Kenmerken
Bloemgracht 20H, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
Prijs
 • € 7.250,-
 • Per maand
Servicekosten
 • € 100,-
 • Per maand
Oppervlakte
 • Kantoor oppervlakte: 227 m2
 • Kantoor in units vanaf: 227 m2
Aanvaarding
 • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 227 m² VVO kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

 • souterrain: circa 106 m² VVO
 • begane grond: circa 121 m² VVO

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd in huidige (turn-key) staat, onder andere voorzien van de navolgende aanwezige voorzieningen:

 • eigen entree
 • pvc-houtlook afwerkvloer
 • eigen buitenruimte
 • mechanische ventilatie
 • verlichtingsarmaturen
 • deels dubbelglas
 • toilet per verdieping
 • keuken met apparatuur
 • centrale verwarming middels radiatoren
 • huidige databekabeling
 • eigen meters (gas, water en elektra)
 • diverse vergaderruimtes

Huurprijs
€ 7.250,- per maand.
 
Servicekosten

€ 100,- per maand, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

 •  onderhoud van de cv-installaties
 • onderhoud van de lucht ventilatiesystemen
 • glas verzekering (bij schade alleen de aangewezen glaszetter bellen)
 • beheer kosten 

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.
 
Bestemming
Op basis van gegevens van het vigerende bestemmingsplan “Westelijke Binnenstad” uit 2013 geldt de bestemming: Gemengd 1, waaronder kantoor, kantoren met baliefunctie en galeries.
 
Monumentale status
Gemeentelijk monument.
 
Energielabelklasse

Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.
 
Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.
 
Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met de verhuurder bespreekbaar
 
Huuringangsdatum
Per direct.
 
Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten.
 
Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.
 
Btw-plicht
Verhuurder opteert voor een niet met btw belaste verhuur.
?????

Plattegrond
Bloemgracht 20H, Amsterdam
Documenten
Bloemgracht 20H, Amsterdam
Locatie
Bloemgracht 20H, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Bloemgracht 2,
1015 TH Amsterdam

Noé Boulangerie & Patisserie

Met meerdere locaties in Amsterdam is Noé uitgegroeid tot een bakker met een missie. De Boulangerie maakt verse, biologische, duurzame en betaalbare broden gebaseerd op de Franse baktraditie. De knapperige stokbroden en andere lekkernijen zijn op basis van biologisch bloem uit de Franse Rhône-Alpes. Bon Appétit.

02
Adres
Tweede Egelantiersdwarsstraat 13H,
1015 SB Amsterdam

NU Koffie & Delicatessen

In hartje Jordaan is de nieuwe delicatessenwinkel NU te vinden. Het interieur is strak en een mix tussen New York en de Amsterdamse stijl. Ze serveren koffie gemaakt met vers gebrande bonen van de Espressofabriek. Daarnaast hebben ze de keuze uit gebak en broodjes gemaakt van Ulmus bakkerij. Als je van plan bent nog even te blijven zitten, neem dan ook een kijkje naar de selectie van natuurwijnen.

Eten & drinken
03
Adres
Bloemgracht 49,
1016 KD Amsterdam

Kafenion

Zodra je deze specialiteiten koffiebar binnenloopt, waan je je meteen in Athene. De sfeer is zowel levendig als intiem in een gezellige woonkamer. Ze hebben een uitgebreid koffieassortiment inclusief kaimaki, de authentieke manier van koffie serveren in Griekenland. Daarnaast bieden ze traditionele snacks zoals spanakopita en bougatsa.

04
Adres
Nieuwe Leliestraat 83,
1015 SL Amsterdam

De Nieuwe Lelie

Bij Café De Nieuwe Lelie staat ouderwetse gezelligheid voorop. Het café fungeert als buurthuis en ontmoetingsplek voor jong en oud.

05
Adres
Tweede Leliedwarsstraat 13,
1015 TB Amsterdam

Davie's Amsterdam

De broodjes bij Davies worden gevuld met huisgemaakte items zoals pastrami, gerijpte hammen of bijvoorbeeld gerookte zalm. Elk broodje heeft een ander brood dat speciaal voor Davie's wordt gemaakt door de Amsterdamse bakkerij 'Kaandorp'.  Maandelijks wordt er een speciaal broodje aangeraden afgestemd op het seizoen.

