging op loopafstand van het Centraal Station. Hiervandaan vertrekken diverse treinen, trams, bussen en veerdiensten. Vanaf de ringweg A10 (afslag S114 Zeeburg) is de kantoorruimte binnen enkele minuten bereikbaar met de auto. Eveneens is op enkele minuten rijden de IJ-tunnel gelegen met ontsluitingsweg S116 welke naar de ringweg A10 Noord leidt.

Parkeergelegenheid
Op vier minuten loopafstand is Parking Centrum Amsterdam Oosterdok gelegen. Hier zijn verschillende parkeerabonnementen beschikbaar.

Wonen aan de Amstel, het beste van twee werelden

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Atsuhito Hosono, eigenaar en chef van Japans restaurant Umeno

Sushi time

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?