06
Adres
Bloemstraat 42,
1016 NB Amsterdam

Café Chris

Café Chris opende zijn deuren in 1624 als een bierhuis en is daardoor het oudste café in de Jordaan. Het Café is vernoemd naar de vorige eigenaar: Chris Meijer. Chris kreeg een hartaanval toen hij in 1958 een krat bier naar de kelder van het café bracht.

07
Adres
Tweede Egelantiersdwarsstraat 16,
1015 SC Amsterdam

Le Petit Deli

Bij Le Petit Deli kan je terecht voor verschillende lekkernijen. Zo hebben ze een patisserie met een wisselend
assortiment van klassieke franse gebakjes als eclairs, choux, macarons. Daarnaast serveren ze ook luxe broodjes en salades. De sauzen en marinades worden bij Le Petit Deli elke dag zelf gemaakt.

08
Adres
Prinsengracht 114,
1015 EA Amsterdam

De Twee Zwaantjes

Café De twee Zwaantjes is een gezellige bruine kroeg gelegen in hartje Amsterdam. Elke week komt een vaste groep van zes muzikanten in wisselde samenstelling spelen, maar ook de gasten kunnen hun favoriete liedjes zingen.

09
Adres
Rozengracht 24,
1016 NC Amsterdam

Kessens

Kessens is eind 2014 geopend door Anna en Casper Holtkamp. Zij hebben elkaar leren kennen in het buitenland en besloten samen een lunchroom te beginnen in Amsterdam. Kessens serveert een diversiteit aan wereldse gerechten en natuurlijk onze Amsterdamse trots: Holtkamp.  Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld eieren met truffelroom en bellini’s voor het ontbijt, een klassieke uiensoep en salades voor de lunch. Er is een handjevol wijnen per glas, maar ook alcoholvrije bubbels en een huisgemaakte limonade.

10
Adres
Rozengracht 26,
1016 NC Amsterdam

Broodje Mokum

Al ruim 40 jaar is Broodje Mokum een begrip in het hartje van Amsterdam. Ze staan bekend als het buurthuis van de Jordaan, waar ze serveren aan trouwe klanten die nooit afwijken van hun bestelling. Al jarenlang maken ze heerlijke zelfgemaakte Jordanese ballen, fillet American en Hindoestaanse kip.

11
Adres
Tweede Egelantiersdwarsstraat 9 H,
1015 SB Amsterdam

Rosario Cocina Mexicana

Bij Rosario werken ze met een kleine wisselende kaart. Ze koken gerechten uit de moderne Mexicaanse keuken, zoals ze die zelf ook het liefste koken en eten. De taco's zijn een echte aanrader. Vooral de Taco de Suadero (rundvlees met tomatensalsa), maar ook het chefsmenu van vier gangen moet je eigenlijk een keer hebben geprobeerd.

12
Adres
Rozengracht 28,
1016 NC Amsterdam

De Gouden Florijn

Café De Gouden Florijn is niet te groot en bestaat uit een mix van mensen uit de buurt en toeristen. Nico, de eigenaar is een vaste kracht achter de bar en maakt zelf de prachtige glas-in-loodramen. Het cafe bezit een groot tv-scherm waar vaak voetbal en rugby-wedstrijden worden uitgezonden.

13
Adres
Westermarkt 11,
1016 DH Amsterdam

Wil Graanstra Friteshuis

Je fiets er misschien wel regelmatig langs, want de frietkraam van Wil Graanstra staat al sinds 1956 op het plein naast de Westerkerk. Het familiebedrijf serveert het ouderwetse frietje mayonaise, oorlog, curry saus en piccalilly. Neem wat cash mee voor deze overheerlijke frituur in puntzak.

14
Adres
Tweede Tuindwarsstraat 53,
1015 RZ Amsterdam

La Perla

Waar La Perla al aan twee kanten van de straat zit, kocht de eigenaar van de pizzeria-plus ook het naastgelegen pand van het ‘hoofdrestaurant’ waar maar liefst 33 jaar lang Burger’s Patio huisde. Die is er inmiddels niet meer maar het Italiaanse restaurant La Perla wel. Naast overheerlijke pizza’s met een goede dunne bodem maken ze hier ook andere verrukkelijke Italiaanse gerechten. Het wordt wel een van de beste pizzeria’s van Amsterdam genoemd, en je snapt waarom!

15
Adres
Tweede Tuindwarsstraat 12 H,
1015 RZ Amsterdam

La Fiorita

Een moderne Italiaanse keuken in het midden van de Jordaan. Goede producten en fantastisch bereid. Een tafeltje dichtbij de open keuken is aan te raden, zodat je kan zien waar al het heerlijks bereid wordt. De sfeer is gezellig en chique. Aan te raden voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als je erg goed Italiaans wilt eten.

16
Adres
Tweede Tuindwarsstraat 10A,
1015 RZ Amsterdam

Bar Pif

(Bar) Pif:  is het Franse woord voor de eerste geur, de eerste kennismaking met wijn. Bij Bar Pif schenken ze levendige, authentieke wijnen die nieuwsgierige neuzen verlangend maken naar meer. Geen ingewikkeld gedoe, want ze houden het graag toegankelijk. Maar dan met topkwaliteit wijnen, met name natuurwijnen, zorgvuldig geselecteerd door hetzelfde team achter Rebelwines en Alex + Pinard. Naast wijn kun je hier ook genieten van smakelijke gerechten en kun je tot wel 03:00 uur 's nachts heerlijk smullen van uitstekende barhapjes.

17
Adres
Keizersgracht 157,
1015 CL Amsterdam

Café Brandon

Café Brandon is een café in Amsterdam gelegen aan de rand van de Jordaan. Met als openingsjaar 1626 is het een van de oudste, nog bestaande, cafés van Amsterdam.

Kunst & cultuur
18
Adres
Bloemgracht 57,
1016 KE Amsterdam

Tegenboschvanvreden

Tegenboschvanvreden is een galerie voor hedendaagse kunst en zijn vertegenwoordigen een groep van achttien internationale kunstenaars. De galerie omschrijft zichzelf als ‘een galerie zonder vaste formule: een uitgesproken dynamisch platform dat voortdurend vraagt om het herzien van conceptuele uitgangspunten’. Naast de tentoonstellingen bieden zij ook diverse, interessante lezingen, screenings, performances en boekpresentaties.

19
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Andriesse Eyck Galerie

De eigenaren, Zsa-Zsa Eyck en Paul Andriesse, van de Andriesse Eyck Galerie hebben ruim 30 jaar ervaring op het gebied van internationale, hedendaagse kunst. De galerie vertegenwoordigt opkomende en mid-career kunstenaars. Het is de ultieme ruimte voor verzamelaars, academici en kunstprofessionals om in een intieme setting van kunst te kunnen genieten en ook (nieuwe) kunst te kunnen ontdekken.

20
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Galerie Andriesse Eyck

Sinds 1984 is Galerie Andriese Eyck een begrip in Amsterdam. Hier vind je (inter)nationaal hedendaags werk van kunstenaars als Marlene Dumas, René Daniels en Thomas Struth. In de galerie kon je voorheen ook terecht voor Europese fotokunst omdat Paul Andriese in 1990 zich voornamelijk concentreerde op fotografie, denk aan namen zoals Jean-Marc Bustamante, Thomas Struth, James Welling, Sharon Lockhart en nog veel meer. De galerie staat bekend om zijn loyaliteit en kwaliteit.

21
Adres
Eerste Anjeliersdwarsstraat 36,
1015 NR Amsterdam

Galerie KochXBo

Galerie KochXBos is opgericht door koppel Esther Koch en Hans Bos in 2005. In deze galerie in volkswijk de Jordaan bieden zij ruimte aan eigentijdse underground kunstenaars om hun werken te etaleren. Galerie KochXBos is de plek in Amsterdam om vernieuwende avant-garde en surrealistische kunst te bekijken. Over de smaak en visie van opgerichte Koch en Bos valt niet te twisten. Elk jaar weten zij in Galerie KochXBos meerdere boeiende en fascinerende tentoonstellingen te organiseren. Het recente succes van KochXBos is niet onopgemerkt gebleven. In 2011 is deze galerie door magazine the Guardian benoemd tot de top 10 van zelfstandige galeries in Amsterdam. Als bezoeker wordt je uitgenodigd in de nieuwe wereld met kunst vol met welkome verrassingen.

22
Adres
Eerste Rozendwarsstraat,
1016 PC Amsterdam

Radar

Radar Architecture and Art is een project van Marco di Piaggi. Di Piaggi richtte deze galerie op in 2008 met een kleine groep vrienden als een plek waar excentrieke kunstenaars en architecten hun werk kunnen delen. Di Piaggi is altijd al een liefhebber geweest van avant garde kunstvormen en underground muziek en in deze galerie nodigt hij bezoekers uit om kennis te maken met de kunst die zelfstandig is van de hedendaagse trends. Radar Architecture and Art heeft ook een eigen webshop of Society6 waar je prints en accessoires kan kopen van de tentoongestelde werken.

23
Adres
Bloemstraat 140,
1016 LJ Amsterdam

Galerie Fons Welters

Galerie Fons Welters is een galerie die tentoonstellingen presenteert van opkomende en mid-career hedendaagse kunstenaars. De galerie wordt geprezen om haar onderscheidende kwaliteit om jonge, talentvolle kunstenaars te tonen wanneer zij nog relatief onbekend zijn. Sinds haar oprichting heeft de galerie naam gemaakt met haar bijzondere focus op installatiekunst en sculpturale benaderingen. Het leuke aan de galerie is dat zij vaak twee shows tegelijkertijd presenteert: in de voor- en achterzaal.

Interieur
24
Adres
Eerste Tuindwarsstraat 1,
1015 RV Amsterdam

Tableware

Bij Tableware vind je duizenden unieke vintage glazen, borden, serveerschalen, prachtige sets van zilveren bestek en tafeldecoratie, waardoor elk gerecht dat je maakt absoluut onvergetelijk wordt. De stukken zijn verzameld van over de hele wereld, van schelpborden uit Miami tot champagnecoupes uit Parijs, je kan ze bij Tableware allemaal vinden.

25
Adres
Leliegracht 22-H,
1015 DG Amsterdam

Architectura & Natura

Al meer dan 75 jaar zit Architectura & Natura gehuisvest in een historisch gebouw aan de Leliegracht. Deze winkel behoort inmiddels tot de meest bekende boekenwinkels van Amsterdam, met leesvoer over architectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur en natuurhistorie. De boeken komen van over de hele wereld en zijn in het Engels verkrijgbaar.

Deze voormalige grutterszaak is momenteel in gebruik als een zelfstandige kantoorruimte van circa 227 m² en wordt volledig turn-key opgeleverd. De kantoorruimte is gelegen nabij de Prinsengracht, de Westermarkt en de Noordermarkt. Bijzonder is dat er vanaf het object aanzicht is op de beroemde Westertoren en het welbekende Anne Frankhuis, maar dat de locatie van het object buiten de loop-drukte valt. In de omgeving bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants. Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt de locatie zich ook als een werkgebied waar diverse creatieve bedrijven zijn gevestigd.
 
De kantoorruimte is voorzien van een patio, een luxe keuken met apparatuur, diverse vergaderruimtes en is verdeeld over twee lagen.
 
Gebouw
Het object aan de Bloemgracht 20 H werd bewoond door het gezin van Conelius Petrus Heijmeijer. Het pand is gebouwd in 1877 naar het ontwerp van Nederlands architect Johan Heinrich Schmitz in de bouwstijl Neorenaissance XIXB. Heijmeijer dreef hier zijn grutterszaak.

Buitenruimte
In het hart van het kantoorgebouw is een patio, welke aan drie zijde is voorzien van grote raampartijen. Dit zorgt voor een hele lichte en prettige werkruimte.
 
Buurt + hotspots
De kantoorruimte ligt aan één van de mooiste grachten van Amsterdam in het hart van de Jordaan. In de nabijheid bevinden zich de Noordermarkt, de befaamde Negen Straatjes en de Westermarkt. Bijzonder is dat er vanaf het object aanzicht is op de beroemde Westertoren en het welbekende Anne Frankhuis, maar dat de locatie van het object buiten de loop-drukte valt. In de omgeving bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, sportscholen en restaurants. De historische panden geven de locatie een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. Naast een woon- en winkelgebied kenmerkt zich de locatie ook als werkgebied waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn.

Bereikbaarheid
De Bloemgracht is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer.
Op loopafstand bevindt zich aan de Rozengracht de halte voor de tramlijnen 13 en 17 richting Amsterdam West en Centraal Station. Aan de Marnixstraat stoppen tramlijnen 5, 7 en 19 richting Westerpark, Amsterdam Oost en Amstelveen. Tevens vertrekken er diverse bussen vanaf busstation Elandsgracht, onder andere richting Haarlem en Schiphol. Ook de bereikbaarheid met eigen vervoer is goed. De Ringweg A10 is binnen tien minuten te bereiken via afslag S105.
 
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.
 
Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met de verhuurder bespreekbaar.

Bijzonderheden
•    Buitenruimte
•    Luxe keuken
•    Turn-key opleveringsniveau
•    Gemeentelijk monument
•    Gelegen aan de gracht 

Deze voormalige grutterszaak is momenteel in gebruik als een zelfstandige kantoorruimte van circa 227 m² en wordt volledig turn-key opgeleverd. De kantoorruimte is gelegen nabij de Prinsengracht, de Westermarkt en de Noordermarkt. Bijzonder is dat er vanaf het object aanzicht is op de beroemde Westertoren en het welbekende Anne Frankhuis, maar dat de locatie van het object buiten de loop-drukte valt. In de omgeving bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants. Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt de locatie zich ook als een werkgebied waar diverse creatieve bedrijven zijn gevestigd.

De kantoorruimte is voorzien van een patio, een luxe keuken met apparatuur, diverse vergaderruimtes en is verdeeld over twee lagen.

Gebouw
Het object aan de Bloemgracht 20 H werd bewoond door het gezin van Conelius Petrus Heijmeijer. Het pand is gebouwd in 1877 naar het ontwerp van Nederlands architect Johan Heinrich Schmitz in de bouwstijl Neorenaissance XIXB. Heijmeijer dreef hier zijn grutterszaak.

Buitenruimte
In het hart van het kantoorgebouw is een patio, welke aan drie zijde is voorzien van grote raampartijen. Dit zorgt voor een hele lichte en prettige werkruimte.

Buurt + hotspots
De kantoorruimte ligt aan één van de mooiste grachten van Amsterdam in het hart van de Jordaan. In de nabijheid bevinden zich de Noordermarkt, de befaamde Negen Straatjes en de Westermarkt. Bijzonder is dat er vanaf het object aanzicht is op de beroemde Westertoren en het welbekende Anne Frankhuis, maar dat de locatie van het object buiten de loop-drukte valt. In de omgeving bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, sportscholen en restaurants. De historische panden geven de locatie een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. Naast een woon- en winkelgebied kenmerkt zich de locatie ook als werkgebied waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn.

Bereikbaarheid
De Bloemgracht is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer.
Op loopafstand bevindt zich aan de Rozengracht de halte voor de tramlijnen 13 en 17 richting Amsterdam West en Centraal Station. Aan de Marnixstraat stoppen tramlijnen 5, 7 en 19 richting Westerpark, Amsterdam Oost en Amstelveen. Tevens vertrekken er diverse bussen vanaf busstation Elandsgracht, onder andere richting Haarlem en Schiphol. Ook de bereikbaarheid met eigen vervoer is goed. De Ringweg A10 is binnen tien minuten te bereiken via afslag S105.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

De mooiste bloemisten van Amsterdam

De beste koffiezaken van Amsterdam

Een overzicht van bijzondere galeries in Amsterdam

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?